18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM i basketball 2024 odds & betting

Her finder du de bedste odds på VM i basketball, der afvikles fra d. 25. august 2023 til og med d. 10. september 2023. Læs desuden gennemgangen af de seks bedste hold i turneringen, fra basket-ekspert, Andreas Krogh.

Introduktion til VM 2023

Af Andreas Krogh

Fra d. 25. august til og med d. 10. september kommer de fleste basketballfans til at sidde klistret til skærmen, når der skal kåres en ny verdensmester. Verdens bedste spillere er klar til kamp. Nu er vi meget tæt på årets højdepunkt!

Dette års VM markerer den 19. af sin slags, og for første gang i historien skal flere lande deles om værtskabet. Filippinerne, Indonesien og Japan lægger ramme til årets slutrunde, når de tager imod spillere og landshold fra Nord- og Sydamerika, Europa, Afrika, Asien og Oceanien.

De tre smukke og kulturelle byer Manila, Jakarta og Okinawa skal være værter for gruppespillet, mens Manila også får fornøjelsen af knald-eller-fald kampene senere i turneringen.

Alt i alt skal 32 nationer kæmpe i den første del af gruppespillet. Her vil grupperne være delt op i otte grupper af fire hold, hvor de to bedste hold går videre til anden gruppefase. Her vil 16 hold blive delt op i fire grupper af fire hold. De otte bedste hold efter den anden gruppefase skal derefter kæmpe om guld, sølv og bronze i et traditionelt kvart, semi- og finale-system.

Tjek også min fyldige guide til VM (på engelsk). Du kan i øvrigt se frem til en masse tips fra mig under VM slutrunden.

Hvem vinder VM i basketball 2023? Foto: IMAGO / Beautiful Sports, Fabrizio Carabelli

Favoritterne ved VM i basket 2024

I samarbejde med SpilXperten har jeg taget et kig på seks lande, der i min optik bør være blandt de største favoritter. For hver nation vil der være en introduktion, et kig på holdets bedste spiller samt et lokalt indspark fra en journalist, kommentator eller træner i det gældende land.

Disclaimer: Personer der har bidraget med lokale indspark er ikke associeret med SpilXperten.


USA

USA er favoritter til at vinde VM i basketball. Foto: IMAGO / Jon Imanol Reino

USA er favoritter til at vinde VM i basketball. Foto: IMAGO / Jon Imanol Reino

USA er som altid favoritter til en international turnering. Det gik dog helt galt under VM i 2019. Her sluttede USA som det 7. bedste hold i en slutrunde, hvor de var kæmpestore favoritter (odds 1,20). Det er det værste resultat i landets historie. De vandt dog guld ved OL i 2021.

Steve Kerr (træner) har udtaget en umiddelbart ung og stjerneløs trup. Det vil mange i hvert fald mene. Den køber jeg ikke. På papiret, ja, så ser det lidt kedeligt ud, men ved et nærmere kig er det et homogent og alsidigt hold. De kan spille på ekstremt mange måder – både offensivt og defensivt.

USA’s træningskamp mod Spanien d. 13/8 var dog alarmerende. De hev sejren hjem til sidst, men det så længe skidt ud. Forsvaret kollapsede gang på gang, efter spanierne lavede simple screenings og bevægelser. Det førte til en masse frie 3-pointsskud samt nemme dunks og mismatches ved kurven.

Men ærlig talt, så kan den dårlige præstation være godt i det lange løb. Spanien er trods alt de forsvarende VM og EM mestre, og nu har USA en masse ting, der kan arbejdes på i den sidste del af forberedelserne.

Amerikanerne starter turneringen som store favoritter, men kan de leve op til det?


Stjernespilleren – Anthony Edwards

Det er ikke mange spillere, der bliver sammenlignet med historiens bedste basketballspiller Michael Jordan. Her er 22-årige Anthony Edwards dog en undtagelse. Den unge Minnesota Timberwolves guard imponerer med sine atletiske evner. Han kan dunke som få, han skyder godt, og så har han et stort potentiale som forsvarsspiller.

Anthony Edwards har chancen for at blive det, man i sporten kalder et generational talent. En spiller der går over i historiebøgerne som en af de bedste fra sin generation. En spiller der vil blive sat i samme kategori som Michael Jordan, Lebron James, Kobe Bryant m.fl.

