Reklame*

Ballon d’Or oddsBallon dor odds

Endnu en gang ligner det et opgør mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, når verdens bedste fodboldspiller skal kåres. De to verdensstjerner har fordelt de seneste otte Ballon d’Or-trofæer mellem sig, og sidste år var det den argentinske troldmand Messi, som løb med sejren. I år er Cristiano Ronaldo dog gigantisk favorit efter store triumfer for både klub- og landshold. Vi giver dig her de bedste Ballon d’Or odds samt en gennemgang af de største favoritter.

Odds på Ballon d Or

Odds på vinderen af Ballon d’Or anno 2016

Cristiano Ronaldo: 1,18 – SPIL HER >>*
Lionel Messi: 6,00 – SPIL HER >> *
Antoine Griezmann: 9,00 – SPIL HER >>*
Luis Suarez: 9,00 – SPIL HER >> *
Gareth Bale: 26,00 – SPIL HER >>*

Neymar: 34,00 – SPIL HER >> *
Paul Pogba: 41,00 – SPIL HER >>*
Paulo Dybala: 51,00 – SPIL HER >>*
Kevin De Bruyne: 51,00 – SPIL HER >>*
Dmitri Payet: 51,00 – SPIL HER >>*

Favoritterne til Den Gyldne Bold

Ronaldo, Messi og Griezmann er de tre største favoritter til at vinde Den Gyldne Bold – se her hvorfor.

Cristiano Ronaldo
Efter at have vundet Ballon d’Or i både 2013 og 2014 måtte den portugisiske muskelmand sidste år se Lionel Messi snuppe titlen. I år er han dog igen kæmpefavorit til titlen som verdens bedste fodboldspiller, og det er med god grund. Det lykkedes godt nok ikke at sikre Real Madrid det spanske mesterskab – som de tabte med ét point til Barcelona – men til gengæld førte Ronaldo sit hold til sejr i Champions League og sit land til en gigantisk triumf ved EM. Cristiano Ronaldo har således brugt det seneste år på at vinde de to største turneringer, man kan komme i nærheden af i Europa. Han udmærkede sig ydermere ved at være anfører for Portugal igennem EM-slutrunden og ved at ende som klar topscorer i Champions League-turneringen. I den spanske liga kunne Ronaldo ikke hamle op med Luis Suárez i kampen om topscorertitlen, men hans 35 scoringer må alligevel siges at være fremragende. Meget peger således på, at portugiseren vil genvinde titlen som verdens bedste fodboldspiller og derved kunne føje sin fjerde Ballon d’Or til CV’et.

Spil på Cristiano Ronaldo til odds 1,18 - klik her!*

Lionel Messi
Lionel Messi har vundet hele fem Ballon d’Or-trofæer, men han skal nok ikke forvente at skulle udvide trofæskabet i år. Dette skyldes ikke, at Messi havde en dårlig sæson, men er blot et udtryk for, hvor fantastisk en sæson Ronaldo havde med både CL- og EM-triumf. Messi og Barcelona vandt nemlig både La Liga og Copa del Rey, og argentineren havde som sædvanlig stor andel i succesen. I Copa del Rey blev han delt topscorer, mens han i ligaen stod for 26 mål og 16 assists. Tilføjelsen af Luis Suarez til Barcelona-holdet, og derved også en ny rolle til Messi, har utvivlsomt haft en effekt på argentinernes scoringssnit, men til gengæld har han bidraget på andre parametre, og han er fortsat uundværlig for sit hold. Den helt store nedtur for Messi og Barcelona i sidste sæson var Champions League, som holdet skuffende måtte forlade allerede i kvartfinalen, og det trækker med sikkerhed ned i den samlede vurdering af Messis seneste sæson. Desuden udeblev landsholdstriumfen, da Messi og Argentina tabte finalen til Chile efter straffesparkskonkurrence, og derfor er det kun resultaterne i den hjemlige liga og pokalturnering, der for alvor trækker op for den argentinske troldmand.

