Reklamelink*

Australian Open odds

Australian Open 2021Australian Open 2021 afvikles i Melbourne fra d. 18. til 31. januar 2021. Hvem trækker sig sejrrigt fra årets første Grand Slam i tennis? Det er Novak Djokovic og Sofia Kenin, der har titler at forsvare. Vi har samlet alle de bedste odds til Australian Open 2021 på denne side, hvor vi også giver dig optakt og spilforslag til både kvindernes og herrernes turnering.

Odds på Australian Open

Odds på Australian Open 2021

Herunder ser du bookmakernes bedste odds på Australian Open 2021.

Kvinder: Hvem vinder Australian Open?

Bianca Andreescu: 8,00 - SPIL HER >>*

Serena William: 9,00 - SPIL HER >>*

Naomi Osaka: 9,00 - SPIL HER >>*

Ashleigh Barty: 9,00 - SPIL HER >>*

Simona Halep: 11,00 - SPIL HER >>*

Sofia Kenin: 11,00 - SPIL HER >>*

Garbine Muguruza: 13,00 - SPIL HER >>*

Karolina Pliskova: 17,00 - SPIL HER >>*

Petra Kvitova: 17,00 - SPIL HER >>*

Elina Svitolina: 17,00 - SPIL HER >>*

Herrer: Hvem vinder Australian Open?

Novak Djokovic: 2,10 - SPIL HER >>*

Rafa Nadal: 6,50 - SPIL HER >>*

Roger Federer: 7,00 - SPIL HER >>*

Daniil Medvedev: 7,00 - SPIL HER >>*

Dominic Thiem: 7,00 - SPIL HER >>*

Stefanos Tsitsipas: 13,00 - SPIL HER >>*

Alexander Zverev: 13,00 - SPIL HER >>*

Nick Kyrgios: 31,00 - SPIL HER >>*

Andy Murray: 34,00 - SPIL HER >>*

Denis Shapovalov: 34,00 - SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 22. september 2020 kl. 08:11. Odds kan ændre sig.

Afsnittene herunder opdateres frem mod turneringsstart i 2021.

Optakt til Australian Open: Bianca Andreescu er favorit

Caroline Wozniacki har annonceret, at Australian Open 2020 bliver den sidste turnering, hun spiller, inden hun indstiller karrieren. Den danske tennisstjerne har kæmpet meget med skader og sygdom i karrierens efterår, og karrierestoppet skal ses i lyset af, at Caroline Wozniacki også gerne skulle have en velfungerende tilværelse i kølvandet på tennisstrabadserne.

Caroline Wozniacki havde en vellykket optakt i Auckland, hvor hun fik en række kampe i kroppen, eftersom hun nåede semifinalerne og finalen i henholdsvis single og double.

Vi er nu (18. januar) kommet så tæt på turneringsstart ved Australian Open, at vi kender Caroline Wozniackis vej til en sensationel titel. Danskeren lægger ud med Kristie Ahn (læs optakt til kampen), og klarer hun dén hurdle, venter Kaja Juvan eller Dayana Yastremska (læs optakt til kampen). I en tredje runde er de mulige modstandere Johanna Konta, Ons Jabeur (læs optakt til kampen), Madison Brengle og Caroline Garcia, og i en potentiel fjerde runde kan titelfavoritten Serena Williams vente.

Hvor langt kan Caroline Wozniacki drive det på vilje og fight ved Australian Open? Må danskeren se i øjnene, at niveauet ikke længere er til titelkamp, når de værste konkurrenter hedder Serena Williams, Ashleigh Barty, Naomi Osaka og Simona Halep?

Caroline Wozniacki ved Australian Open

Caroline Wozniacki er ikke en del af det mest oplagte favoritfelt, men vi skylder alligevel at dedikere et par linjer til danskeren, der sensationelt vandt turneringen i 2018. Caroline Wozniacki er altid garant for stor fight på tennisbanen, og kombinerer man dette med et alt-eller-intet approach, som virker nærliggende ved karrierens sidste turnering, kan hun blive giftig. Australian Open er den Grand Slam-turnering, som Caroline Wozniacki historisk har klaret sig bedst ved (34 sejre, 11 nederlag).

