18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Betting

Online betting er nok en af de mest populære metoder til at placere væddemål nettet. Men hvad går det egentligt ud på? Nedenfor kan du få svar på dine spørgsmål.


Hvad er betting?

Væddemål og betting er to ord, som dækker over den samme ting. Du har sikkert væddet med din familie eller dine venner før. Hvis det er tilfældet, bør du allerede have en god ide hvad betting er. 

Her indgår du et væddemål med fx en betting Danmark bookmaker. Der er mange, som forbinder betting firmaer med sportsvæddemål, men faktisk kan du bette på meget mere end det. Der findes væddemål på politik, dronningens nytårstale, og meget mere. 


Hvordan fungerer betting?

Med betting på nettet, skal du først og fremmest oprette en konto hos en eller flere bookmakere. Du kan passende oprette dig med betting bonus, og bruge den velkomstbonus til at komme i gang. Husk at tjekke regler og vilkår, hvis du vælger at oprette dig med startbonus på en side, som er en del af betting Danmark.

Når du har oprettet en bruger, kan du tjekke udvalget af odds ud. Her kan du vælge de odds, som du ønsker at tilføje til din spillekupon. Typisk dukker spillekuponen op direkte på skærmen, og når du indtaster din indsats, vil du kunne se dine potentielle gevinster. 

Når du er tilfreds med kuponen, bekræfter du dit væddemål med bookmakeren. Hvis du vinder, ender du op med den potentielle gevinst. Men der er naturligvis også mulighed for at tabe væddemålet, og dermed indsatsen. Derfor er det vigtigt at spille ansvarligt.

Vil du vide mere om bonusser og gratis bonus uden indbtaling? Så læs med her.


Hvordan udregnes odds?

Når du spiller på sportsvæddemål eller specials, satser du penge på odds. De odds dækker over sandsynligheden for et udfald. Lad os fx sige at der er en Superligakamp mellem Brøndby og FCK. Vi antager at FC København har en 52 % chance for at vinde, mens Brøndby vurderes til at have en 20 % chance for at vinde. De resterende 28 % dækker over sandsynligheden af at topopgøret ender uafgjort. 

En bookmaker fastsætter odds ved at dividere disse procenter med tilbagebetalingsprocenten på 100 %. 

  • FC København sejr 52% – 100/52 = 1.9
  • Uafgjort 28% – 100/28 = 3,5
  • Brøndby sejr 20% – 100/20 = 5.00


Hvilken betting side er bedst?

Valg af den betting side kan afhænge flere forskellige faktorer. Det er altid en god ide at spille hos betting firmaer, som har licens til at udbyde spil. Derudover har de bedste bookmakere god betting bonus til både nye og eksisterende medlemmer. Husk altid at være opmærksom på regler og vilkår, samt at spille ansvarligt, når du placerer væddemål med betting.


Mobil odds og betting

Betting på mobile enheder er de seneste par år blevet hverdag for mange spillere rundt om i verden. Den hurtige adgang til lige præcis det spil, som man har udset sig, trækker i mange. I denne artikel kan du læse om fordele/ulemper, bookmakere der tilbyder betting på mobile enheder samt en gennemgang af de bedste af slagsen.

Fordele

Umiddelbart giver betting på mobile enheder spillere mulighed for hurtigere at placere deres væddemål, hvilket er en klar force ved konceptet. Derudover behøver man ikke NEM-ID for at logge på sin spillekonto og placere væddemål, som det ellers er tilfældet på computere. Som vi også vil komme nærmere ind på, kan man hos nogle bookmakere hente specielle bonusser ved at benytte sig af en mobil enhed frem for en computer.

Ulemper

En ulempe ved brug af mobile enheder til betting består i den mindre skærm og det dertil mindre overblik over mulige kampe/spil. Hvis man ikke forinden har gjort sig klart, hvad man skal spille på, er det sværere at danne sig et overblik på den mobile enhed. Derudover besidder bookmakernes apps/hjemmesider til mobile enheder sjældent en søgefunktion, hvilket yderligere besværliggør muligheden for at navigere rundt i dagens kampe/spil.


Bookmakere med betting på mobilen

Alle bookmakere tilbyder betting på mobil, enten via en app eller en mobil hjemmeside. Der er dog stor forskel på kvaliteten af diverse bookmakeres apps/hjemmesider. En generel mangelvare er en søgefunktion, som kun få bookmakere har, når det kommer til mobile enheder. 


De 3 bedste bookmakere til spil på telefonen 

Bet365, Unibet og LeoVegas har gjort meget for at forbedre og kvalificere deres app, både når det kommer til brugervenlighed og overblik. 

Bet365

Formår på flot vis at skalere den oprindelige hjemmesides funktioner ned til mobil størrelse, uden mærkbare mangler eller problemer. Overblikket er godt, udvalget af spil er så stort som altid, og placeringen af væddemål foregår gnidningsfrit. De høje odds er der ikke pillet ved, og Bet365’s høje standard er dermed overført til mobilversionen. Derudover kan man på Bet365s app live streame sin yndlingssport direkte, hvilket er et stort plus.

Unibet

Tilbyder ligesom Bet365 også live streaming på mobile enheder og formår også at begrænse skaden, der naturligvis opstår ved at gå ned i skærmstørrelse fra computer til mobil. Spiludbuddet er stort som altid. Søgefunktionen er også videreført til mobilversionen, og det gør det markant nemmere for dig at udplukke de kampe, du gerne vil spille på.  