Edwards er en vinder. Han tager de rigtige beslutninger, og laver de rigtige plays når det gælder. Han kan tage et vigtigt skridt i sin karriere, hvis han hjælper sin nation tilbage på den øverste skammel til VM 2023.


De lokale forventninger – Joe Dellera & Jordan (@PropBomb) 

NBA eksperter og skribenter for Action Network

Årets mandskab er ikke det sædvanlige stjernespækkede hold, som de fleste ville forvente, når vi snakker Team USA. Ingen af de 12 spillere har modtaget hverken All-NBA hæder eller spillet for seniorlandsholdet før. I stedet har vi til denne slutrunde udtaget et hold fokuseret på én ting: holdspil. Det er et ungt hold, som er fyldt med defensive stjerner, og spillere der vil ud og løbe/spille hurtigt (både i alm. angrebsspil samt kontraspil).

Ved roret har vi Jalen Brunson (kaptajn) samt unge Tyrese Haliburton. Jalen og Tyrese vil stå for vores playmaking og pasningsspil – og det er de i særklasse gode til! Coach Kerr vil sørge for altid at have én af dem på banen, så vores angrebsspil ikke bliver for passivt og stillestående. Det giver os den bedste chance for at udføre de offensive filosofier, vores trænerstab har planer om.

Den startende lineup bør være: Jalen Brunson, Anthony Edwards, Mikal Bridges, Brandon Ingram og Jaren Jackson Jr. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Kerr vil spille JJJ fra start og Banchero fra bænken som ‘’små’’ centers. Det giver god mening, da begge kan stretche angrebet (skyde) samt er mobile defensivt.

Ud fra træningskampene virker det til at være et alsidigt hold. De fleste spillere kan afslutte fra flere spots, samtidig med at de også kan angribe kurven. I forsvaret kan de alt. Forvent en masse switching, hedging og trapping i defensiven.

Vi har store forventninger til det unge mandskab, men man skal også være realistisk. Vi har ikke landets bedste skytter med, og for første gang i mange år vil der være kampe, hvor Team USA ikke har den bedste spiller på banen.

Det bliver et fascinerende hold at følge.


Canada

Kan Canada gøre sig gældende ved VM i basket 2023? Foto: IMAGO / Andreas Gora

Kan Canada gøre sig gældende ved VM i basket 2023? Foto: IMAGO / Andreas Gora

Det er få nationer, der kan drømme om en trup i kaliber med den som Canada’s træner, Jordi Fernandez, har udtaget til denne sommers slutrunde. NBA superstjernen Shai Gilgeous-Alexander er især iøjnefaldende, men det stopper ikke der. Holdet er fyldt med spillere fra verdens bedste liga, NBA. Mere om dem nede i ‘’de lokale forventninger’’.

Canada mangler dybde på power forward og center-positionerne, men udover det har de ikke meget at klage over. Foruden USA har de turneringens klart stærkeste mandskab – spiller for spiller. Canada får muligvis problemer med at beskytte kurven, men med en masse længde på de fleste positioner kan vi forvente et stærkt team defense.

Modstanderne i gruppespillet er overkommelige – Frankrig, Letland og Libanon. Canada er forståeligt favoritter til at vinde gruppen, men Frankrig kan blive en udfordring. Vinderen af det indbyrdes opgør mellem Frankrig og Canada ender formentlig med at vinde gruppen. Letland og Libanon bør ikke skabe problemer.

Desværre er deres 2. bedste spiller, Jamal Murray, meldt ude af turneringen. Murray vandt i den seneste sæson mesterskabet i NBA, og har ikke haft nok tid til at hvile sig. Det er et stort slag, men Canada skal stadig ses som en af favoritterne.


Stjernespilleren – Shai Gilgeous-Alexander

Hvis ikke slovenske Luka Doncic var med til turneringen, så ville Shai Gilgeous-Alexander for de fleste være slutrundens bedste spiller. SGA snittede vanvittige 31.4 point per kamp i den seneste NBA sæson. Til manges overraskelse førte han sit hold, OKC Thunder, til en plads i Play-In turneringen. Han var ovenikøbet en MVP kandidat i store dele af sæsonen.

Shai er den bedste 1-mod-1 spiller i verden. Det gør ham til både MVP og topscorer-kandidat. Jeg forventer en Shai Gilgeous-Alexander, der sætter sig i respekt fra dag 1. Han er måske den spiller, jeg ser allermest frem til at følge.


