18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Buldrende Brøndby, tandløse oprykkere og fynsk hjemmebanemareridt

Benjamin Leander har knust tal for 10. Superliga-spillerunde med flere spændende aha-oplevelser.

Foto: IMAGO / Gonzales Photo, Teis Markfoged

FC København – FC Midtjylland 0-2 (Brynhildsen, Sørensen)

Fortjent FCM-sejr i Parken mod et offensivt tamt FCK-hold, som blot mønstrede TO afslutninger indenfor rammen – ikke siden juli 2021, hvor man mønstrede samme antal mod Silkeborg, har man haft så få afslutninger på mål.

Den dårlige bane i Parken var også medvirkende til, at FCK leverede sæsonens med afstand laveste pasningsprocent på 83 og samtidig også den laveste pasningsprocent i en SL-kamp i Parken siden 0-1 mod Randers i april 2022, hvor man var helt nede på 79,5% Samtidig forsøgte FCK sig med lange bolde 59 gange i kampen – det tredjehøjeste antal i Neestrups tid i FCK i Superliga-regi – kun overgået i de første fire kampe sidste sæson mod BIF og netop FCM i Parken.

Samtidig vandt FCK blot 42% af de fysiske dueller i kampen – ligeledes sæsonens laveste facit i Superliga-regi.

Gedigen kamp af gæsternes Oliver Sørensen, som scorede, assisterede og havde seniorkarrierehøjeste fire afslutninger, seniorkarrierehøjeste fire succesfulde mand-mand-dribledueller og seniorkarrierehøjeste otte vundne offensive dueller.

FCM leverede en fysisk pragtindsats; 138 gange vandt midtjyderne en duel i kampen – det højeste antal i alle turneringer i ordinær tid siden en 3-1 sejr over Randers i oktober 2021, hvor man dengang havde 147 vundne dueller. En stor del af æren tilfalder Cho Gue-Sung i front, som vandt 23 dueller – et højere antal er ikke set siden helt tilbage i 2019 for koreaneren, som i den mellemliggernde periode har spillet over 125 kampe i alle turneringer!

Thomas Thomasberg skrev sig samtidig ind i en eksklusiv klub blandt Superliga-trænere på besøg i Parken:

Vejle – FC Nordsjælland 0-0

Sjælden måltørke i to FCN-kampe i træk!

FCN forfaldt til ufattelig mange indlæg af varierende kvalitet. Oliver Villadsen, Martin Frese og Daniel Svensson stod for i alt 26 af 42 indlæg, men ramte blot plet på de syv. 42 FCN-indlæg er det højeste antal set siden 49 af slagsen i et skuffende 0-1 nederlag mod Horsens i sidste sæson. 16 af indlæggene blev slået allerede i 1. halvleg, så der var ikke udelukkende tale om ren desperation fra FCNs side.

FCN spillede dog ikke nogen ret god kamp og havde også sæsonens laveste pasningsprocent på 85% mod et snit på flotte 89. Især Jeppe Tverskov ramte en dag under niveau og havde sæsonhøjeste 14 fejlafleveringer.

Tung dag på kontoret for Marcus Ingvartsen, som ikke havde en afslutning i åbent spil. Det er første gang i en kamp med fuld spilletid, at Ingvartsen ikke har en afslutning siden februar 2021 for Union Berlin mod Leverkusen i Bundesligaen. Ingvartsen tabte også enorme 13 af 14 dueller mod Vejles stærke midtstoppere.

Offensivkollega Ibrahim Osman drev igen og igen gæk med Vejle-spillerne og noterede sig for Superliga-karrierehøjeste 10 vellykkede mand-mand-dribledueller, men til gengæld også fire afslutninger, hvor ingen af dem ramte målet. Her har Osman virkelig noget at arbejde med – sølle seks af 33 afslutninger i 2023 fra ghaneseren har været indenfor rammen

Vejle krigede en flot 0-0’er hjem, men må også sande, at de offensivt var helt væk fra vinduet. Ikke en eneste gang testede man Andreas Hansen med en afslutning indenfor rammen. Det er blot anden gang i løbet af Vejles seneste 106 SL-kampe mellem 2018 og 2023, at VB ikke har en afslutning indenfor rammen. En grim 0-3 snitter ude mod Silkeborg i 2022 var senest det skete.

Samtidig var man ekstremt dårlige på bolden med sølle 74 i pasningsprocent og forrykt lave 58% vellykkede, fremadrettede afleveringer i kampen. Begge tal sæsonens suverænt laveste facit.

Stor kamp af Stefan Velkov, selvom bulgareren retteligt burde være udvist i løbet af 2. halvleg – ni bolderobringer og syv clearinger blev det til – begge sæsonhøjeste for midtstopperen.

Yeni N’Gabato var foretrukket i front med Kristian Kirkegaard i stedet for VB-topscorer German Onugkha – congolseren gav ikke voldsomme prøver på sine kundskaber på halvanden halvleg og modtog da også kun bolden seks gange med en enkelt afslutning forbi mål til følge. Her bør Vejle nok vende tilbage til den angriber i Superligaen med flest afslutninger fra den såkaldte DangerZone.

Randers – Silkeborg 1-0 (Agyiri)

Så stoppede Alexander Lind goal showet – det blev til syv runder i træk med scoring fra SIF-topscoreren, som mod Randers havde en reel off-day med fire begåede frispark og det første gule kort i tre år som seniorspiller.

SIF kom blot frem til seks afslutninger i kampen – det laveste i en SL-kamp siden fem afslutninger mod FCN helt tilbage i marts måned.

