18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Tips til uge 18 i NFL og NCAA finale d. 8. – 10. januar 2022

Så er vi der. Sidste spilleuge i NFL grundspillet og for første gang 18. spilleuge. Der er ingen torsdagskamp, men til gengæld to lørdagskampe og så 14 kampe søndag, inklusive en vind-eller-forsvind kamp mellem Chargers og Raiders til at afslutte runden. Mandag er der ingen NFL-kamp, men i stedet finale i college football. Mere om den kamp længere nede.

Claus Elming

Claus Elming NFL, Vild med dans

NFL Claus Elming

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

*Reklamelink

Spilleuge 18 i NFL

Nu til NFL. Flere klubber har allerede sikret sig en playoff-plads, men der er stadig én plads at spille om i NFC-halvdelen, to i AFC-halvdelen, og så hele 13 ud af 14 seedninger. Kun Green Bay Packers som 1er i NFC er på plads, resten af seedningerne skal fordeles søndag.   

14 hold har ikke noget at spille for, mens 18 hold har. Eller faktisk kun 17, for Packers status kan ikke ændre sig. Det er en af de kampe, hvor der mulighed for at ramme en stor gevinst, og dem vil der være flere af i weekenden. Hold øje med udmeldinger fra flere klubber, om de kommer til at spare spillere. 

Se slutspilsbilledet: https://gulklud.dk/nfl-slutspillet-lige-nu/ 
Se hvem der kan spille sig playoffs: https://gulklud.dk/slutspil/det-spiller-de-om-uge-18-2021/ 

VIGTIGT:
Der er fortsat mange Corona-afbud blandt spillerne i NFL. Derfor kan klubber pludselig måtte undvære spillere, som jeg ikke kender til i skrivende stund.  

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har ikke haft den bedste sæson her, hvor blandt andet Coronaen har gjort ondt på mig. Jeg har ramt på 67 af 79 spilforslag her igennem de sidste fire sæsoner.

Lørdag aften kl. 22:30 dansk tid åbner Kansas City Chiefs og Denver Broncos sidste spillerunde, og faktisk kan jeg godt undre mig over NFLs prioritering her. Chiefs, Titans og Bengals kan alle stadig nå 1.seed i AFC-halvdelen, men alligevel spiller de ikke samtdigt. 

Bengals ved f.eks., at hvis Chiefs vinder, så kan de ikke nå 1. seed, og derfor kan de lade nogle af deres store stjerner sidde på bænken. 

Chiefs skal til gengæld åbne runden et svært sted, når de skal på besøg hos Broncos på Mile High i Denver. 

Broncos har ikke noget at spille for, mens Chiefs med en sejr stadig kan gøre sig håb om at slutte 1er i AFC og få hjemmebane i hele slutspillet. 

Jeg tror ikke, at det bliver en walk in the park for Chiefs, men jeg kan ikke forestille mig, at de smider den her. 

Chiefs forsvar er for godt til, at Broncos kan score nok point til at følge med Mahomes og co., så Ugens Money in the bank er, at Chiefs vinder over Broncos til odds 1,19. Hvis du vil have lidt mere i posen, så spil under 43,5 på antal samlede point til odds 2,10. 

Disclaimer: Tag en chance, vind en STOR bamse. Hvis du tænker, at Chiefs ikke tager kampen seriøst, fordi de forventer, at Titans vinder, og at de dermed ikke selv har noget at spille for, så er der vilde odds 5,10 på Broncos sejr.  

Claus Elming anbefaler: Kansas City Chiefs vinder til odds 1,19 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her har vi gang i en godkendt sæson med 10 fine gevinster ud af 17 mulige.

Her vender vi tilbage til Packers og det faktum, at de ikke har noget at spille for. De skal på udebane med Lions, og jeg forventer at Packers stiller til start med Jordan Love på quarterback og formodentlig sparer flere andre spillere eller giver dem max. en halvleg. 

Lions vil gerne slutte sæsonen fint af, og de kan ikke engang ødelægge deres draft-status for næste år med en sejr. De ligger 2er lige nu, og pick nr. 1 går med statsgaranti til Jaguars, mens Lions ikke kan nå pick selvom de vinder. 