LeoVegas

LeoVegas skal have en særlig anbefaling herfra. Bookmakeren har høstet priser for sin dygtighed netop i forbindelse med app / mobil, og derfor er den selvfølgelig selvskreven på denne top3. LeoVegas er en strålende bookmaker for dig, der godt kan lide at oddse, mens du er på farten.

888sport

Har optimeret deres mobilside, så den nærmest fungerer på omgangshøjde med webversionen. Du bliver mødt af et særdeles brugervenligt design, og du skal ikke bruge ret mange øjeblikke på at danne dig et overblik. Navigationen rundt på den mobile side er nem, og her bidrager søgefunktionen i høj grad. Vælger du en kamp, popper din spilkupon automatisk frem. Ønsker du at tilføje flere kampe til din kupon, kan du nemt minimere kuponen og springe videre til de næste kampe. Din kupon vil herefter være placeret i bunden af skærmen med samlet totalodds og antallet af kampe, og det er derfor uhyre nemt at sammensætte din ønskede kupon. Ind- og udbetalinger kan ligeledes foretages uden problemer, og har du din mobil ved hånden, når du rigtig langt med 888sport. 

De resterende bookmakere med odds fra mobilen

Foruden de fem ovenstående bookmakere kan du finde mobil betting hos følgende bookmakere: ComeOn, Mr. Green, LeoVegas, Unibet, Nordicbet og Cashpoint.

De 3 bedste funktioner ved mobil betting

Hele essensen ved mobil betting er at være i stand til at spille når som helst og hvor som helst. Der er derfor ganske særlige krav til en side med mobil betting. Vi har i vores samlede vurdering valgt at lægge stor fokus på følgende tre kriterier:

Overskuelighed – er siden simpel at bruge?

Du kan have begrænset med overblik på din mobilskærm, og overskuelighed og brugervenlighed er derfor altafgørende. Designet skal sidde lige i skabet, mens navigation og det generelle brug af mobilsiden skal være så simpel som muligt. Det er selvfølgelig ikke muligt at ramme alle præferencer, men i store træk er overskuelighed en ting, der skal opfyldes hos en mobilside, så alle kan benytte sig af siden.

Spilkupon – hvordan sammensættes en kupon?

Hvor nemt er det for dig at placere et singlespil, og hvor nemt er det for dig at placere et multispil? Hvis du skal sætte et spil på farten, nytter det ikke noget, at du skal bruge unødvendigt lang tid på først at tilføje kampe på din spilkupon, finde din spilkupon og til sidst indtaste dit ønskede beløb. Det skal være en proces, der sker nærmest af sig selv, og det er de fleste bookmakere heldigvis gode til at efterleve.

Funktioner – hvor mange funktioner er videreført?

Hvis du skal minimere antallet af dine besøg fra computeren hos bookmakerne, kræver det selvfølgelig, at mobilsiderne er opdateret med alle nødvendige funktioner. Spil fra mobilen udgør en større og større procentdel af vores samlede spil, og det nytter derfor ikke noget, hvis bookmakerne ikke følger med den trend. Enkelte funktioner kan ses bort fra, men i det store hele skal mobilsiden fungere på samme måde som fra en computer.

Fordele ved at oddse fra mobilen

Du er ikke fastlåst til en computer, og i stedet kan du have din mobil med dig overalt. Det gør det nemt for dig, og det er trods alt en fordel altid at stå med muligheden for at placere et spil i forhold til ikke at have muligheden. Selve processen med at placere et spil er også noget nemmere fra mobilen, hvor der ikke kræves NemID. Hos flere bookmakere er det tilmed muligt at oprette en pinkode, som du kender fra et almindeligt VISA- eller Dankort, og du skal derfor ikke bruge mange øjeblikke på at logge ind. Sikkerheden er fortsat i top, og der er derfor ikke noget, du skal bekymre dig om i forhold til at spille fra mobilen.

Mobile sider og betting apps – er der forskelle?

Først og fremmest er der selvfølgelig den helt store forskel på, om du åbner din mobilbrowser eller din betting app. Alle bookmakere kører med det samme design og layout på deres mobilside og betting app, og som udgangspunkt er der derfor ikke forskel. Du kan dog komme ud for, at nogle funktioner er undladt det ene sted, men inkluderede det andet sted. Hos nogle bookmakere er det kun muligt at downloade deres betting app til iPhone og Ipad, og man kan derfor sige, at der er forskel på, hvem der kan benytte sig af hvad. Oplever du ikke at kunne finde en betting app fra en bestemt bookmaker, kan du altid besøge bookmakeren fra din mobilbrowser. Her har alle bookmakere optimeret deres side, og i sidste ende er det ikke afgørende, hvor du placerer dine bets fra.

Mobil betting er i fremgang

Der er sket en stor udvikling på det mobile marked de seneste år, og vi vil ikke blive overraskede, hvis betting fra mobilen en dag helt overtager computerens opgave med at bette online. Den store fremgang synes i hvert fald ikke at blive mindre for fremtiden, og er du ikke allerede med på bølgen, er det måske ved at være på tide. Efterhånden har alle danskere en mobil, der kan gå på nettet, og da det tal heller ikke synes at blive mindre for fremtiden, er første forudsætning for en stigning inden for mobil betting på plads. En stigning i streamingtjenester er ligeledes faktum for de seneste år, og det lader derfor til, at flere og flere danskere ønsker at stå med muligheden for at streame en kamp på farten. Her kan mobil betting også være en hjælp, da flere og flere bookmakere tilbyder stream til både mobil og tablets. At du samtidig kan spille på kampene, vil mange kun se som et plus. Fremtiden for mobil betting ser således lys ud, og fremgangen synes ikke at aftage i den nærmeste fremtid.