Kent Nielsen har stadig ikke prøvet at holde nullet på kronjysk græs som cheftræner siden sæsonen 2012 – 14 SL-kampe i træk!

Nederlaget til trods har Silkeborg stadig fået den bedste start på en Superliga-sæson siden 1997. Dengang havde man 22 point som ubesejret efter 10 runder mod denne sæsons 19 point.

Randers spiller stadig ikke imponerende fodbold trods syv point i de sidste tre kampe. Det offensive spil halter fortsat, og havde det ikke været for to store redninger fra Patrik Carlgren på hhv. Søren Tengstedt og Alexander Lind, havde Randers næppe stået med hverken ét eller tre point.

Hollandske Wessel Dammers leverede en pragtpræstation søndag med 90 vellykkede aktioner – her i blandt fire ud af fire vundne defensive dueller og voldsomme 17 ud af 20 afleveringer til banens sidste tredjedel, som ramte en medspiller – samme antal som Dammers havde præsteret i de foregående FIRE kampe mod AGF, Vejle, BIF og Viborg.

Hvidovre – Brøndby 0-3 (Divkovic, Kvistgaarden, Suzuki)

To storsejre i træk på udebane til Brøndby for første gang i over 25 år!

Samtidig var det Brøndbys fjerde udesejr i træk med rent bur – det er kun sket EN gang tidligere i hele Brøndbys Superliga-tid, nemlig i 2015, hvor Brøndby under Thomas Frank slog FCV, Sønderjyske, OB og Silkeborg med rent bur.

Marko Divkovic får fortjente roser med på vejen mange steder fra – kroaten lykkedes med tre ud af fire direkte mand-mand-dribledueller mod Hvidovre og har i sæsonen forrygende 74% succesfulde driblinger. Det er bedst af ALLE spillere i Superligaen med mindst fem kampe fra start.

Længere nede i geledderne har Jacob Rasmussen også indtaget en gedigen styrmandsrolle. Mod Hvidovre spillede Rasmussen endda ikke engang sin mest iøjenfaldende kamp, men noterede sig stadig for sæsonhøjeste seks bolderobringer og ligedanne fire clearinger.

Brøndby sprudlede offensivt og blev det første hold i sæsonen til at skabe FEM store chancer på mindst 0,30 xG.

Historien om Hvidovre er den samme: Offensiv stilstand og et absolut minimum af fart. Holdet har sammensat rekordlave seks omstillinger i hele sæsonen, hvoraf de fire sågar kom i samme kamp mod FCN. Mod Brøndby kom den enlige omstilling efter et kvarters spil, men ellers var det småt med offensiv farlighed fra Per Frandsens tropper.

0-3 mod Brøndby gjorde også, at Hvidovre tangerede rekorden for færrest mål scoret efter 10 spillerunder i Superligaen, som blev sat af Horsens i 2005/06 med sølle tre af slagsen. Selv B93’s prügeælknaber scorede i 1998 fem mål i de første 10 runder.

Viborg – AGF 2-1 (Jensen, Tingager, Kuzmic)

AGF er på forkert kurs. Både på måltavlen og på antallet af store chancer skabt tabte De Hviie 1-2 søndag aften, og allerede nu har Uew Röslers tropper givet halvdelen af det antal store chancer væk på 10 runder (7) som var tilfældet HELE sidste sæson (14) på 32 runder.

Samtidig har AGF Superligaens ringeste udnyttelsesprocent på store chancer, hvor kun to af 10 afslutninger på mindst 0,30 Expected Goals er hakket i kassen. Søndag brændte Felix Beijmo en gigantmulighed fra en meters afstand, og AGF har nu ikke scoret på sine seneste fem store skabte chancer, hvorimod modstanderne har scoret på alle tre store skabte chancer de sidste fem spillerunder.

Viborg startede med tysk-camerounske Jean Manuel Mbom for anden kamp i træk, og midtbanemanden gjorde det stærkt på den centrale del af banen, hvor det blev til stærke 10 ud af 19 vundne dueller og otte bolderobringer.

Både Isak Jensen og Serdar Kuzmic scorede deres første seniormål på højeste niveau i 2-1 sejren mod AGF.

OB – Lyngby 1-2 (Chukwani, Gudjohnsen, Slotsager)

Nedturen fortsætter for OB, som nu er oppe på seks hjemmekampe i streg uden sejr – den længste stime uden tre point siden mareridtssæsonen 2011/12, hvor OB reelt var i nedrykningsfare og undervejs spillede 13 kampe i træk uden sejr – heraf 10 i træk på fynsk græs mellem oktober 2011 og maj 2012 uden en sejr.

Mod Lyngby skabte man tre store chancer uden at nette en eneste gang, og hvis man fik point for at vinde store chancer skabt-statistikken i stedet for at vinde kampene rent målmæssigt, havde stillingen set således ud:

Lyngby kunne til gengæld sætte flueben udfor en historisk god sæsonstart:

Omvendt er Lyngby på vej den forkerte vej efter at ha’ skabt otte store chancer de første tre runder. De sidste syv runder har man blot skabt fire af slagsen, mens modstanderne blot har udnyttet to af deres otte store chancer skabt de sidste fem runder.

Freyr Alexanderssons tropper havde også svært ved at holde fast i bolden mandag aften og blev også udscoret med 41-19 i positionerede angreb af fynboerne. Ikke siden november 2022 har Lyngby været så underlegne på antallet af positionerede angreb på banens sidste 35 meter.

Andri Gudjohnsen blev den første Lyngby’er til at score FIRE spillerunder i træk siden Søren Hermansen helt tilbage i 1998!

Skriv første kommentar

Skriv et svar