18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Seks forudsigelser for Superliga-grundspillet 2023/24

Superligaen er kun 10 dage væk. Benjamin Leander varmer op med seks forudsigelser af varierende sværhedsgrad for de første 22 grundspilsrunder.

Sværhedsgrad 1: AGF går i Top6

Bevares, Yann Bisseck er fortid på Fredensvang, og tyskeren havde enorm andel i århusianernes bundsolide defensiv i sidste sæson, men både nyindkøbte Michael Akoto og Thomas Kristensen fra egen avl bør være rigeligt kompetente til at gå ind og supplere Tobias Mølgaard og Frederik Tingager, og Uwe Röslers koncept virker efterhånden så bundsolidt, at det næppe står og falder med en enkelt spiller.

Efter en svingende start med fem sejre, en uafgjort og seks nederlag i de første 12 kampe, fik AGF styr på både spilkoncept og defensiv de sidste 20 runder, hvor AGF blot lukkede mere end et mål ind i fire tilfælde – to mod FC København og to mod Brøndby, den ene af sidstnævnte kampe i undertal. Pointsnittet for de sidste 20 kampe lå bundsolidt på 1,75 pr. kamp – alt rigeligt til at gå i top6 på over 22 runder, og af de 20 sidste kampe var de 15 af dem endda mod Top6-modstand.

Den stærke defensiv suppleres af nyerhvervelser som Tobias Bech og Janni Serra – begge hentet fra tysk fodbold – og alt i alt skal der ske voldsomt mærkelige ting, hvis AGF afgiver fra det bundsolide koncept, der sikrede dem bronzemedaljer sidste sæson.

Spil AGF i Top6 til odds 1,36*

Sværhedsgrad 2: FCK bedst placeret af sjællandske/fynske hold

FCK er i min bog storfavoritter til at vinde det danske mesterskab. Nok skal holdet med største sandsynlighed balancere et europæisk gruppespil i efteråret samtidig med, at Superligaen prioriteres, men det var også tilfældet i 2021/22-sæsonen, hvor FCK vandt grundspillet med seks point ned til FCM og otte ned til Brøndby, samt i 2018/19, hvor FCK hentede imponerende 61 point i 26 kampe – et mere end FCM på andenpladsen og hele 19 mere end OB på 3.pladsen

FCN har vist muskler ved at hente Marcus Ingvartsen hjem, men pointsnittet uden Andreas Schjelderup i foråret var beskedne 1,33 i snit, og der er stadig tvivl om, hvorvidt Ernest Nuamah forbliver i klubben efter sin flotte sæson. Nogle kilometer længere ude mod Vestegnen er det stadig svært at se, hvor Brøndby skulle øge deres pointsnit ganske betragteligt fra med det nuværende spillermateriale. OB skal givetvis bruge godt med tid på at få integreret de mange nyindkøb, mens Hvidovre og Lyngby næppe skal være at regne med i en duel om, hvorvidt de ender foran FCK efter 22 runder.

FCM bør være førsteudfordreren til FCK, og med dem elimineret i dette væddemål, er vejen lagt relativt stenfri for FCK i forhold til at være i spids øst for Lillebælt efter 22 runder.

Spil FCK bedst placeret i grundspillet af sjællandsk/fynske hold til odds 1,50*

Sværhedsgrad 3: Kvistgaarden flere mål end Cornelius

Mathias Kvistgaarden sluttede sæsonen varmt af med ni starter i de sidste 10 grundspilsrunder og overordentlig fine seks scoringer i den periode. Selvom der kan ske ting og sager i Brøndbys transfervindue bør spilletiden blive regelmæssig og rigelig for Brøndbys nummer 36.

Kvistgaarden blev sat overordentlig flot op af sine holdkammerater med 28 afslutninger i de ni slutspilsstarter og en nydelig rate på 50% af afslutningerne indenfor rammen. Her bør Brøndby have en potentiel dansk 10-målsskytte i sæsonen, hvis alt arter sig.

Hos Andreas Cornelius blev det til under 100 minutters spilletid i slutspillet og kun 505 spilminutter mellem september og maj i den forgangne sæson. Skadesproblemerne hobede sig op for den store boksangriber, som på over otte timers fodbold fik afsluttet sølle 10 gange med to afslutninger indenfor rammen.

FCK kommer med største sandsynlighed til at spille 10-12 europæiske kampe dette efterår, hvor Cornelius også skal bruges, og derfor bør Kvistgaarden også få markant mere spilletid end sin københavnske modpart.

På den baggrund ligner Kvistgaarden en sandsynlig sejrherre i duellen med Cornelius.

