Handel med binære optioner

Reklame*

Binære optioner er et begreb, som flere og flere investeringsinteresserede og spillelystne danskere stifter bekendtskab. Både ved at prøve det selv, men også eksempelvis via Plus500s hovedsponsorat af Atletico Madrid. Men hvad er binary options, som det også kaldes på engelsk, egentlig? Vi kommer med svarene i denne artikel.

Binære optioner: Ofte stillede spørgsmål

Vi har sammensat en FAQ med de oftest stillede spørgsmål om binære optioner.

Hvad kan jeg handle med?
Det kommer helt an på hvilken handelsplatform du bruger, når det kommer til udvalget af aktiver, du kan handle med. Alle brokers tilbyder handel med aktier, mens også guld, sølv, olie og råvarer er tilgængelige hos flere udbydere. Det samme er handel med valuta, som er blandt de absolut mest populære aktiver at investere i.

Hvilke brokers tilbyder binære optioner?
Der findes en lang række forskellige brokers at handle hos på internettet, når det kommer til disse optioner. Den langt mest kendte og populære er Plus500, ligesom Banc de Binary, BDswiss og Traderush også er blandt de store på markedet. Hold altid øje med, om de har en licens i Europa, og at der føres tilsyn med dem fra finansielle myndigheder.

Hvorfor er det blevet så populært?
Fordi det er nemt og spændende, samtidig med at du kan bruge din viden om udviklingen i aktier, råstoffer og valutaer. På samme måde, som hvis du ved meget om en bestemt fodboldliga eller sportsgren. At handle og trade med aktiver kan være lidt – og har specielt været det tidligere – svært at komme i gang med via sin egen bank. Platformene er udviklet til handel via mobil, tablet og computer, hvilket de færreste netbanker kan prale af.

Hvad er forskellen på optioner og almindelig handel via netbank?
Binær betyder egentlig ”to-hovedet”. Det vil sige, at du kun kan satse på, at dit aktiv falder eller stiger. Præcis som med en aktie købt til dit pensionsdepot. Forskellen ligger dog i, at flere af disse aktiver enten giver et rigtigt stort afkast (meget større end i en almindelig aktiehandel) eller betyder tab af hele det investerede beløb. Almindelig handel med aktier og obligationer vil opleve markant mindre udsving. Den anden store forskel er, at langt de fleste handler er ’gearet’. Det vil sige, at du øger din eksponering i eksempelvis en aktie med 100 gange, hvor du normalt ved at købe en aktie ”kun” er eksponeret med en gearing på én – altså den ene aktie, du har købt.

Er der ligheder mellem betting og binær?
Ligesom bookmakere har en tilbagebetalingsprocent, der sikrer dem en margin/fordel overfor dig, som spiller hos dem, har handelsplatforme det også. Det kaldes payout, som kan ligge på alt fra 75 % til 95 %.

Skal der betales SKAT af gevinster?
Ja. Gevinster beskattes efter gældende regler med certifikater, ligesom tab kan trækkes fra. Det er altså ikke skattefrit, som hvis du vinder på casino eller odds.

Hvad er risikoen?
Vi har omtalt risikoen ovenfor. Som med al handel med aktier og andre aktiver, risikerer du at tabe penge. Du kan helt eller delvist tabe din kapital, ligesom du kan tjene penge på det, hvis du slår markedet.

04-03-2016 16:49