Spil på Caroline Wozniacki til odds 81,00 ved Australian Open*

Favoritterne ved kvindernes Australian Open

Oddssætningen på Australian Open afslører, at bookmakerne har svært ved at pege på en klar favorit. Serena Williams, Bianca Andreescu, Naomi Osaka og Simona Halep spås de bedste chancer, men generelt er topfeltet tæt.

Serena Williams
Serena Williams er blevet 38 år, men hun er endnu ikke klar til at lægge ketsjeren på hylden. Med Grand Slam-finaler ved både Wimbledon og US Open i 2019 viste amerikaneren, at talentet – og ikke mindst poweren – stadig gør hende konkurrencedygtig i toppen. Serena Williams har vundet Australian Open hele syv gange, så hun ved, hvad der kræves.

Amerikaneren leverede en perfekt optakt til AO20, da hun – uden større besvære – spillede sig til titlen i Auckland.

Spil på Serena Williams ved Australian Open*

Bianca Andreescu
Bianca Andreescu var en af de helt store historier i 2019. Den canadiske teenager vandt stort set alt, hvad hun rørte ved, når hun altså ikke kæmpede med skader. Bianca Andreescu snuppede både titlen ved US Open, Rogers Cup og Indian Wells, og hun har virket fuldstændig upåvirket af at skulle konkurrere på de største scener. Bianca Andreescu er i stand til løbende at ændre sit spil, så det bliver effektiviseret i forhold til, hvem modstanderen er.

Opdatering 18-01-2020: Bianca Andreescu har trukket sig med en knæskade forud for turneringsstart.

Ashleigh Barty
Hjemmebanehåbet Ashleigh Barty er også blandt de mest seriøse titelbud i 2020. Den 23-årige australier slog for alvor sit navn fast i WTA-eliten, da hun vandt både Miami Open, French Open og sæsonfinalerne i Shenzhen i 2019. Ashleigh Barty er suveræn 1’er på WTA-ranglisten, og hendes taktiske forståelse – kombineret med en sublim teknik – giver alle hendes modstandere problemer.

Ashleigh Barty tabte sin første kamp til Jennifer Brady i Brisbane, men siden fik hun rettet op med titlen i Adelaide.

Spil på Ashleigh Barty ved Australian Open*

Naomi Osaka
Skyhøjt topniveau, svingende bundniveau. Det kendetegner den japanske tenniskomet Naomi Osaka, der – på sine gode dage – kan diktere spillet mod hvem som helst. Naomi Osaka er bare 22 år, men hun har allerede Grand Slam-titler fra US Open og Australian Open på CV’et, og hun går ind til AO2020 som forsvarende mester. Hun kan angribe med sin ”easy power” fra alle positioner på banen.

Naomi Osaka har vist lovende takter tidligt i 2020 ved at slå både Maria Sakkari, Sofia Kenin og Kiki Bertens, inden det blev til et semifinalenederlag i tre sæt til Karolina Pliskova, i Brisbane.

Spil på Naomi Osaka ved Australian Open*

Simona Halep
Rutinerede Simona Halep snuppede Wimbledon-titlen ud af det blå i en 2019-sæson, der – for hende – var lidt underlig. Den 28-årige rumæner var et mulehår fra at vinde Australian Open 2018, men hun tabte en mindeværdig finale i tre sæt til Caroline Wozniacki. I sidste sæson blev 4. runde endestationen for den defensivt stærke, og uhyre arbejdsomme, Simona Halep.

Det er svært helt at regne ud, hvor Simona Halep står. Hun har kun spillet to kampe i 2020 (sejr over Ajla Tomljanovic og nederlag til Aryna Sabalenka i Adelaide).

Spil på Simona Halep ved Australian Open*

Spilforslag: Serena Williams vinder Australian Open

Serena Williams har tabt sine fire seneste Grand Slam-finaler, og det er en smule alarmerende, at den rutinerede amerikaner ikke for alvor har ramt sit topniveau på finaledagen. Med både single-titel og double-finale i Auckland demonstrerede Serena Williams dog, at fysikken er på plads forud for Australian Open 2020. Få kan matche amerikanerens power, og selvom bevægeligheden ikke er, hvad den har været, så bliver Serena Williams som oftest så dominerende i spillet, at hun kan kompensere herfor.

