18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

NBA odds

Hvis du er til høj volume, så er det næsten fjollet, ikke at have en fast NBA-bettor med i sit portfolio. NBA er en af de sportsligaer i verden, der kan tilbyde allerflest kampe = volume. Hos SpilXperten klæder vi dig på med flere ugentlige optakter og spiltips til verdens bedste basketball-liga.

Der er ikke mange sportsgrene, der kan konkurrere med NBA om titlen som verdens mest underholdende sport. Hurtigt spil, vanvittige highlights, drama – dagligt!

Herunder finder du vores gennemgang af de forskellige spilmarkeder, et nærmere kig på det overordnede format i NBA og en ordbog.

Odds på NBA

NBA er et enormt spilobjekt over hele verdenen, og det siger dermed også sig selv, at der hos de danske bookmakere holdes et stort fokus på NBA.


Spilmarkeder

Alle spilmarkeder er inklusiv ekstra perioder (overtid).

The Big 3

Handicap (også kaldt Spread): Handicap/Spread er det mest almindelige marked, når det kommer til NBA betting. Favoritten bliver tildelt et minus (-), mens det undertippede hold bliver tildelt et plus (+). Inklusive ekstra perioder.

Eksempel: Warriors -9.5 mod Pistons +9.5

 • Gevinst ved spil på Warriors -9.5: Warriors skal vinde med minimum 10 point.
 • Gevinst ved spil på Pistons +9.5: Pistons må højst tabe med 9 point (eller vinder).

Eksempel: Warriors -9 mod Pistons +9

 • Gevinst ved spil på Warriors -9: Warriors skal vinde med minimum 10 point. Hvis de vinder med præcis 9 point, får du din indsats tilbage.
 • Gevinst ved et spil på Pistons +9: Pistons må højst tabe med 8 point (eller vinder). Hvis de taber med præcis 9 point, får du din indsats tilbage.

Total antal point: Lige så logisk som det lyder. Du placerer et spil på Over/Under det samlede antal point i kampen – f.eks O/U 235.5. Hvis du placerer et spil på O/U 235, får du penge tilbage i tilfælde af, at kampen ender med præcis 235 point. Inklusive ekstra perioder.

ML (Money Line): Der SKAL findes en vinder i hver eneste NBA kamp. Dette er et spil på hvem der vinder kampen – uanset om det er i regulær tid, eller efter én eller flere ekstra perioder (i tilfælde af uafgjort).

LeBron James i NBA. Foto: Bildbyrån

LeBron James i NBA. Foto: Bildbyrån

Spiller – Specials

Alle spilmarkeder er inklusiv ekstra perioder (overtid).

Point: Hvor mange point scorer den valgte spiller? 

Assists: Hvor mange scoringer assisterer den valgte spiller? Et assist er en aflevering, der sætter en holdkammerat i position til at score.

Rebounds: Hvor mange rebounds griber den valgte spiller? En rebound gives til den første spiller, der kontrollerer en bold efter et misset skud.

Kombinationer: Der findes også kombinationer af de tre ovennævnte kategorier: P+A, P+R, A+R, P+A+R.

Double-Double: En double-double gives, når en spiller opnår minimum 2×10 i enten point, assists eller rebounds. Det kan også opnås ved enten 10 steals eller blocks, men det sker ‘’aldrig’’.

Triple-Double: En triple-double gives, når en spiller har mindst 10pts/10ast/10reb. Det kan også opnås ved enten 10 steals eller blocks, men det sker ‘’aldrig’’.

Scorede 3-Pointsskud: Hvor mange 3-pointsskud scorer den valgte spiller?

Turnovers: Hvor mange turnovers laver den valgte spiller? Når en spiller smider bolden væk, bliver de noteret for en turnover. Det kan være alt fra en dårlig aflevering, en angrebsfejl, skridt, hvis man træder uden for banen eller en modstander stjæler bolden fra dig.

