18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Blog: Fem nytårsforsætter til 2022

SpilXpertens Benjamin Leander ser tilbage på året, der gik, men også frem mod et 2022, som bliver voldsomt spændende.

Lad os starte med det vigtigste: 2021 blev et godt år både i SpilXperten- SpilXpoden og privat spilregi. Der er grønne tal på bundlinjen, og langsigtet overskud er jo hvad vi sigter efter.

Årets graf på den private konto ser alt i alt fin ud, men også med store udsving, hvilket er en god reminder om, at man skal spille ansvarligt og have råd til, at de dårlige stimer rammer pengepungen.

For 2022 har jeg listet fem nytårsforsætter op, som skal hjælpe mig med både at skabe profit, men også at skabe et sundt liv udenfor spilverdenen:

1. Drop spil på vind og vejr

Jeg har spekuleret en del i spil på kampe, hvor der enten har været kraftig nedbør, voldsom vind eller ekstrem varme i forhold til at spekulere i spil på få mål, fordi forholdene ikke fordrer teknisk, offensiv fodbold.

Selvom 45 spil ikke er meget at forholde sig til, kan jeg bare se i regnskabet, at spillene har givet relativt pænt underskud og derudover en masse kampe, hvor det alligevel er endt med et naturligt kampbillede på trods af dårlige baner. Nytårsforsættet for 2022 bliver at holde sig væk fra vejrspillene og fokusere på de tonsvis af andre spilmuligheder, som er derude.

2. Vigtige “offline-vaner” og mindre Livescore

Uanset om man angriber spil professionelt eller på hobbyplan, kan man bruge rigtig mange timer foran skærmen. En af mine store syndere har været Livescore-appen, som med notifikationer i tide og utide har givet mig spænding på telefonen. Inderst inde er det dog spild af tid at gå og tjekke telefonen utallige gange undervejs. Naturligvis kan der være et spil, som er ekstra vigtigt at holde sig informeret om, men grundlæggende vil jeg virkelig skære ned på mit Livescore-app-forbrug i 2022.

Samtidig kan det ikke betones, hvor vigtigt det er at vedligeholde sine vigtige “offline-vaner”. Det være sig fysisk træning, socialt samvær og andre ting, som spillet udgør en trussel mod, hvis man bevæger sig over mod et usundt tidsforbrug. Hvad angår den fysiske træning er den også med til at holde mit sind og min krop skarp, og et skarpt sind giver også skarpere resultater, når man skal sætte sine spil.

3. Vær på forkant – opdater odds-kalenderen

I juledagene kunne man have scoret sig et GULDspil på Punjab mod Rajasthan i åbningskampen i den næstbedste indiske række. Rajasthan havde af forskellige årsager kun NI disponible spillere til kampstart og nul udskiftere, men man kunne op mod en time stadig få odds 2+ på, at gæsterne fra Punjab til at vinde med mindst to mål før helvede brød løs og oddsene raslede ned på Punjab.

Det gik bizart nok kun lige med møje og besvær, at Punjab vandt med 2-0, men kampen var et fint eksempel på, hvad man kan få ud af at holde en odds-kalender. Jeg har gennem hele året kørt en måneds-kalender i Google-sheets, hvor jeg har skrevet ned, hvad jeg skal holde øje med i god tid. Et af punkterne kunne eksempelvis ha’ været “Åbningsrunde i Indien I-League – tjek op på holdene”, og så havde der været en pæn risiko for, at man havde været på forkant med tingene.

Jeg er gået i gang med at opdatere min odds-kalender for januar, og her står blandt andet “Africa Cup of Nations – tjek op på Corona, forberedelse og lignende”, ligesom den spanske pokalturnering og FA Cup’en er under tidlig lup. Jo tidligere man sætter sit spil på baggrund af brugbar info, jo bedre stillet er man til at slå bookmakerne.

4. Lav en målsætning

Motivationen er forskellig, når vi spiller. Nogle gør det for at lave profit, andre gør det for hyggens skyld, men uanset hvad der er dit “hvorfor”, bør du ha’ motivationen i orden.

Min egen målsætning er fokuseret omkring omsætning og tilbagebetalingsprocent. Jeg stilede efter 110 i tilbagebetalingsprocent for 2021 og kan kigge tilbage på et år, hvor jeg ender på over 120. Alligevel sidder jeg dog tilbage med fornemmelsen af, at jeg kunne ha’ gjort det endnu bedre, når jeg kigger på en række underskudsgivende væddemålstyper- og ligaer og på det faktum, at jeg ikke lavede sammenlagt profit i årets sidste tre måneder.

I 2022 vil jeg minimere spil på 1X2, over/under og lignende på store ligaer som Champions League og Europa League-slutspillet og forsøge at få mere volume og spil ud på kortspil, hvor jeg beviseligt har lavet flot profit, men hvor 2021 ikke havde voldsomt stort fokus på det.

5. Gak og spas i SpilXpoden

Vores lille podcast SpilXpoden har efterhånden vokset sig til en stor maskine med over 100 afsnit og masser af afspilninger uge efter uge.

Rasmus og jeg vil måned efter måned indgå nye, sjove væddemål – i 2021 endte det blandt andet med chili til Rasmus og surströmming til undertegnede, og jeg tør godt svare på Rasmus’ vegne, når jeg siger, at 2022 skal være lige så sjovt, lige så spændende og måske bare marginalt mindre ulækkert, men væddemål skal der til, også for at fastholde sin motivation.

Har du forslag til dyster, dueller eller lignende, hører vi hellere end gerne fra dig på [email protected] eller på Twitter, hvor vores DMs er åbne for input.

Tak for året, der gik, godt nytår, og som de siger i “Hunger Games”

– May the odds be ever in your favor


Disclaimer: Bloggen på SpilXperten er et af vores nye foretagender i 2021, hvor vi prøver at sætte fokus på andet end bare spiltips, optakter og det sædvanlige info. Det er et frirum for dem af vores skribenter, der synes de har noget interessant at skrive om. I dette tilfælde har Benjamin Leander valgt at kigge på hvordan året 2021 er gået, og hvad der skal forbedres i 2022.

Hvis du vil læse flere blogs fra folk på SpilXperten, så tjek eventuelt Søren Sorgenfris seneste, hvor han sætter fokus på coronaen i Premier League.

Skriv et svar