SpilXperten.com anbefaler: Serena Williams vinder Australian Open til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Odds på Australian Open

Favoritterne ved herrernes Australian Open

38-årige Roger Federer spøger stadig i kulissen hos herrerne, men det er hans evighedskonkurrenter Novak Djokovic og Rafa Nadal, der spås de bedste vinderchancer ved Grand Slam-turneringen i Melbourne. De mest seriøse ”unge trusler” vurderes til at være Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic
Novak Djokovic kommer ind til Australian Open som forsvarende mester, efter at han besejrede Rafa Nadal i straight sets i 2019. Siden vandt han også Madrid Open, Wimbledon, Japan Open og Paris Masters – titler, der vidner om, at den 32-årige serber fortsat er livsfarlig på topniveauet. Når Novak Djokovic rammer topniveauet, kan han spille med så stor præcision, og så lav fejlmargin, at modstanderne er tæt på chanceløse.

Den serbiske maskine har ikke rystet på hånden tidligt i 2020. Ved den nye ATP Cup besejrede han både Kevin Anderson, Gael Monfils, Christian Garin, Denis Shapovalov, Daniil Medvedev og Rafa Nadal på vej til titlen med Serbien.

Spil på Novak Djokovic ved Australian Open*

Rafa Nadal
33-årige Rafa Nadal er en maskine. Den spanske supermand har kæmpet med knæproblemer i flere år, men kroppen bliver ved med at holde til det store slid, og senest leverede den også en MVP-præstation ved Davis Cup i Madrid (som Spanien vandt). Foruden Davis Cup-titlen bød 2019 også på titler ved Rom Open, French Open, Rogers Cup og US Open.

Rafa Nadal var medvirkende til, at Spanien gik i finalen ved ATP Cup. Det var dog ikke uden slinger i valsen, og frem mod finalenederlaget til Novak Djokovic var der både nederlag til David Goffin og sættab mod Alex De Minaur.

Spil på Rafa Nadal ved Australian Open*

Roger Federer
Roger Federer led et af karrierens mest smertefulde nederlag, da han misbrugte to matchbolde og tabte en vanvittig 5-sætter til Novak Djokovic ved Wimbledon. Han fik sin hævn mod serberen ved ATP Finals i London, blot for så at tabe semifinalen til Stefanos Tsitsipas. Roger Federer viste i 2019, med titler i både Dubai, Miami, Halle og Basel, at han ikke er færdig med at brillere på ATP-touren.

Modsat de øvrige spillere i favoritfeltet har Roger Federer ikke deltaget ved ATP Cup forud for Australian Open.

Spil på Roger Federer ved Australian Open*

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev fik for alvor gjort opmærksom på sig selv, da han nåede hele seks finaler i træk fra Washington, over Rogers Cup, Cincinnati, US Open og St. Petersborg, til Shanghai. Der var ikke mere krudt at skyde med ved ATP Finals, men den 23-årige russer har vist, at han kan være med blandt de bedste. Daniil Medvedev har en kæmpe serv, og så har han et meget kraftfuldt og insisterende fladt spil, der kan frustrere de fleste.

Daniil Medvedev slog Fabio Fognini, John Isner, Casper Ruud og Diego Schwartzman, inden han bød Novak Djokovic op til dans i et tæt 3-sætsnederlag ved ATP Cup.

Spil på Daniil Medvedev ved Australian Open*

Stefanos Tsitsipas
Den 21-årige græker, Stefanos Tsitsipas, leverede sit hidtil bedste Grand Slam-resultat, da han gik hele vejen til semifinalen ved Australian Open i 2019. Siden overgik han den præstation med triumfen ved ATP Finals i London, og Stefanos Tsitsipas har dermed demonstreret, at han kan konkurrere med sin meget aggressive og offensive tennis. Stefanos Tsitsipas præsterede i 2019 at slå Rafa Nadal på grus, Novak Djokovic på hardcourt og Roger Federer på indendørs – imponerende.