Steals (erobrede bolde): Hvor mange steals noteres den valgte spiller for? Et steal gives, når en spiller stjæler bolden fra modstanderen. Det kan ske på mange måder, men den første, der laver et kontrolleret ‘’spil’’ på bolden, bliver noteret for et steal. 
Blocks (blokerede skud): Hvor mange blocks noteres den valgte spiller for? Et block gives, når modstanderen laver et skudforsøg, og ‘’din’’ spiller, rører bolden samt forcerer et brændt skud.

Odds tips til NBA

Som nævnt dækker vi NBA tæt på SpilXperten. Vores dygtige NBA-ekspert, Andreas Krogh, udkommer løbende med artikler indeholdende spiltanker til de største kampe.

Formatet i NBA

NBA sæsonen strækker sig fra midten af oktober til midten af juni – det vil sige, at der er otte måneder med kampe hver dag.

Ligaen består af 30 hold, som er delt op i to conferencesEastern & Western. I grundspillet skal samtlige hold spille 82 kampe. Ja, 82 kampe PER hold.. Helt absurd! Igennem grundspillet kæmper de individuelle hold om at opnå den højeste seedning

De seks højest rangerede hold i hver conference, går direkte i slutspillet – top fire får hjemmebanefordel. De hold som er placeret på syvende, ottende, niende og 10. pladsen, skal kæmpe om de sidste to slutspilspladser, i NBA’s mini-turneringsform kaldet ‘’Play-In’’ – de kampe er knald eller fald.

Når der er fundet otte hold fra hver conference, skal det rigtige slutspil i gang. I NBA spiller man bedst-ud-af-syv serier. Det vil sige at det hold, der når fire sejre først, går videre. I finalen mødes de to bedste hold fra hver sin conference. Slutspillet starter i midten af april, og slutter i midten af juni.

Stephen Curry i NBA. Foto: Bildbyrån

Stephen Curry i NBA. Foto: Bildbyrån

NBA Ordbog

 • Conference/s = ligaen er opdelt i to konference med 15 hold i hver – øst og vest.
 • Regular season = grundspillet eller den regulære sæson.
 • Playoffs = slutspillet.
 • Play-In = knockout-kampe mellem 7.-10. seed om de sidste to slutspilspladser i hver conference.
 • Offensive rating (ORTG) = en statistik der måler et holds offensive styrke. Det gør den ved at måle holdets point per 100. boldbesiddelser – det fjerner tempo fra ligningen, og vi får et effektivitetsmæssigt udgangspunkt.
 • Defensive rating (DRTG) = det antal point et hold tillader imod sig per 100. boldbesiddelser.
 • Tempo (pace) = Hvor hurtigt spiller et hold? Teknisk set er det, hvor mange boldbesiddelser et hold har per kamp.
 • PITP (points in the paint) = Hvor mange point et hold tillader i deres felt per kamp.
 • PTS = point, AST = assists, REB = rebounds, STL = steals, BLK = blocks, MPG = minutter per kamp.
 • MVP = Most Valuable Player, DPOY = Årets forsvarsspiller, ROTY = Årets rookie, COTY = Årets træner
 • ATS (against the spread) = et system der holder øje med, hvor ofte et hold cover deres spread/handicap.
 • Home & Road = home er logisk nok, det hold som spiller på hjemmebane. Road er udebaneholdet.
 • Dog (underdog) = det undertippede hold.
 • Double-team = når et hold sender to spillere efter én offensiv spiller.
 • Scheming = når et hold planlægger deres kamp specifikt efter sin modstanders styrker/svagheder. Mest relevant i slutspillet.

Den bedste bookmaker med odds på NBA

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af NBA er sponsoreret af bet365.

NBA i TV

Der er masser af NBA at finde på dansk TV. Tjek det kommende program ud her:

Hvordan spiller man på NBA?

Læs vores guide til at komme i gang med odds på NBA.

Hvornår afvikles NBA?

Læs vores gennemgang af NBA-formatet.