18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Andreas Krogh: Odds og optakt til NBA den 16. marts 2023

Søndagens optakt bød på tre wins og et nederlag – lad os se, om vi kan bygge videre på det. Dagens optakt byder på fire lækre kampe. Vamos!

Officielle spiltips findes allernederst i artiklen, og der gives løbende ‘’spiltanker’’ efter hver kamp.

Domantas Sabonis og Sacremento Kings er på besøg i The Windy City. (Foto: Bildbyrån)
Domantas Sabonis og Sacremento Kings er på besøg i The Windy City. (Foto: Bildbyrån)

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens NBA-dækning er sponsoreret af bet365.

Basket-lingo for alle

OBS! Forklaring af termerne offensive, defensive rating og tempo:

ORTG: Offensive rating er en statistik, der måler et holds offensive styrke. Det gør den ved at fjerne et holds gennemsnitlige point per kamp. I stedet for per kamp er det per 100. boldbesiddelser – det fjerner tempo fra ligningen, og vi får et effektivitetsmæssigt udgangspunkt.

DRTG: Omvendt er defensive rating det samme = det antal point et hold tillader imod sig per 100 boldbesiddelser.

Tempo (pace på engelsk): Så logisk, som det kan være. Hvor hurtigt spiller et hold? Teknisk set er det, hvor mange boldbesiddelser et hold har per kamp.

Der kommer snarest muligt en how-to guide vedr. NBA betting, og de forskellige termer der bruges. Hold øjnene åbne for det. Lad os komme i gang! 

Golden State Warriors @ Los Angeles Clippers

Natten til torsdag kl 03:00, kan ses på TV2 Sport

Før sæsonen forventede de fleste, at dette kunne blive et potentielt conference finals matchup – det har deres respektive sæsoner bestemt ikke levet op til. Det er to mandskaber i bedring, men der er stadig lang vej til toppen. 

Hjemmeholdet, Los Angeles Clippers, har vundet tre i træk, men før det stod den på fem nederlag på stribe. Det er et hold, der er bygget op omkring de to stjerner, Kawhi Leonard og Paul George, og et hav af virkeligt dygtige rollespillere.

Hvem fra Golden State skal tage sig af de to stjerner? De har ikke umiddelbart nogle spillere, som fysisk kan matche dem – hverken i størrelse eller på styrke.

De forsvarende mestre Golden State Warriors har været med i stort set alle optakter indtil videre. Hver eneste gang vi har dem med, har jeg skrevet om, hvor absurd dårlige de er på udebane.

Det har ikke ændret sig. De har vundet deres seneste to kampe (på hjemmebane), men er oppe på hele otte udebanenederlag i træk. Mildest talt imponerende.

De to hold mødtes tilbage i starten af marts, hvor Warriors bankede Clippers med 115-91 på hjemmebane. Jeg tror personligt, vi får et tættere opgør at se her. Det ville ikke undre mig, hvis det går ned til de sidste par boldbesiddelser.

Lad os tage et kig på de forskellige statistikker, før vi kommer til spiltips:

DRTGORTGTempo
Clippers#15#19#24
Warriors (overall)Warriors (udebane#17#28#13#16#1#2

Så er vi nået til det sjove. Der blev nævnt længere oppe, at det bliver svært for Warriors at stoppe Paul George og Kawhi Leonard – især sidstnævnte er interessant.

Han scorede 21 point i den seneste kamp mod Warriors – på flot effektivitet med otte ud af 12 ramte skud. Han bør blive fodret mere i dag, og med en forventelig tæt kamp, så er O27.5 point et solidt spil. Kawhi er O27.5 i 11 ud af 17 kampe med 36+ minutter spillet – han har spillet 36+ i de seneste 3 opgør.

En anden spiller, der bør levere en god kamp, er Stephen Curry (Warriors). Den lille guard er kommet godt tilbage fra sin skade, og har leveret 27, 40, 29, 36 og 23 point i sit comeback. Hvis vi som forventeligt får en tæt kamp, så er det svært at se Steph holde sig under denne linje.

Andreas’ spiltanker:

Kawhi Leonard Over 27,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Stephen Curry Over 27,5 Point hos bet365* (odds 1,76)

Sacramento Kings @ Chicago Bulls

Natten til torsdag kl 01:00

Aftenens mest undervurderede kamp? Jeps. Sacramento Kings er i denne sæson det mest interessante hold at følge. Stort set alle deres kampe er tætte (samt højtscorende), og de spiller på en måde, som gør dem nemme at holde af.

Deres angrebsspil er poetry in motion. Jeg tror, vi får en fed kamp at se, når Kings og Bulls brager sammen i Chicago!

Chicago Bulls står i en svær situation lige nu. De kæmper med om en af de sidste Play-In pladser, men de ligner ikke et hold, der kommer til at kunne gøre noget som helst i slutspillet – hvis de overhovedet når dertil.

De har på papiret en fornuftig trup, som anføres af Zach Lavine og Demar Derozan, men deres projekt er aldrig rigtigt lykkedes. De står med 31 sejre og 26 nederlag i denne sæson. Yderst middelmådigt.

Kings, Kings, Kings! Sæsonens helt store solskinshistorie. De er lige nu placeret på tredjepladsen i Western Conference med en flot record på 40 sejre og 27 nederlag, hvilket mest af alt kan krediteres til deres angreb.

Deres offensiv er i min optik det flotteste i ligaen. Det kan man da også se på tallene, hvor de er rangeret på førstepladsen i offensive rating. Læg især mærke til den bevægelige stil. Chicago kunne lære noget her.