Derfor forestiller jeg mig, at Lions og headcoach Dan Campbell vil gøre alt for at tage en stor skalp i sidste spillerunde, og oddset er da heller ikke så højt som håbet.    

Jeg tror, Lions slutter sæsonen af med en sejr over Packers, og det er der odds 2,40 for. Skal vi lige starte 2022 med en stor gevinst, så spil Packers til at føre ved pausen og Lions til at vinde til odds 8,00. 

Claus Elming anbefaler: Detroit Lions vinder til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Lørdag morgen sent (02:20 natten til søndag) tager Philadelphia Eagles imod Dallas Cowboys. Det er egentlig en lidt mærkelig kamp, for begge har noget at spille for, og så alligevel ikke. 

Eagles ligger lige nu 7.-seed og kan nå 6.-seed med en sejr, hvis Saints kommer i playoffs. Cowboys ligger på 4. seed og skal have hjælp fra andre for at komme højere op i hierakiet. Til gengæld har Cowboys meldt ud, at de spiller alle deres startere på søndag, mens Eagles endnu ikke har meldt om de sparer spillere eller går all-in.   

Men… Eagles er hjemme og det er næsten med garanti den sidste hjemmekamp i sæsonen, så jeg forestiller mig, at de kommer ud til kampen for at vinde. Samtidig skal man lægge mærke til, at det er udendørs og sent på aftenen, så det bliver koldt, og jeg har før ved selvsyn set Cowboys bogstaveligt talt gå helt kolde i frostvejr.    

Cowboys er storfavorit, men bookmakerne er også kommet i tvivl, for odds er faldet til 2,75 fra odds 3,30 på en Eagles-sejr, og det er ugens overraskelse.    

Claus Elming anbefaler: Philadelphia Eagles vinder til odds 2,75 – SPIL HER >>*

*Reklamelink


Søndag – mulighed for store overraskelser

Som sagt kan der komme flere store overraskelser fordi hold enten sparer spillere eller bare ikke rigtig gider mere i sidste spillerunde. Her er et par kampe du skal holde øje med: 

Browns over Bengals. Det bliver backup mod backup på quarterback. Browns giver odds 1,40* (ned fra 2,20).

Steelers over Ravens. Begge hold kan stadig nå slutspillet, men ikke uden hjælp, og så er det Big Bens sidste kamp. Steelers giver odds 2,75*.

Bears over Vikings. Chicago Bears har traditionelt godt fat i Vikings, og sidstnævnte har lidt givet op på både sæsonen og headcoach Mike Zimmer. Bears til odds 2,85*. 

49ers over Rams. 49ers skal vinde for at komme i playoffs, og Kyle Shanahan har haft krammet på Sean McVay. 49ers giver odds 2,75*. 

Det allerbedste hold i college football finder vi mandag aften

Der er ingen mandagskamp i sidste spillerunde i NFL, og det åbner døren for, at college football kan spille deres finale på det tidspunkt, hvor der normalt er Monday Night Football.

Collegesæsonen afsluttes med finalen mellem Alabama og Georgia, der er seedet hhv. 1 og 2.  

Georgia lå faktisk 1er hele sæsonen, men tabte til Alabama i sidste runde af grundspillet og så byttede de to skoler plads. Nu får Georgia chancen for revanche, og de er faktisk favoritter, men jeg er bange for, at det ender på samme måde som i første opgør. 

Der er flotte odds 2,10 på, at Alabama vinder og dermed forsvarer sit mesterskab fra sidste år.

Claus Elming anbefaler: Alabama Crimson Tide vinder til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om tre-fire væddemål i runden.

Chargers kommer i slutspillet med sejr over Raiders, odds 1,64*.

Saints holder liv i playoff-håbet med sejr over Falcons, 1,53*.

Titans holder fast i 1.-seed med sejr over Texans, odds 1,19*.

God fornøjelse, godt nytår og spil fornuftigt
Claus Elming

Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

Skriv et svar