Ved ATP Cup tabte Stefanos Tsitsipas to tætte kampe til Denis Shapovalov og Nick Kyrgios, mens det i en mellemliggende kamp blev til sikker sejr over Alexander Zverev.

Spil på Stefanos Tsitsipas ved Australian Open*

Tip: Novak Djokovic vinder Australian Open

Novak Djokovic ser decideret uhyggelig ud, og det er ganske fair, at den forsvarende mester er gjort til storfavorit i Melbourne. Serberen har en vanvittig stamina, og han kan blive ved og ved, selvom Grand Slam-kampene bliver lange. Novak Djokovic har vundet AO-titlen ved 6 af de 9 seneste afviklinger af turneringen.

SpilXperten.com anbefaler: Novak Djokovic vinder Australian Open til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds på Australian Open

Bookmakere til Australian Open 2021 i tennis

Har du lyst til at oddse på årets første Grand Slam, så tjek bookmakerne herunder.

LeoVegas*
LeoVegas* har et spændende spiludbud på tennis, og bookmakeren plejer desuden at være flink til at køre særlige tennis-kampagner, hvor du kan vinde ekstra penge, mens Grand Slam-turneringerne afvikles.

Spil på Australian Open hos LeoVegas – KLIK HER!*

bet365*
bet365* fortjener også en anbefaling. Bookmakeren er generelt skrap til at dække tennis fra Grand Slams – ikke mindst live, hvor udbuddet er meget stort.

Spil på Australian Open hos bet365 – KLIK HER!*

Nordicbet*
Vil du oddse på Australian Open, kan du gøre det hos Nordicbet*. Bookmakeren har konkurrencedygtige odds på årets første Grand Slam-turnering.

Spil på Australian Open hos Nordicbet – KLIK HER!*

Varme og hardcourt i Melbourne fra d. 18. januar til d. 31. januar 2021

En af de ting, der betyder noget ved Australian Open, er vejrforholdene. Modsat i Danmark er det nemlig sommer i Australien, mens Australian Open afvikles. Det betyder godt vejr, men også risiko for ekstremt varmt vejr og ofte temperaturer op mod og over 30 grader. Det er noget, der kan sætte spillerne fysisk under pres. Samtidig er det værd at bemærke, at banerne i Melbourne er hardcourt.

Tidligere vindere af Australian Open

Herunder har du et hurtigt overblik over de tidligere vindere fra Australian Open. Det lykkedes for Caroline Wozniacki at vinde turneringen i 2018.

Kvinder
2020: Sofia Kenin
2019: Naomi Osaka
2018: Caroline Wozniacki
2017: Serena Williams
2016: Angelique Kerber
2015: Serena Williams
2014: Li NA
2013: Victoria Azarenka
2012: Victoria Azarenka
2011: Kim Clijsters
2010: Serena Williams
2009: Serena Williams
2008: Maria Sharapova
2007: Serena Williams
2006: Amelie Mauresmo

Herrer
2020: Novak Djokovic
2019: Novak Djokovic
2018: Roger Federer
2017: Roger Federer
2016: Novak Djokovic
2015: Novak Djokovic
2014: Stanislas Wawrinka
2013: Novak Djokovic
2012: Novak Djokovic
2011: Novak Djokovic
2010: Roger Federer
2009: Rafael Nadal
2008: Novak Djokovic
2007: Roger Federer
2006: Roger Federer
2005: Marat Safin

Australian Open 2020: Sådan gik det

Australian Open 2020 gav os en ny Grand Slam-vinder på kvindesiden i Sofia Kenin. Den blot 21-årige, hårdtslående amerikaner var frygtløs på sin vej til titlen, hvor hun blandt andet formåede at besejre verdensetteren – og hjemmebanehåbet – Ashleigh Barty i straight sets (semifinale). I finalen gik det udover den dobbelte Grand Slam-vinder Garbiñe Muguruza, men selvom der her skulle tre sæt til for Sofia Kenin, lød cifrene alligevel overbevisende: 4-6 6-2 6-2. På sin vej til titlen ved Australian Open 2020 vandt Sofia Kenin hele syv kampe, og kun i to tilfælde skulle hun bruge tre sæt (hvor hun så vandt til 0 mod Gauff og 2 mod Muguruza). Imponerende fra den unge amerikaner, der nok ikke har vundet sin sidste Grand Slam-titel i sporten.

