18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Andreas Krogh: Odds og optakt til NBA den 13. marts 2023

Vi nærmer os slutspillet med hastige skridt, men inden vi når så langt, er det tid til NBA Sunday! Vi skal se mesterskabskandidater, hold i jagt på slutspilspladser og en masse af verdens bedste atleter.

Officielle spiltips findes allernederst i artiklen, og der gives løbende ‘’spiltanker’’ efter hver kamp.

Mikal Bridges og Brooklyn Nets skal på en svær tur i højderne hos Denver Nuggets. (Foto: Bildbyrån)
Mikal Bridges og Brooklyn Nets skal på en svær tur i højderne hos Denver Nuggets. (Foto: Bildbyrån)

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens NBA-dækning er sponsoreret af bet365.

Basket-lingo for alle

OBS! Forklaring af termerne offensive, defensive rating og tempo:

ORTG: Offensive rating er en statistik, der måler et holds offensive styrke. Det gør den ved at fjerne et holds gennemsnitlige point per kamp. I stedet for per kamp er det per 100. boldbesiddelser – det fjerner tempo fra ligningen, og vi får et effektivitetsmæssigt udgangspunkt.

DRTG: Omvendt er defensive rating det samme = det antal point et hold tillader imod sig per 100 boldbesiddelser.

Tempo (pace på engelsk): Så logisk, som det kan være. Hvor hurtigt spiller et hold? Teknisk set er det, hvor mange boldbesiddelser et hold har per kamp.

Der kommer snarest muligt en how-to guide vedr. NBA betting, og de forskellige termer der bruges. Hold øjnene åbne for det. Lad os komme i gang! 

Brooklyn Nets @ Denver Nuggets

Søndag aften kl 20:30, kan ses på TV2 Play

Brooklyn Nets efterlod en grim smag i munden efter den seneste optakt, da deres træner valgte at bænke samtlige starters efter den første periode. Kampen blev derefter spillet færdig af bænkspillerne. Det er personligt første gang, jeg nogensinde har set det.

Det får vi ikke at se her, og Nets er da også bedre, end de viste i den første periode mod Milwaukee Bucks. Wrong place, wrong time

Mikal Bridges fortsatte sin flotte stime mod Rockets natten til lørdag, da han endnu engang scorede over 30 point. Han er bestemt en spiller, man skal holde øje med i aftenens kamp. Bridges har scoret 30+ point i seks ud af 12 kampe siden sin ankomst i Brooklyn – før det havde han kun haft to i hele sin karriere!

Nuggets tabte natten til lørdag ude mod Spurs, hvilket er en af sæsonens største overraskelser. Nu vender de hjem til Mile High City, hvor de har været tæt på ustoppelige i denne sæson. De er faktisk ligaens bedste hjemmehold med 30 sejre og kun fem nederlag. 

Denver har i mange år været et svært sted at spille – i alle sportsgrene. Grunden til det er, at Denver ligger højt over vandoverfladen, og det kan påvirke selv de bedste atleters iltindtag.

De tørre tal:

DRTGORTGTempo
Nuggets#13#2#19
Nets (med dette mandskab)#14#27#14

Vi har en linje på -8.5 i Denver’s favør, og selvom den er høj, virker den fair. Denver er absurd gode på hjemmebane, men de vinder ofte ‘’kun’’ på baggrund af deres stærke offensiv. Deres forsvar er knap så skarpt, og jeg tror godt, vi kan få et højt scorende opgør her.

Begge hold matcher fint op mod hinanden offensivt, og der er ikke nogle spillere, der har et decideret svært matchup – måske lige med undtagelse af Jamal Murray, der får Mikal Bridges som modstander.

Brooklyns offensiv kan være meget op og ned, men defensivt er Denver ikke et elite-mandskab. Hvis Nets kan ramme deres åbne 3-pointskud, får vi en høj score mellem de to hold.

Nets har over de seneste syv kampe tilladt 3. flest rebounds til centere, hvilket er et resultat af lavere effektivitet med deres nye mandskab. Lavere skudprocenter = flere rebounds.