De lokale forventninger – Esfandir Baraheni

NBA Seniorreporter hos SDPN Sports

For første gang i vores lands historie kan ordet ‘’forventning’’ bruges om basketball i Canada. Før i tiden har der været håb og momenter, men forventninger? Nej, aldrig! Det virker absurd at gå rundt med forventinger om, at et canadisk landshold skal præstere, og måske endda udfordrer om titlen som verdensmester. Vi tror på det for første gang nogensinde.

Det giver dog god mening at være håbefuld, når man tager et kig på vores spillertrup. Udover USA, har vi andenflest NBA spillere med til VM. Men der er mange spørgsmål, der skal besvares. På papiret er dette mandskab det uden tvivl stærkeste i vores historie. Spiller for spiller er det i samme kaliber som powerhouse-nationerne USA, Spanien og Frankrig.

Shai er All-NBA talent, RJ Barrett er en stjerne for New York Knicks og med gode roleplayers som Lu Dort, Dwight Powell, Kelly Olynyk og Nickeil Alexander-Walker, så er vi i gode hænder. Men uden en plan duer det ikke.

Nyansatte Jordi Fernandez har ikke haft megen tid til at implementere hans vision. Han overtog nemlig jobbet fra Nick Nurse få uger før vores training camp begyndte. Det er ikke optimalt, men det er fortid nu. Vores hold skal hurtigt finde kemi, og lære hvordan NBA talent kan veksles til sejre i FIBA regi – der er andre regler i int. turneringer (FIBA) end i NBA.

Fraværet af Jamal Murray gør ondt, men det må ikke blive en undskyldning. Vores hold skal og bør stadig nå langt. Talentet er der. Hvor langt kan vi så nå? Det afhænger af vores defensiv. Der er et stort potentiale grundet de mange rangy (lange) wings og guards i truppen. De kan være et helvede for enhver modstander, men det skal stadig udføres.

Uanset hvad, så er vores land gået ind i The Golden Age of Basketball. Det er dette mandskab et bevis på! Præstationerne skal dog leve op til forventningerne.


Spanien

Kan Spanien overraske topfavoritterne ved VM? Foto: IMAGO / camera4+

Kan Spanien overraske topfavoritterne ved VM? Foto: IMAGO / camera4+

Så er vi her igen… Endnu engang går Spanien under alles radar, da deres mandskab er relativt svækket og stjerneløst. Hver gang det sker, så overpræsterer de, og finder en måde at levere resultat efter resultat. Deres legendariske træner, Sergio Scariolo, er historiens bedste landstræner, og han får altid mest muligt ud af sit mandskab.

Spanierne er uden en af Europas bedste point guards, Lorenzo Brown. Det er et stort slag. Han var deres mest afgørende spiller til sidste sommers EM. Ricky Rubio skulle have overtaget hans plads, men er nu også meldt ude af slutrunden… Det betyder, at unge Juan Nunez vil få en overraskende stor rolle til dette mesterskab. Han har kæmpe sko at fylde, men med en træner som Scariolo i ryggen, skal det nok gå.

Spanien er en af de få nationer, der altid leverer. De har et absurd højt bundniveau, og med en verdensklasse trænerstab kan alt lade sig gøre. Alt andet end metal ved denne slutrunde ville være en skuffelse for La Roja.

De forsvarende EM og VM mestre må IKKE undervurderes – uanset hvor meget man har lyst til det!


Stjernespilleren – Willy Hernangomez

Uden Lorenzo Brown er det åbenlyst, at Willy Hernangomez skal ud og være holdets topscorer. Han blev kåret til MVP ved EM 2022, og er en af de spillere, Scariolo stoler mest på.

Meget af deres offensive spil vil være centreret om ham. Spanien spiller klogt, og er gode til at drage fordel af uopmærksomme forsvar. Forvent en masse mismatches og post-ups tæt på kurven for Willy Hernangomez.

Willy bør være deres go-to-scorer i slutningen af kampe, og jeg forventer et snit på omkring 17-20 point per kamp – alt andet end det, og det ser svært ud for Spanien.


De lokale forventninger – Carlos Santos

Journalist hos Radio Marca

Vores guldmedalje ved sidste sommers EM er den mest imponerende og overraskende succeshistorie i Spaniens baskethistorie. Et legendarisk hold, der altid overgår alle forventninger. Dem der undervurderer os, ender altid med at fortryde det.