Spil Kvistgaarden flere mål end Cornelius i grundspillet til odds 1,85*

Sværhedsgrad 4: Lyngby i Top6

Pointsnittet var det laveste for en overlever i mange, mange år, men Lyngbys sæson kunne groft set deles op i to vidt forskellige kapitler. Efteråret med otte point for 17 kampe og foråret med 20 point for 15 kampe – 1,33 point i snit for foråret, det eksakt samme som FC Nordsjælland hev på sine 15 kampe. Og ja, naturligvis var der forskel på modstanden i Top6 og bund6, men det siger stadig en del om især Lyngbys præstation.

Det ligner et kapløb om en enkelt plads i Top6, hvis vi forhåndsreserverer pladser til FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, AGF og Brøndby. Klubber som Viborg og Silkeborg har leveret forrygende siden oprykningerne for to sæsoner siden, men kan de blive ved med at slå til på transfermarkedet i takt med afgangene også blir flere og flere?

Randers er min negative Dark Horse i denne sæson ift. præstationerne fra sidste sæson, og selvom Vejle naturligvis også ligner et spændende hold med en spillestil under Ivan Prelec, som godt kunne være gangbar i Superligaen, er det svært ikke at lette på hatten for Freyr Alexanderssons mandskab, som især defensivt var fuldstændigt som forvandlede i foråret og kun gav 11 store chancer væk i 17 forårskampe kontra 19 store chancer væk i 15 efterårskampe. Tre af de store chancer blev endda givet væk i undertal mod OB i en enkelt kamp, og kan Lyngby lægge bare minimalt på offensivt fra Frederik Gytkjær, Alfred Finnbogason og Sævar Atli Magnusson, begynder det altså at ligne noget for alvor for Lyngby i forhold til at flette et pointsnit sammen på omkring de 1,35-1,40 point som kan være nok til top6.

I en forholdsvis tæt kamp om den sidste plads, er langt over fem gange pengene i hvert fald en håndfuld 10-ører for højt.

Spil Lyngby i Top6 til odds 5,40*

Sværhedsgrad 5: Randers scorer flest mål på hovedstød

FCK og AGF er favoritter til at vinde hovedstødsmåls-titlen i grundspillet, men Randers var altså delt 1’er på hovedstødsmål i grundspillet sidste sæson og bør sagtens kunne gøre sig gældende igen.

Randrusianerne var enormt skuffende på en lang række underliggende, kreative spilparametre i sidste sæson og havde store problemer med at skabe store chancer i åbent spil. Derfor bør cheftræner Berthelsen også fokusere på, at Randers var dygtige på dødbolde og scorede otte gange herefter, kun overgået af Lyngby på den konto. Syv af målene blev sat ind på hovedstød.

Nogen egentlig hovedstødsspecialist rådede Randers ikke over sidste sæson, men seks forskellige spillere bød sig til på hovedstødsmålskontoen, ligesom nytilkomne Wessel Dammers havde 15 hovedstødsforsøg for Willem II i sidste sæson og også bør kunne være en trussel på offensive dødbolde.

Selvom AGF og Patrick Mortensen samt FC København og Andreas Cornelius råder over bedre våben på den konto, skal der ikke meget til, for at Randers igen blander sig øverst i duellen på hovedstødsmål. Flot værdi i skyhøje 15,00.

Spil Randers flest hovedstødsmål i grundspillet til odds 15,00*

Sværhedsgrad 6: OB får flest gule kort

OB’erne har ikke spillet voldsomt fysisk til de sidste par sæsoner, men holdet har gennemgået en kolossal ændring inden denne sæson og kommer med et hav af udenlandske nyerhvervelser, som ikke har været bange for at gå til stålet.

Don Deedson (8 advarsler sidste sæson), Sven Köhler (15 advarsler! sidste sæson), Saulo Väisanen (7 advarsler i sidste sæson) er blot et lille udsnit af spillere, mens spillere med begrænset spilletid som Mihajlo Ivancevic, Aske Adelgaard og Alassane Manneh også godt kan rage til sig.

Naturligvis er oprykkerne fra Vejle og Hvidovre favoritter til at nappe flest kort qua spillestilen og det tempomæssige efterslæb, der bør være udgangspunktet, men man skal ikke bruge mange argumenter for at finde værdi i odds 35.

Spil OB flest gule kort i grundspillet til odds 35,00*

1 kommentar

  1. Herligt med langtidsforudsigelser!
    Kortspillet er slashet til 15 hos bet25, men Nordic har den til 40…

Skriv et svar