Spil på Lionel Messi til odds 6 - klik her!*

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann er en outsider til Ballon d’Or, men det virker ikke sandsynligt, at han skulle vinde foran Ronaldo og Messi. Franskmanden har udviklet sig helt kolossalt igennem de seneste sæsoner, og i løbet af det seneste år har han gang på gang været afgørende for både Atletico Madrid og det franske landshold. Titlerne mangler dog, og så er det svært at vinde Den Gyldne Bold. Noget der giver plusser i bogen er dog selvfølgelig topscorertitlen ved EM-slutrunden, hvor han lavede dobbelt så mange mål som de næstbedste. Havde Griezmann formået at bombe Frankrig helt til EM-guldet, havde chancerne for en Ballon d’Or nok set bedre ud, men med de mange mål og flotte præstationer for både Frankrig og Atletico Madrid – som kun var tre point fra det spanske mesterskab – har han absolut fortjent at være blandt de 3-4 største favoritter til titlen som verdens bedste fodboldspiller.

Spil på Antoine Griezmann til odds 9 - klik her!*

Nye regler for Ballon d’Or

Siden sidste år er der blevet ændret lidt i regelsættet omkring uddelingen af Ballon d’Or-trofæet. Tidligere annoncerede France Football – fodboldmagasinet der uddeler prisen – en liste på 30 nominerede spillere, som senere blev skåret ned til tre kandidater. Dette har man nu droppet, og i stedet vil der helt frem til vinderkåringen være 30 mulige kandidater. En anden og måske vigtigere ændring er, at landstrænere og anførere på landshold ikke længere vil have medbestemmelse i forhold til, hvem der vinder Ballon d’Or. I stedet er det nu udelukkende en række højtrespekterede fodboldjournalister, der agerer jury og derved vælger, hvem der skal vinde prisen. Dette foregår som sædvanligt ved, at jurymedlemmerne afgiver deres stemmer ved at vælge en første-, anden- og tredjeprioritet, som får henholdsvis fem, tre og et point.

Ballon d’Or uddeles 9. januar 2017

Alle de største navne indenfor fodbolden er inviteret, når France Football mandag den 9. januar 2017 inviterer til Ballon d’Or-ceremonien, hvor trofæet og titlen som verdens bedste fodboldspiller uddeles. Som nævnt vil feltet i år ikke være skåret ned til tre kandidater på dette tidspunkt, men i stedet er alle på den 30 mand lange liste teoretisk i spil. Når alt kommer til alt må det dog anses som umuligt, at én uden for den nuværende top fire af favoritter, skulle have en chance for at vinde titlen. Man må derfor forvente, at enten Ronaldo eller Messi løber med titlen, mens Antoine Griezmann og Luis Suarez må tage til takke med at være outsidere, som virkelig vil overraske ved at vinde.

Tidligere vinder af Ballon d'or / FIFA World Player of the Year

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har været altdominerende de seneste otte år, og herunder kan du se, hvordan de har fordelt titlerne mellem sig, samt hvem der tidligere er blevet kåret til at være verdens bedste spiller. I dag hedder det Ballon d'Or, men indtil 2010 hed titlen FIFA World Player of the Year.

2015: Lionel Messi
2014: Cristiano Ronaldo
2013: Cristiano Ronaldo
2012: Lionel Messi
2011: Lionel Messi
2010: Lionel Messi
2009: Lionel Messi
2008: Cristiano Ronaldo
2007: Kaka
2006: Fabio Cannavaro
2005: Ronaldinho
2004: Ronaldinho
2003: Zinedine Zidane
2002: Ronaldo
2001: Luis Figo
2000: Zinedine Zidane
1999: Rivaldo

Andre titler ved prisuddelingen

Samtidigt med uddelingen af Ballon d’Or-trofæet uddeles der ved samme lejlighed også en pris til den bedste træner - FIFA World Coach Of The Year. Her er Claudio Ranieri selvfølgelig favorit efter sensationelt at have ført Leicester til det engelske mesterskab. De tætteste konkurrenter er Real Madrid-træneren Zinedine Zidane og Fernando Santos, som står i spidsen for det portugisiske landshold. Hvis du har lyst kan du spille på FIFA World Coach Of The Year hos Betfair.

Odds på Ballon d Or

09-12-2013 13:50