Andreas’ spiltanker:

Mikal Bridges Over 24,5 Point hos bet365* (odds 1,86)

Nikola Jokic Over 12,5 Rebounds hos bet365* (odds 1,76)

Washington Wizards @ Philadelphia 76ers

Søndag aften kl 23:00, kan ses på TV2 Sport

Joel Embiid og co. tager hjemme imod gæsterne fra hovedstaden, når Wizards kommer på besøg i aftenens anden tv-kamp. På papiret bør Philly være det klart bedste hold, men Washington har på det seneste været overraskende ‘’gode’’. Altså, de vinder ikke rigtigt, men de spiller tætte kampe! 

Sixers er inde i en god stime med fire sejre i træk og ligner mere og mere et hold, der er ved at gøre sig klar til slutspillet. De er i min optik det 3. bedste hold i Eastern Conference – efter Bucks & Celtics.

Det er svært at have mange forventninger til et hold, der har tabt fire ud af de seneste fem opgør. Dog, har de to spillere, der altid kan gøre en kamp spændende: Kristaps Porzingis og Bradley Beal. Porzingis bør have det bedste matchup i aften, men mere om det længere nede.

Lad os kigge på lidt statistikker:

DRTGORTGTempo
76ers#9#4#25
Wizards#19#17#21

Selvom Philadelphias forsvar har været svingende på det seneste, er de for det første et dybere mandskab, og for det andet er de utroligt gode på hjemmebane – 25 sejre og 10 nederlag.

76ers er favoritter, og til aftenens opgør vurderer bookmakerne, at de er 8 point bedre end Wizards. Washington har ikke noget godt våben til at stoppe hverken Joel Embiid eller James Harden – Embiid scorede 48 points i sin seneste kamp mod Wizards..

Hvis kampen holder sig nogenlunde tæt, og vi får normale minutter til Embiid, vil jeg mene, at han scorer tættere på 40 end 30 point i denne kamp.

Udeholdets bedste våben bør være lettiske Kristaps Porzingis. Han kommer til at have en voldsom højdeforskel over både PJ Tucker og Tobias Harris, og han har været i god form på det seneste. Han er over sin linje i 23 af de seneste 30 kampe, når han spiller 28+ minutter.

Andreas’ spiltanker:

Joel Embiid Over 32,5 Points hos bet365* (odds 1,83)

Kristaps Porzingis Over 21,5 Point hos bet365* (odds 1,80)

New York Knicks @ Los Angeles Lakers

Natten til mandag kl 02:00

Fortsat ingen LeBron James for hjemmeholdet i Los Angeles, men det betyder ikke, vi skal snydes for en god og tæt kamp. 

Gæsterne fra New York spillede i går aftes imod det andet LA-hold, Los Angeles Clippers. Det vil sige, at de er på den sidste del af en B2B (når et hold spiller to dage i træk). Nogle gange kan det føre til trætte ben. Deres startende point guard spillede ikke i går og er muligvis ude igen i aften. Han er ‘’tvivlsom’’.

Meget af Knicks’ spil afhænger af, om deres normale point guard, Jalen Brunson, spiller eller ej. Han har været forrygende denne sæson, og NYK går fra at være middelmådige uden ham til at være et slutspilshold med ham.

Lakers har stadig håbet om en slutspilsplads i live og har faktisk set rigtigt gode ud uden LeBron James. De har vundet syv af de seneste ni. Hvis man vil i slutspillet, er det her, det tætteste du kommer på must win – hjemmebane, Knicks på B2B, Brunson tvivlsom.

De to holds statistikker:

DRTGORTGTempo
Lakers#12#23#2
Knicks#14#5#27

Begge holds offensive ratings skal tages med et gran salt med deres nuværende trupper.

Det er altid et lidt ‘’sjovt’’ spot, når et eller begge hold har spillet aftenen forinden. Det kan enten føre til en rodet/grim kamp eller et gunslinger-opgør, hvor begge kun har fokus på offensiven. 

Anthony Davis har været forrygende i år, men han får det formentlig svært mod Mitchell Robinson. Det vil dog skabe mere rum for de andre Lakers-spillere til at angribe ringen.

Hvis Brunson er ude igen i aften, ser Lakers -2 fornuftig ud. De har fået D’Angelo Russell tilbage fra skade og har spillet flot forsvar på det seneste – de er tydeligvis i god form.

Andreas’ spiltips:

Jeg holder mig fra at placere nogle spil, indtil vi ved, hvad Brunsons status er.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Eksperttips fra Andreas Krogh

Ovenfor har du læst Andreas Kroghs spiltanker til nattens største kampe. Gå direkte til ekspertens deciderede spilforslag her.

Skriv et svar