18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Andreas Krogh: Odds og optakt til NBA den 19. – 20. marts 2023

Det er søndag, hvilket betyder, at det endnu engang er blevet tid til en NBA-optakt og dertilhørende spiltips! Hvis du er ny til NBA, så kan du tjekke SpilXperten’s ordbog ud HER.

Officielle spiltips findes allernederst i artiklen, og der gives løbende ‘’spiltanker’’ efter hver kamp.

OKC Thunder får besøg af Phoenix Suns i en formentlig forrygende kamp. (Foto: Dan Hamilton / USA Today Sports / Ritzau Scanpix)
OKC Thunder får besøg af Phoenix Suns i en formentlig forrygende kamp. (Foto: Dan Hamilton / USA Today Sports / Ritzau Scanpix)

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens NBA-dækning er sponsoreret af bet365.

Denver Nuggets @ Brooklyn Nets

Søndag aften kl 20:30, kan ses på TV2 Play

Det er lidt af et deja-vu, når disse to mandskaber støder sammen. Præcis samme tidspunkt sidste søndag, stod de nemlig også overfor hinanden. I det opgør vandt Brooklyn Nets med 122-120 over Denver Nuggets på udebane. Nu er det tid til et rematch, som denne gang spilles i Brooklyn, New York!

Denver Nuggets har i store dele af sæsonen, set ud til at være Western Conference’s klart stærkeste hold. Det har dog været svært at se på det seneste. Så sent som i går aftes løb de ind i et nederlag hos Nets’ rivaler New York Knicks, hvilket var det femte nederlag i de seneste seks forsøg. Deres forsvar har været dårligt, og de har haft store problemer med at lukke deres kampe. 

Hjemmebaneholdet er meget svingende. De kommer med to nederlag i træk, men har alligevel vundet fem ud af de seneste otte opgør. Efter deres store makeover ved februars trading deadline, har de været et forfriskende pust i ligaen. De er klart stærkere defensivt end offensivt, men det kommer til at udligne sig over tid. En spiller som Mikal Bridges har dog været et lyspunkt i offensiven – han har scoret 30+ i syv ud af 15 hos sit nye hold.

De primære statistikker:

DRTGORTGTempo
Nets (siden trading deadline)#17#27#17
Nuggets#15#2#19

Jeg nævnte det også i sidste uge, men gør det gerne igen: Det er to hold, der matcher utroligt fint op mod hinanden offensivt. Det giver endnu engang mulighed for en høj score, da det eneste svære matchup er Jamal Murray mod Mikal Bridges. 

Hjemmeholdets Spencer Dinwiddie er et interessant bud. Han er i dårlig form over de seneste tre opgør, men volumen af skud er der. Han kommer ikke til at skyde under 35% resten af sæsonen. Mikal Bridges linje på 25,5 ser en smule høj ud, så jeg foretrækker Dinwiddie i dette spot.

Serbiske Nikola Jokic er endnu engang et fornuftigt bud. Nuggets har brug for, at han er mere aggressiv som scorer, og Brooklyn bløder rebounds til centers på det sidste. Han endte da også med 35 point og 20 rebounds sidste søndag!

Andreas’ spiltanker:

Spencer Dinwiddie Over 18,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Nikola Jokic Over 37,5 Point og Rebounds hos bet365* (odds 1,86)

Phoenix Suns @ OKC Thunder

Søndag aften kl 20:30

De unge stjerner fra OKC Thunder mod en af mesterskabskandidaterne fra Phoenix Suns, i hvad der ligner en klasse kamp. Booker, Gilgeous-Alexander, CP3, Giddey og rookie Jalen Williams er bare nogle af de fede spillere, vi får at se her. Aftenens mest interessante opgør i mine øjne!

Gæsterne fra Phoenix Suns er desværre uden deres nye superstjerne, Kevin Durant, der blev skadet for snart to uger siden. Det har medført en ustabil stemning omkring holdet, og de har tabt 3 ud af fem opgør siden de mistede Durant – det skal dog siges, at det har været mod gode modstandere. Center DeAndre Ayton blev desværre tilføjet til skadesrapporten sent i aftes..

Det unge OKC mandskab, anført af Shai Gilgeous-Alexander, har været bedre end nogen kunne forvente. De kæmper stadig med om en plads i Play-In/Playoffs, og med en sejr her, kunne de tage et stort skridt i den rigtige retning. OKC har et overraskende godt forsvar, og i deres angreb har de en af ligaens bedste scorers i Shai – han snitter i øvrigt 31,3 point i denne sæson (5. højest i ligaen)!

Kan man altid stole på statistikker? Nej.

DRTGORTGTempo
Thunder#11#12#3
Suns#8#16#22

Umiddelbart kunne man godt vurdere Thunder til, at være det bedre hold baseret på ovenstående stats – så logisk er det bare ikke. Phoenix Suns har i de seneste sæsoner været et af de bedste hold i ligaen, og det er de endnu engang i år. De har ‘’kun’’ fire sejre mere end Thunder, men er i de flestes øjne det stærkeste hold i konferencen. 

Odds til at vinde mesterskabet: Phoenix Suns @ 5.25 og OKC Thunder @ 1001 – bare for at sætte det lidt i perspektiv. Det betyder dog ikke, at vi får et kedeligt opgør her. Jeg tror faktisk det bliver utroligt tæt. Især pga Suns’ fravær (Ayton/Durant).