Det er dog et kæmpe problem, at vi er uden Lorenzo Brown og Ricky Rubio. Det sætter en kæp i hjulet på vores ambitioner. Men, ærlig talt, så er dette mandskab mere komplet og homogent end ved EM sidste år.

Brødrene Hernangomez, Juancho og Willy, er vores ledere. Den evigt tilgængelige Rudy Fernandez med hans erfaring og lederegenskaber. Hjemvendte helte som Sergio Llull, Alex Abrines og Victor Claver. De unge Juan Nunez og Santi Aldama må vi heller ikke glemme!

En komplet trup på mange parametre. Udtaget af den største artist af alle, den bedste selector i verden, Sergio Scariolo.

Vores første mål bliver at nå til kvartfinalerne. Det betyder direkte kvalifikation til de Olympiske Lege i Paris næste sommer, men det kræver formentlig, at vi skal forbi Frankrig og Canada på vejen. Det bliver svært.

Endnu en slutrunde står for døren, og endnu engang er Spanien ikke favoritter. Vi er dog altid kompetitive, og klar til at konkurrere mod enhver modstander. Semifinalen virker som et fair og realistisk mål for de regerende EM og VM mestre. Og derfra, ja, så kan man altid drømme!


Slovenien

Kan Slovenien revanchere EM 2022-indsatsen? Foto: IMAGO / Beautiful Sports

Kan Slovenien revanchere EM 2022-indsatsen? Foto: IMAGO / Beautiful Sports

Slovenien endte EM 2022 på en kedelig måde. De blev slået ud af Polen i kvartfinalen – i en kamp hvor de ifølge bookmakerne var 90% favoritter. Polen var endda foran med 19 point ved halvlegen. Slovenien kom tilbage til sidst, men det var ikke nok…

Jeg sad personligt lige bagved den slovenske bænk til det opgør, og sjældent har jeg set et så frustreret hold. Alle var frustrerede – både grundet deres dårlige spil, men også dommerne var særligt hårde ved Slovenien (det syntes de i hvert fald selv).

Luka Doncic fik tæsk på banen – både fysisk og psykisk. Han lignede ikke en leder. Den unge stjerne har forhåbentligt taget ved lære, og kan komme ind til denne turnering med et mere positivt mindset. Hans konstante brokkeri til dommerne smitter af på holdkammeraterne.

Uden legendariske Goran Dragic skal Luka Doncic overtage kaptajnrollen på det slovenske landshold. Hvis han kan gøre det, så har Slovenien gode chancer. De har turneringens, uden tvivl, bedste spiller!


Stjernespilleren – Luka Doncic

Slovenien er lidt af en enmandshær. Hvis ikke man kender Luka Doncic, så er der lidt hjælp her: Som 19-årig førte han Real Madrid til hæder i verdens bedste liga uden for NBA, Euroleague. I samme sæson blev han også kåret til MVP i Euroleague.

I 2019 blev han valgt som #2 i NBA draften. Luka har været en stjerne siden hans rookie sæson. Han har 4x All-NBA og 4x NBA All-Star på cv’et. En dag bliver han også MVP i verdens bedste liga. Og når ja, så vandt han også EM i 2017 som kun 18-årig!

Luka Doncic er en vinder. Det har han bevist siden sine teenageår. Han er et garanteret highlight reel, og det skal man ikke snyde sig selv for. Slovenien når kun så langt, som Luka Doncic trækker dem.


De lokale forventninger – Miha Penko

Basketball kommentator hos Sportklub

Det slovenske landshold vil forsøge at lægge sidste års fiasko bag dem. Forventningerne er store, men tror vi ærlig talt på dem? Det er jeg ikke sikker på. Slovenien er et middelmådigt hold, men… Vi har Luka Doncic, og det ændrer ALT.

Indtil videre har vores forberedelse været dårlig. Den har budt på én sejr mod Kina, men nederlag mod Grækenland, Spanien og USA samt en masse skader. Uden NBA mester Vlatko Čančar, holdkaptajn Edo Murič og den unge Jurij Macura skal vi præstere uden vores tre bedste forwards. Det betyder, at Luka nu skal spille disse positioner i defensiven (grundet hans størrelse). Det er ikke optimalt, da det kommer til at tage kræfter fra hans offensive spil.

Jaka Blazic, Zoran Dragic og Gregor Hrovat skal præstere på et højt defensivt niveau. De skal være aggressive, og være klar til at løbe i vores kontraspil. Klemen Prepelic skal vise verden, at han stadig er en af Europas bedste sjettemænd. For første gang i 10 år står han uden klub. Han vil være motiveret som aldrig før.

Vi har været heldige med vores lodtrækning; vi bør slutte som #1 i gruppen. Modstandere som Georgien, Venezuela og Kap Verde skræmmer os ikke. Efter det skal vi overleve i mellemrunden. Hvis vi kan nå til knald-eller-fald kampene, så ved vi hvad Luka Doncic kan.

Kvartfinalerne ville være et godt resultat, men vi drømmer om mere!


Tyskland

Bliver Tyskland konkurrencedygtige ved VM i basket 2023? Foto: IMAGO / camera4+

Bliver Tyskland konkurrencedygtige ved VM i basket 2023? Foto: IMAGO / camera4+

Det tyske landshold er on the rise! Gordon Herbert (træner) har for anden sommer i træk udtaget et hold med en masse rutine samt ungdom. Et mix, der var fantastisk at følge til sidste sommers EM. Deres flotte bronzemedalje blev dog opnået på hjemmebane i Tyksland – den support kan de ikke regne med i denne omgang.

Tyskland er placeret i ‘’The Group of Death’’ med Australien, Finland og Japan. Tyskerne og australierne er de store favoritter til at gå videre, men finnerne må aldrig undervurderes + Japan spiller på hjemmebane… Det bliver en svær gruppe, men Tyskland og Australien bør gå videre.

Die Mannschaft skal være klar fra første tip-off, hvis de for anden sommer vil smage metal.


Stjernespilleren – Franz Wagner

Det har været en inspirerende rejse at følge denne unge mands udvikling over de seneste par år. Franz spiller allerede som en veteran på trods af sin unge alder. Man glemmer nemt, at han først fylder 22 år sidst på måneden!

Han har været god for Orlando Magic i NBA, men når han trækker den tyske trøje over hovedet, så ser man for alvor, hvor dygtig en spiller han er. Han spiller utroligt klogt. Franz Wagner er en superstar in the making, og vi kan for anden sommer i træk forvente store ting af den unge tysker.


De lokale forventninger – Robert Heusel

Journalist

Efter den store triumf i fjor er det tyske landshold mere end klar til at vise sig frem til VM i Asien. Gordon Herbert har udtaget det meste af bronzeholdet fra EM. Han har endda formået at styrke truppen yderligt med flere spillere fra NBA og Euroleague.

Desværre, har NBA center Maxi Kleber meldt afbud efter interne problemer med vores kaptajn, Dennis Schröder. Nick Weiler-Babb er også ude af turneringen – grundet skader.

Men Tyskland har et godt hold med definerede roller: Schröder er vores leder som point guard. Franz Wagner er vores stjerne, som kan skabe sine egne point. Rundt om dem er rutinerede skytter som Andi Obst, den alsidige forward Johannes Voigtmann, og Daniel Theis som er vores rim-protector. Disse fem spillere bliver vores starting lineup.

Fra bænken har vi voldsom kvalitet. Spillere som Maodo Lo, Isaac Bonga, Moe Wagner, Louis Olinde, Niels Gieffey og Johannes Thiemann må siges at være blandt turneringens bedste bænkrotationer.

Årets mandskab er det mest talentfulde i vores historie. Vi har et utroligt dybt, alsidigt og stærkt hold, som ingen bør undervurdere. Men på den anden side, så ser vores gruppespil i Okinawa svært ud. Japan, Australien og Finland er nogle svære hold at slå.

Nøglen til succes bliver at finde god kemi og energi fra start – ligesom ved EM. Hvis det sker, så har Tyskland chancen for at nå langt ved denne slutrunde.

Download hele guiden

Komplet guide til VM i basket (engelsk).

VM i basketball favoritter

Tager man et kig på bookmakernes basket odds, står det klart, at USA er klar favoritter foran Canada.

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.

Betting: Spiltips til VM i basketball

Andreas Krogh vil løbende udkomme med VM i basket tips i ekspertpanelet.

VM i basket bookmakere

De fleste danske bookmakere udbyder odds på VM i basketball. Traditionelt har bet365 en stærk basket-dækning.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Hvem er favorit til at vinde VM i basketball 2024?

USA er favorit til at vinde VM i baskeball 2023.

Kan jeg spille live på alle kampe ved VM i basketball 2024?

Ja, du kan spille live på alle kampe ved VM i basketball 2023.