18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Andreas Krogh: Odds og optakt til NBA Finals 2023

Finalerne skydes i gang natten til fredag, når de to Conference Champs spiller kamp 1 i ‘’Mile High City’’ aka Denver, Colorado. Her er SpilXpertens optakt til dette års NBA Finals!

Foto: Rich Storry / Reuters / Ritzau Scanpix

Foto: Rich Storry / Reuters / Ritzau Scanpix

Hvis du er ny til NBA, kan du tjekke SpilXpertens ordbog ud HER.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

SpilXpertens NBA-dækning er sponsoreret af bet365.

Officielle spiltips findes allernederst i artiklen, og der gives løbende “spiltanker” efter hver kamp.

Denver Nuggets vs Miami Heat

NBA Finals, bedst ud af 7 kampe – første kamp starter natten til fredag, alle kampe kan ses på TV2 Sport X (danske kommentatorer)


Rækkefølge af hjemmebanefordel i serien (start->slut):

Denver, Denver, Miami, Miami, Denver, Miami, Denver

De to hold har haft yderst forskellige veje hertil. Denver har haft det relativt ‘’nemt’’, mens Miami har sendt to af årets største favoritter på tidlig sommerferie.

Denver er, og skal være kæmpe favoritter. De er et offensivt powerhouse uden sammenligning, og deres forsvar er alsidigt + stabilt her i slutspillet.

Miami Heat skal endnu engang grave dybt. De skal vinde på deres mentalitet, hårde arbejde og kreative taktiske tilgang.

Bet365’s chancevurdering af finalen: Denver Nuggets 78-80% vs 20-22% Miami Heat


Denver Nugget’s vej til finalen

R1: 4-1 vs Timberwolves, R2: 4-2 vs Suns, R3: 4-0 vs Lakers

Kigger man på ovenstående vej til finalen, så er det lidt misvisende. Lakers var i min optik den største udfordring, også selvom de vandt 4-0. En score på 4-2 havde været mere retvisende. Lidt mere om serien herunder.

Det krævede nogle heroiske comebacks – især i 4. periode. Dog, var de tydeligvis et bedre hold end Lakers. Nu møder de et mere alsidigt forsvar, hvilket bliver interessant at følge.

Nikola Jokic og Jamal Murray var fantastiske, og deres roleplayers Porter Jr, Caldwell-Pope og Bruce Brown steppede alle op i de vigtige momenter. 

Aaron Gordon skal være bedre end hidtil i slutspillet. Imod Miami er hans cutting og forsvar nogle af nøglerne til success. Han kan gå hen og blive en x-factor i serien.


Miami Heat’s vej til finalen

R1: 4-1 vs Bucks, 4-2 vs Knicks, 4-3 vs Celtics

Miami er det første ottende seed til at nå NBA Finals, siden New York Knicks gjorde det i 1999. Det er i min optik, også den klart sværeste vej et hold nogensinde har haft til finalerne.

De var spået cirka 20% chance mod Bucks, 45% mod Knicks og 25% mod Celtics… Et helt absurd run. Bucks var sæsonens andenstørste favorit til titlen, mens Celtics var de store favoritter hele sæsonen og slutspillet.

Miami Heat er et franchise, der er bygget på et fundament af udskud. Spillere der er undrafted og uønsket andre steder. Coach Erik Spoelstra er en top-3 coach of all time i min optik, og med en sejr her… Ja, så er han nok i top-2.

Miami får det svært. De har mindre overall talent, de skal spille på udebane, og har brugt langt mere energi end Denver.

De må dog ikke undervurderes (det har jeg vidst sagt 100 gange i slutspillet allerede)… Dem der gør det, går en ubamhjertig fremtid i møde.

Andreas’ spiltanker til NBA Finals-serien

Alle spil findes under ‘’langtidsvæddemål’’:


#1 Denver Nuggets -1,5 hos bet365* (odds 1,62)

Det gør ondt… Jeg har været Miami fan siden den første NBA kamp, jeg nogensinde så. Det her er bare et elendigt matchup.

Miami er et hold, som defensivt kan matche 29 hold i ligaen – det ene hold de ikke kan: Denver Nuggets. Bam Adebayo (Miami center) er i min optik en af ligaens 2 bedste defensive centers. Han er bare alt for lille mod Nikola Jokic. 

Denver er et dybere mandskab, og selvom Miami har skudt flotte procenter i slutspillet, så vender det på et tidspunkt. 

Hvis vi fjerner de to bedste spillere fra hvert hold, så er Denver stærkere på samtlige positioner.

Miami har nydt godt af betydeligt bedre coaching i deres run indtil videre. Det stopper dog her.

Spoelstra er stadig den bedste træner i serien, men Michael Malone er en yderst dygtig træner. Det er generelt set to veltrænede hold!

Jeg tror vi får en højtscorende serie, men Denver Nuggets har for meget firepower ift Miami. Ingen af de to mandskaber bør kunne stoppe hinanden. Bliver det en offensiv serie, så har Denver for meget af skyde med.


#2 Spiller – 40+ pointkamp i serien: Jimmy Butler hos bet365* (odds 2,75)

Et nyt markede hos Bet365 vi skal ud på her. Det ser bestemt interessant ud.

Butler har kun scoret 40+ to gange i slutspillet – begge i første runde. Det har dog været to dygtige forsvar siden den runde. Vi får formentlig også en hurtigere og mere eksplosiv serie her.

Knicks spillede langsomt + Butler samlede en skade op i kamp 1. Celtics var en fin modstander for ham, men han var ueffektiv, og det var en lidt spøjs serie – 4 af de 7 kampe var storsejre.

Mod Denver møder han et hold, der for det første beskytter kurven dårligt. Det er et stort plus, da Bucks, Knicks og Celtics alle er dygtige på det område.

For det andet, så forsvarer Nuggets 3-pointslinjen flot. Det vil sige, at han er nødt til at score en del point selv. Butler kan ikke forvente at skabe åbne skud til sine holdkammerater som hidtil.

Og hvem skal dække ham op? Aaron Gordon og KCP får nok opgaven. De er dygtige, men: ‘’good offense, beats good defense’’. Det er sådan, det moderne NBA fungerer.

Butler kommer til at kunne bruge hans cutting for første gang i hele slutspillet. Det skal nok blive udnyttet. Lægger man oveni, at Jokic spiller i drop – så skal chancerne nok være der.

Får vi 5+ chancer/kampe, så er 2,75 et attraktivt odds. De skal nok smide en masse forskellige slags forsvar efter Butler, men uanset hvad er det et godt matchup for ham.

Ovenfor har du læst Andreas Kroghs spiltanker. Gå direkte til ekspertens deciderede spilforslag her (opdateres i takt med publicering).

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar