Reklamelink*

BAFTA oddsBAFTA odds 2020

BAFTA er britisk films fornemmeste pris svarende til amerikanernes Oscars. Hvert år i februar hyldes både international og britisk film ved prisuddelingen, som er blandt de største i verden. Vi har samlet de bedste odds på BAFTA, hvis du vil oddse på prisuddelingen. 2020-udgaven af BAFTA Awards løber af stablen søndag d. 2. februar, og du kan spille på vinderne helt frem til showets slutning klokken 23:00.

Odds på BAFTA 2020

Teksten herunder opdateres frem mod showets start.

Odds på BAFTA 2020

Nedenfor har vi samlet BAFTA odds sammen fra de danske bookmakere, som udbyder spil på prisuddelingen. Desværre er det ikke mange danske bookmakere, men til gengæld de allerbedste, som sætter odds på British Academy of Film and Television Arts.

Bedste film
The Favourite: 2,20 - SPIL HER >>*

Roma: 2,30 - SPIL HER >>*

Green Book: 6,50 - SPIL HER >>*

A Star Is Born: 9,00 - SPIL HER >>*

BlacKkKlansman: 21,00 - SPIL HER >>*

To film, The Favourite og Roma, skiller sig ud som bookmakernes bedste bud på vinderen af prisen som ”Bedste film” ved BAFTA Awards 2019. Hvor The Favourite er det britiske 1700-tals dronningedrama, der i høj grad lever på samspillet mellem Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz, er Roma Alfonso Cuaróns magiske fortælling om 70’ernes barndom i Mexico, hvor vi kommer helt tæt på tjenestepigen Cleo, som spilles af Yalitza Aparicio.

Bedste instruktør
Alfonso Cuaron (Roma): 1,08 - SPIL HER >>*

Bradley Cooper (A Star Is Born): 9,00 - SPIL HER >>*

Yorgos Lanthimos (The Favourite): 11,00 - SPIL HER >>*

Spike Lee (BlacKkKlansman): 18,00 - SPIL HER >>*

Pawel Pawlikowski (Cold War): 21,00 - SPIL HER >>*

Alfonso Cuaron, som har instrueret Roma, er bookmakernes helt oplagte bud på en vinder af ”Bedste instruktør” ved BAFTA Awards 2019. Mexicaneren reflekterer, på fortryllende vis, over sin egen barndom i 70’ernes Mexico City, og han lykkes med at fortælle historien på en unik og smuk måde. Bradley Cooper (A Star Is Born) og Yorgos Lanthimos (The Favourite) regnes for de sekundære favoritter, mens det vil være en overraskelse af de større, hvis Spike Lee (BlacKkKlansman) og Pawel Pawlikowski (Cold War) formår at blande sig.

Bedste mandlige skuespiller
Rami Malek (Bohemian Rhapsody): 1,55 - SPIL HER >>*

Christian Bale (Vice): 3,25 - SPIL HER >>*

Steve Coogan (Stan & Ollie): 5,50 - SPIL HER >>*

Bradley Cooper (A Star Is Born): 13,00 - SPIL HER >>*

Viggo Mortensen (Green Book): 34,00 - SPIL HER >>*

Rami Malek, som spiller rollen som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody, er topfavorit til at løbe med titlen som ”Bedste skuespiller” ved BAFTA Awards 2019. Han vandt prisen som "Bedste skuespiller i et drama" ved Golden Globe, og han er om nogen manden, der har formået at sætte Bohemian Rhapsody på landkortet. En gennemgående sikker og overbevisende præstation, hvor prikken over i’et er, at han endda kaster sig ud i egen sang. Rami Maleks største konkurrent er Christian Bale, der leverer en autentisk, politisk præstation i rollen som den tidligere U.S. vicepræsident Dick Cheney i The Vice.

Bedste kvindelige skuespillerinde
Olivia Colman (The Favourite): 1,25 - SPIL HER >>*

Glenn Close (The Wife): 3,50 - SPIL HER >>*

Lady Gaga (A Star Is Born): 13,00 - SPIL HER >>*

Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?): 41,00 - SPIL HER >>*

Viola Davis (Widows): 51,00 - SPIL HER >>*

Det er svært at komme uden om Olivia Colman, der spiller rollen som Dronning Anna i The Favourite, når snakken falder på vinderchancerne i kategorien ”Bedste skuespillerinde” ved BAFTA Awards 2019. Den mest seriøse trussel er rutinerede 71-årige Glenn Close, der har seks Oscar-nomineringer på CV’et. Er det Glenn Close’ tur i år? Hun har i hvert fald gjort sit med præstationen i The Wife, og hun er allerede blevet honoreret med Golden Globe-prisen for ”Bedste skuespillerinde i et drama”. Bemærk også, at popstjernen Lady Gaga er nomineret for sin rolle i filmen A Star Is Born.