Lidt tørre tal:

DRTGORTGTempo
Bulls#6#23#16
Kings#26#1#9

Bulls rangerer flot i defensive rating, men de er i min optik et væsentligt dårligere hold, end deres tal viser. Jeg sidder aldrig med en følelse af, at de kan vinde en kamp på ren og skær godt forsvar. Hvis de kan bevise det overfor ligaens bedste angreb, så skal jeg nok tage den statement tilbage!

Jeg har svært ved at se et scenarie, hvor vi ikke får en tæt kamp. Kings skal nok finde en måde at score på, og selvom Bulls til tider er jammerlige offensivt, så er Sacramento’s defensiv decideret dårlig.

Bulls har to gode defensive guards i Alex Caruso og Patrick Beverley, hvilket kommer til at gøre livet svært for De’Aaron Fox. Det bør tvinge Domantas Sabonis til at være aggressiv mod Nikola Vucevic, der ikke ligefrem er en god forsvarsspiller.

Andreas’ spiltanker:

Domantas Sabonis Over 19,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Boston Celtics @ Minnesota Timberwolves

Natten til torsdag kl 01:00

Boston Celtics skal en tur til Minnesota, i hvad der ligner et interessant opgør. Timberwolves er hjemme igen efter en flot udebanesejr over Atlanta Hawks, mens Boston senest løb ind i et skuffende nederlag mod bundproppen Houston Rockets (Boston stod i odds 1.10, av!).

Timberwolves er en sjov størrelse i år. De havde en dårlig start på sæsonen, men de har vist store forbedringer – især i det nye år.

Anført af den unge superstjerne, Anthony Edwards, og flere dygtige role players, har de formået at kæmpe sig op på syvendepladsen i Western Conference – kun én sejr uden for de garanterede slutspilspladser.

Hvad i alverden sker der for Boston lige nu? De har det meste af sæsonen lignet ligaens klart stærkeste hold, men der begynder nu at kunne ses svaghedstegn hos Jayson Tatum og co. Det seneste nederlag i Houston er sæsonens lavpunkt, og de har noget at bevise, når de løber på gulvet i Minnesota.

Timberwolves står med 35 sejre og 34 nederlag, og Boston med 47 sejre og 22 nederlag. Selvom det er en stor forskel i winning percentage, tror jeg, vi får et tæt opgør.

Lad os tage et kig på ratings og tempo:

DRTGORTGTempo
Timberwolves#10#22#4
Celtics#4#3#20

Boston er glade for at switche (rotere spillere) defensivt, hvilket ofte tillader modstanderens bedste spiller at score en masse point. Især spillere, der er gode 1-on-1.

Anthony Edwards er derfor en oplagt kandidat til at gå over sin point-linje på 28,5. Han er i god form og har scoret 32 point i deres seneste tre kampe.

Hjemmeholdet har deres center, Rudy Gobert, listet som tvivlsom til kampen. Uden ham ligner over 234 point et fornuftig bud. Det ville føre til en markant forværring i deres forsvar samt hurtigere offensivt spil, hvis han ikke spiller.

Boston’s Marcus Smart har haft det svært som playmaker på det seneste og har kun over 4,5 assists i fire ud af de seneste 11 kampe – men en linje på 4,5 er meget fristende. Smart snitter i denne sæson 6,5 assists.

Hans potentielle assists har været nedadgående i denne periode, så der er en grund til den lave linje. Den er dog stadig spændende.

Andreas’ spiltanker:

Anthony Edwards Over 28,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Hvis Gobert er UDE: Over 234 Point hos bet365* (odds 1,90)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Memphis Grizzlies @ Miami Heat

Natten til torsdag kl 00:30

To af ligaens absolut bedste forsvar brager sammen, når Grizzlies er på besøg i Miami. Det kan nemt blive en lavt scorende affære, og hvis man er til godt forsvarsspil, er det en god kamp at falde i søvn til!

Miami Heat har gang i en yderst middelmådig sæson – 37 sejre og 33 nederlag. Deres offensiv har i de seneste sæsoner været yderst svingende, og det eneste, der holder dem inde i slutspillet, er deres fantastiske forsvar. De tillader ligaens 2. laveste antal point per kamp og er især gode til at lukke ned for guards samt point ved kurven.

Memphis er i problemer for tiden. Skader og fravær af deres superstjerne, Ja Morant, har ført til en yderst op og ned marts. De har tre sejre i træk. De seneste to var dog på billig baggrund – 2x Dallas uden Luka og Kyrie.

Som deres modstander, er de også exceptionelt gode defensivt. De er faktisk endnu bedre end Miami – ihvertfald statistisk.

Statistikker:

DRTGORTGTempo
Heat#5#26#28
Grizzlies#1#20#4

Hvis kampen bliver spillet på Miami’s præmisser, får Grizzlies det meget svært. De skal helst have opgøret op i tempo, ellers har jeg svært ved at se dem putte nok point på tavlen. Deres half-court offense er ikke stærkt nok uden Ja Morant.

Faktisk vil jeg mene, at begge hold får det voldsomt svært med offensiven i aften. Det er to hold, der matcher fint op, men Miami skal være halvstore favoritter. De har en stor fordel ift skader/fravær, og de er på hjemmebane.

Under 219,5 point ser fornuftig ud, og jeg havde faktisk forventet en betydeligt lavere linje. 

Hvis man er mere til spillerspecials, har jeg øjnene rettet mod Desmond Bane U22,5 point. Miami er exceptionelt gode til at forsvare #1 options og gode scorers.

Andreas’ spiltanker:

Under 219,5 Point hos bet365* (odds 1,90)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Eksperttips fra Andreas Krogh

Ovenfor har du læst Andreas Kroghs spiltanker til nattens største kampe. Gå direkte til ekspertens deciderede spilforslag her.

Skriv et svar