Devin Booker bør være det bedste bud på en topscorer. Ayton og Durant er ude, og Booker er nødt til at score en masse point, hvis de vil holde sig inde i dette opgør. Han scorede 44 point mod OKC for et par uger siden på kun 28 minutter, og de får endnu mere brug for det her.

Et godt bud for hjemmeholdet er Shai Gilgeous-Alexander. Den unge stjerne har været fantastisk i denne sæson. Får vi et tæt opgør som forventet, så er det svært at holde ham under 30,5 point.

Andreas’ spiltanker:

Devin Booker Over 31,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Shai Gilgeous-Alexander Over 30,5 Points hos bet365* (odds 1,95)

Toronto Raptors @ Milwaukee Bucks

Natten til mandag kl 01:00

Giannis og resten af Milwaukee Bucks tager hjemme imod gæsterne fra Toronto Raptors, når de søndag aften byder op til dans. På papiret er det et yderst interessant opgør med mange finurlige matchups. Det er to hold i fornuftig form, og vi bør få en sjov kamp.

Hjemmeholdet fra Milwaukee ligner mere og mere ligaens bedste hold. De har fået deres superstjerne, Giannis Antetokounmpo, tilbage fra skade fra nogle småskader, og ligner nu ligaens mest dominerende spiller – igen, igen. Khris Middleton er også ved at spille sig i form, og er begyndt at spille 30+ minutter i de fleste opgør. Det er et godt tegn for den skadesramte wing.

Raptors slog i aftes Timberwolves med 122-107 på hjemmebanen i Toronto, og er nu fløjet sydpå til Wisconsin. Raptors har ikke haft de store problemer med B2B’s i år, og er 6W/4L ATS i disse spots (se vores NBA ordbog HER). Nick Nurse (coach) er kendt for sin scheming mod de bedste spillere, og det bliver interessant, hvordan de håndterer Giannis i dette opgør. Bliver han double-teamed, trapped eller forsøger de at bygge den famøse ‘’væg’’ mod ham?

Lidt af de tørre tal:

DRTGORTGTempo
Bucks#3#14#11
Raptors#16#11#25

Milwaukees offensiv er bedre end de ovenstående tal viser.

Jeg mener bestemt, at Bucks skal være favoritter her, men en linje på 9,5 virker høj. Hvis Raptors kommer med deres fulde mandskab, så har jeg svært ved at forklare hvorfor denne linje skal være højere end 7,5. 

Jeg forsøger mig med en lille indsats på Toronto Raptors +9.5.

Som nævnt længere oppe, så schemer/planlægger Raptors mod de bedste spillere. Det kan godt føre til turnovers for Giannis. Han havde blandt andet 12 (!!) turnovers i deres første opgør i år – så galt går det ikke igen, men det er et meget godt tegn.

Andreas’ spiltanker:

Toronto Raptors +9.5 hos bet365* (odds 1,90)

Giannis Antetokounmpo Over 3,5 Turnovers hos bet365* (odds 1,86)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

New Orleans Pelicans @ Houston Rockets

Natten til mandag kl 00:00

Det er ikke mere end et par dage siden, at disse to mandskaber mødtes sidst. Natten til lørdag vandt det unge Rockets hold på en gamewinner af rookie Jabari Smith Jr, da de slog Pelicans med 114-112. Pelicans var i noget nær et must win-spot i det opgør, og hvis noget kan være et MUST must win, så er det aftenens opgør. Mere om det længere nede.

Houston Rockets er dårlige. Og det er både klogt og godt. De er ikke et sted, hvor de kan konkurrere om noget som helst. Det vil sige, at de kan sikre sig et højt pick i det kommende draft ved at være dårlige = flere gode unge spillere. Vi snakkede om OKC længere oppe, og i sammenligning kan vi sige, at Rockets er et par år bag deres udvikling.

Pelicans startede sæsonen fantastisk, og lå længe øverst i Western Conference. Siden da er de løbet ind i et hav af skader, hvilket nu betyder, at man ligger helt udenfor Play-In/Playoffs pladserne.. Det er et hold, som er under et stort pres. Hvis de vil i slutspillet, så vil jeg faktisk sige, at de SKAL vinde denne kamp.

DRTGORTGTempo
Rockets#29#28#16
Pelicans#9#23#14

Jeg har et godt øje til to spillere fra Pelicans – Trey Murphy II og deres stjerne Brandon Ingram. Houston har svært ved at dække 3-pointslinjen, og her er Murphy et giftigt våben. Han landede på kun 13 point i det seneste opgør, men hans volume var der. Over 14,5 point ligner et godt spil.

Brandon Ingram er tvunget til at score mange point, hvis Pelicans skal have forhåbninger om at redde deres sæson. Han scorede 31 point den anden dag, og jeg forventer noget nær det samme i dag. 

Rockets har vundet tre i træk, men er for mig stadig et af ligaens absolut dårligste hold. Pelicans har en større bredde, og et stærkere defensivt potentiale. Jeg tror de får hævn i dag.

Andreas’ spiltanker:

Trey Murphy II Over 14,5 Point hos bet365* (odds 1,83)

Brandon Ingram Over 26,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Til de modige: New Orleans Pelicans -5 hos bet365* (odds 1,90)

*OBS: Det er tre bets der læner sig op af hinanden, så jeg vil foreslå at man tager max to af dem.*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Eksperttips fra Andreas Krogh

Ovenfor har du læst Andreas Kroghs spiltanker til nattens største kampe. Gå direkte til ekspertens deciderede spilforslag her.

Skriv et svar