Bedste mandlige birolle
Mahershala Ali (Green Book): 1,85 - SPIL HER >>*

Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?): 2,10 - SPIL HER >>*

Timothee Chalamet (Beautiful Boy): 9,00 - SPIL HER >>*

Adam Driver (BlacKkKlansman): 21,00 - SPIL HER >>*

Sam Rockwell (Vice): 21,00 - SPIL HER >>*

Mahershala Ali (Green Book) og Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) er trukket fra det øvrige felt i kampen om at vinde titlen som ”Bedste mandlige birolle” ved BAFTA Awards 2019. Mahershala Ali vandt den tilsvarende titel ved Golden Globe, og han gør det overbevisende i rollen som Dr. Donald Shirley – men Richard E. Grant spiller perfekt op til Melissa McCarthy i rollen som Jack Hock, og han er bestemt ikke uden chancer.

Bedste kvindelige birolle
Rachel Weisz (The Favourite): 1,75 - SPIL HER >>*

Amy Adams (Vice): 3,00 - SPIL HER >>*

Emma Stone (The Favourite): 5,00 - SPIL HER >>*

Claire Foy (First Man): 7,50 - SPIL HER >>*

Margot Robbie (Mary Queen of Scots): 15,00 - SPIL HER >>*

Rachel Weisz kæmper med både Emma Stone og Olivia Colman om opmærksomheden i The Favourite, men i rollen som Lady Sarah skiller hun sig alligevel så meget ud, at bookmakerne har hende som det bedste bud på vinderen af titlen som ”Bedste kvindelige birolle” ved BAFTA Awards 2019. Amy Adams fra Vice er dog ekstremt talentfuld, og da det er let at nyde hendes præstation i rollen som Lynne, kan hun meget vel blive en seriøs titeltrussel for Rachel Weisz.

Bedste britiske film
The Favourite: 1,25 - SPIL HER >>*

Bohemian Rhapsody: 4,00 - SPIL HER >>*

Stan and Ollie: 11,00 - SPIL HER >>*

McQueen: 26,00 - SPIL HER >>*

You Were Never Really Here: 29,00 - SPIL HER >>*

Beast: 41,00 - SPIL HER >>*

The Favourite er et stykke foran de britiske konkurrenter ved BAFTA Awards 2019. Vil du vide mere om filmen, så læs afsnittet herunder, hvor vi forklarer, hvad det er, der virker så godt i Yorgos Lanthimos’ engelske dronningeportræt.

Odds senest opdateret d. 2. februar 2019 kl. 09:40. Odds kan ændre sig.

Bookmakere med odds på BAFTA Awards

Det er desværre ikke mange danske bookmakere, som har odds på BAFTA, da det er et mindre Award-show end f.eks. The Oscars. Dog har vi fundet odds hos bookmakere som Mr. Green*, LeoVegas* og 888sport*, så du har afgjort mulighed for at lave lidt mønt på konkurrencen. Bookmakerne har odds på syv kategorier, og her er der spilstop klokken 23:00 den 10. februar.

Spil på BAFTA Awards hos Mr. Green*

Spil på BAFTA Awards hos LeoVegas*

Spil på BAFTA Awards hos 888sport*

Favoritter ved den britiske filmpris-uddeling

Det ser ud til, at filmen The Favourite kommer til at dominere BAFTA Awards. The Favourite er nomineret i hele 12 forskellige kategorier, og dermed er den trukket fra ift. konkurrenterne A Star Is Born, Bohemian Rhapsody, First Man og Roma, der ”kun” er nomineret i syv kategorier. Vice og BlacKkKlansman må tage til takke med nomineringer i seks kategorier.

Mange af nomineringerne til BAFTA kategorierne ligger sig op af både Golden Globes og Oscars. Den væsentlige forskel er, at BAFTA henvender sig til britiske seere og ikke amerikanske, hvilket kan have indflydelse på udkommet.

