18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Her er dommen over den danske lodtrækning

FC Midtjylland, Brøndby og Viborg kender nu deres kommende modstandere i Europa til den nye sæson. Benjamin Leander kommer med sin dom over lodtrækningen.

Tre danske hold har fundet deres modstander i Europa. Foto: Bildbyrån

Tre danske hold har fundet deres modstander i Europa. Foto: Bildbyrån


FC Midtjylland: AEK Larnaca fra Cypern

(2. kvalifikationsrunde til Champions League)

Det var Fenerbahce fra Tyrkiet eller Larnaca fra Cypern, og på den baggrund kan der ikke være i tvivl om, at FCM fik drømmelodtrækningen her. Cypriotisk fodbold er stadig en undervældende størrelse, hvor en fattigmands-udgave af MLS kendetegner ligaen med en lang række spillere i karrierens efterår kombineret med lykkeriddere fra eksotiske himmelstrøg.

AEK Larnaca blev 2’er i den cyprotiske liga i sidste sæson fire point bag Alexander Zornigers Apollon Limassol, og det med sølle 54 point for 32 kampe, hvilket gav Larnaca det laveste pointsnit (1,69) for en 2’er på Cypern i mange år. Til sammenligning vandt Apollon Limassol sølv i den forgangne sæson med 2,06 point i snit.

Holdets største profiler er den aldrende topscorer Trichovski på 35 år, som nettede 15 gange i sidste sæson, mens Football Manager-legendariske Matt Derbyshire blev vicetopscorer trods kun 1100 minutters spilletid ud af 2800 mulige. Træner David Badia overtog så sent som i marts måned og har kun perifær erfaring fra korte ophold i Antalyaspor og Ethnikos Achna i sine hidtidige erhverv som cheftræner.

Dommen: 80-20 i FCMs favør.


Brøndby: Pogon Szczecin eller KR Reykjavik

(2. kvalifikationsrunde til Conference League)

Det kunne have været bedre for Brøndby, som kunne have mødt vinderen af opgøret mellem færøske Vikingur samt Europa fra Gibraltar, bosniske Tuzla City samt et møde med Bala Town eller Sligo Rovers fra de britiske øer. Nu endte det så med vinderen af opgøret mellem Pogon og KR, der sammen med svenske Elfsborg var lodtrækningens sværeste hold.

Her tyder alt på polsk modstand i form af Polens nummer tre fra Pogon Szczecin, som bliver kæmpe favoritter mod Islands KR Reykjavik. Islændingene kommer med et halvt Old Boys-hold af spillere på mindst 32 år og var ikke i nærheden af europæisk fodbold i sidste sæson efter en voldsomt skuffende femteplads hele 16 point fra rivalerne fra Valur.

Polske Pogon har den erfarne landsholdsprofil Kamil Grosicki og samt sønnen af den slovenske legende Zlatko Zahovic, Luka Zahovic, som de største profiler og har haft kontinuerlig fremfærd under Kosta Runjaic som cheftræner, der går ind i sin sjette sæson i spidsen for polakkerne, som dog er europæisk uerfarne med blot to kampe i Europa de sidste 20 sæsoner, som kom i sidste sæson, hvor Pogon røg ud med samlet 0-1 til kroatiske Osijek som må formodes at være på niveau med netop Brøndby. Dengang var kroaterne vurderet som 60-40 favoritter, og Brøndby bliver det samme her i tilfælde af polsk møde.

Dommen: 60-40 i Brøndbys favør ved Pogon, 80-20 i Brøndbys favør ved KR Reykjavik


Viborg: Suduva fra Litauen

(2. kvalifikationsrunde til Conference League)

På alle områder også en aldeles glimrende lodtrækning for Playoff-vinderne fra Viborg, som kunne være løbet ind i giganterne fra Slavia Prag, en lang tur til Balkan for at møde enten montenegrinsk eller kosoviansk modstand, mens AGFs foregående banemænd fra Mura også var i spil.

Nu venter i stedet en opgave mod et litauisk mandskab, som godt nok er i gang med sæsonen, men som præsterer til den absolut mindre overbevisende side og er nummer seks efter 14 spillerunder. Man har blot slået de andre tophold i rækken én gang ud af fem mulige i sæsonen og kommer med en trup, hvor mest værdifulde spiller i følge transfermarkt er den congolesiske angriber Kule Mbombo, som ikke kunne slå i gennem i belgisk sekundafodbold og nu har scoret mål for Riga og Suduva i Baltikum.

FC Midtjylland sendte Suduva ud i 2016/17 med 2-0 over 180 minutter, hvor sejrsmarginen burde have været langt større, og selvom litauerne først røg ud efter straffespark til det polske tophold fra Rakow, må Viborg tage favoritværdigheden på sig her.

Dommen: 65-35 i Viborgs favør.

Disclaimer: SpilXperten og Viborg FF.

Skriv et svar