Mens Australian Open 2020 gav os et nyt stjerneskud hos kvinderne, var det en gammel kending, der tog stikket hos herrerne. Som spået i denne optakt, var det Novak Djokovic, der endte som samlet sejrherre. Den 32-årige serber havde kun smidt ét sæt forud for finalen, hvor han dog kom under tungt pres mod altid arbejdsomme Dominic Thiem, der snuppede to af de tre første sæt. Stædig og mentalt stærk, som Novak Djokovic er, fik han dog vendt sagerne på hovedet til en vild 5-sætssejr med cifrene 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4. I semifinalen fik Novak Djokovic skovlen under legendariske Roger Federer, der ikke havde meget tilbage i tanken oven på sin ”near exit”-sejr, hvor han reddede hele syv matchbolde, over Tennys Sandgren i runden forinden.

Australian Open 2020: Karrierens sidste turnering for Caroline

Caroline Wozniacki indstillede karrieren i kølvandet på Australian Open 2020, og turneringen var vel egentlig et ganske godkendt farvel fra den danske tennisstjerne. I første runde undgik hun, hvad der ville have været et decideret fiasko-nederlag, da hun let slog amerikanske Kristie Ahn med 6-1 6-3. Så fulgte en hård sejr over den stærke ukrainer Dayana Yastremska (7-5 7-5), hvor Caroline Wozniacki kom tilbage fra svære dobbeltbreak-situationer i BEGGE SÆT. I tredje runde gik den imidlertid ikke længere, for her stod en talentfulde tuneser i vejen i form af Ons Jabeur (som siden også slog Clara Tauson i Fed Cup, i øvrigt). Caroline Wozniacki og Ons Jabeur fulgtes ad til 5-5 i tredje sæt, men fejlene blev for mange for Caroline i karrierens sidste serveparti, og derfor endte det med dansk nederlag på 5-7 6-3 5-7 i 3. runde ved Australian Open 2020.

Husker du: Wozniacki vandt Australian Open

Selvom Australian Open 2020, hvor Caroline Wozniacki tog en tårevædet afsked med sine fans, og tennissporten i det hele taget, formentlig vil fylde en del i mange tennistilhængeres nylige bevidsthed, så lad os da lige skrue tiden to år tilbage – til lykkeligere omstændigheder. 2018 blev nemlig året, hvor det endelig lykkedes for den tidligere verdensetter, Caroline Wozniacki, at vinde en Grand Slam-turnering. Det sket netop i Melbourne ved Australian Open, og det skete blandt andet med en vild finalesejr i tre sæt mod den rumænske fighter Simona Halep.

Var Australian Open nu også endestationen for Wozniacki?

Er det så den endelige slutning? For nu, måske. Men: Vi har i de seneste år set nogle bemærkelsesværdige comebacks i tennissporten, og hvis Kim Clijsters kan komme tilbage som 36-årig efter at have helliget sig familielivet i en periode, kan Caroline Wozniacki vel også? Det kunne jo passende blive om 4 år, som 34-årig ved Australian Open, hvor hun har så fine minder.

Andre Grand Slam end Australian Open

Australien Open er årets første Grand Slam-turnering. Der er dog fire prestigefulde tennisturneringer i alt, og vi klæder dig selvfølgelig også på til de øvrige.

24. maj - 6. juni: French Open odds

28. juni - 11. juli: Wimbledon odds

30. august - 12. september: US Open odds

Odds på Australian Open

Bonus til Australian Open

Reklame.

bet365
nordicbet
unibet
betfair
bwin
bet25
leovegas
betfair spillebørs
comeon
888sport
mrgreen
tipwin
onsidebetting