Omdrejningspunktet i The Favourite er et trekantsdrama mellem skuespillerinderne Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz, og netop det dynamiske samspil er væsentligt for, at filmen er blevet så velmodtaget. Det er den græske instruktør Yorgos Lanthimos, der har kastet sig over den opgave, det er at fortælle den tragikomiske historie om Dronning Anne, der regerede i England i det tidlige 1700-tal – og det er han lykkedes rigtigt godt med.

At det i høj grad er skuespillerindernes præstationer, der løfter filmen, kan blandt andet aflæses i, at alle tre kvinder er nomineret til individuelle priser ved BAFTA Awards. Olivia Colman, der er hovedrolleindehaver, har allerede vundet prisen som ”Bedste skuespillerinde i en musical/komedie” ved Golden Globe tidligere på året, og hun er også favorit til at tage titlen som ”Bedste skuespillerinde” ved BAFTA Awards. Emma Stone og Rachel Weisz måtte se sig slået af Regina King fra If Beale Street Could Talk i kategorien "Bedste kvindelige birolle" ved Golden Globe, men skal man tro bookmakerne, kan Rachel Weisz se frem til revanche ved BAFTA Awards d. 10. februar.

Vores odds-forslag til BAFTA 2020

Det er svært at komme uden om The Favourite, der er nomineret i hele 12 kategorier ved BAFTA Awards 2019. Olivia Colman, der er topfavorit til at løbe med prisen som bedste skuespillerinde, Emma Stone og Rachel Weisz (der begge kandiderer til titlen som bedste kvindelige birolle) har præsteret tilstrækkeligt flot til, at vi godt tør gå med The Favourite som vinder af ”Bedste britiske film”. De vovede prøver også filmen som samlet vinder af ”Bedste film”.

The Favourite vinder ”Bedste britiske film” til odds 1,25*

The Favourite vinder ”Bedste film” til odds 2,20*

Historien om British Academy of Film and Television Arts

Den første uddeling af BAFTA Awards så dagens lys i 1955 – få år efter etableringen af organisationen bag. Den første prisuddeling indeholdt blot seks kategorier. I mange år blev både film- og TV-priser uddelt ved samme ceremoni, men det valgte man splitte op i 1998, ligesom man i 2002 valgte at rykke BAFTA fra foråret til februar for at følge filmsæsonen bedre. Selvom BAFTA i mange år har stået i skyggen af Oscars, har succesen for britisk film også gjort, at prisuddelingen er blevet mere og mere populær samt anerkendt i løbet af årene. At vi nu kan følge BAFTA direkte på dansk TV er et meget godt eksempel på dette.

BAFTA 2020 på dansk TV?

Fra 2014 til 2016 har det været muligt at se BAFTA direkte på dansk TV. Således har DR haft rettighederne, og de blændede op for showet på DR3. Det er en ganske markant udvikling med tanke på, at BBC helt frem til 2006 end ikke selv viste BAFTA live, men først dagen efter.

I 2018 kunne danske seere overvære showet på DR TV. Vi afventer stadig, hvordan sendeplanen bliver i 2019.

Danmark og BAFTA Awards: Viggo Mortensen er nomineret som "Bedste skuespiller"

Selvom Danmark ikke så ofte er nomineret ved BAFTA i forhold til Oscars og Cannes, vandt Babettes Gæstebud i 1989 en pris for ”Bedste udenlandske film”. I 2014 blev det også til dansk succes, da The Act of Killing vandt for ”Bedste dokumentar”. Tidligere har Mænd der hader kvinder, som flere danskere var med bag kameraet på, også vundet for ”Bedste udenlandske film”. I år er Viggo Mortensen nomineret i kategorien "Bedste skuespiller" for sin rolle i Green Book.

Værd at vide om prisuddelingen

- Der uddeles i alt 24 priser ved BAFTA, og du kan spille på syv af disse hos bookmakerne.

- Nomineringen foregår på den måde, at filmene meldes til de forskellige kategorier, hvorefter medlemmer af akademiet kan stemme på deres favoritter. Når disse er valgt ud – typisk 4-6 i hver kategori – vil juryer få adgang til endnu en afstemning i hver kategori. Her sidder der typisk 7-9 personer, som afgør vinderne.

- BAFTA bruges af mange som et pejlemærke for, hvordan det kommer til at gå ved Oscars.

Odds på BAFTA 2020

Bookmakere med film og awards

Reklame.

bet365
bethard
unibet
comeon
bwin
leovegas
888sport
betfair
mrgreen
nordicbet