18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Tips til uge 13 i NFL d. 5. – 7. december 2021

Velkommen til december. Måneden hvor fårene skilles fra bukkene, og vi skal havde fundet de 12 playoff-hold. Eller sådan var det i hvert fald tidligere, men med NFLs udvidelse både af grundspillet og playoffs, så spilles der nu 18 runder i grundspillet, som dermed er forlænget helt ind i midt januar. Desuden er der som bekendt nu 14 hold i slutspillet, så alt i alt blæser der nye vinde i NFL, som vi lige skal vænne os til, hvordan fungerer. Men én ting er som det plejer at være: NFL underholder og overrasker uge efter uge.

Claus Elming

Claus Elming NFL, Vild med dans

NFL Claus Elming

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

*Reklamelink


Spilleuge 13 i NFL

Runden blev indledt torsdag med kampen mellem New Orleans Saints og Dallas Cowboys. Sidstnævnte var storfavoritter og leverede også en 27-17 sejr, som kom i hus på baggrund af ikke færre end fire interceptions på Saints “quarterback” Taysom Hill. Sejren var vigtig for Dallas i bestræbelserne på at nå playoffs og få en good seedning, mens det kan vise sig skæbnesvangert for Saints, der nu har tabt fem i træk. De begyndte sæsonen 5-2, men er nu 5-7 og faldet udenfor det fine selskab.

Nu gælder det så resten af kampene i spilleuge 13, hvor fire klubber sidder over. Carolina Panthers, Cleveland Browns, Green Bay Packers og Tennessee Titans har en friuge, og dermed er der i alt 13 kampe tilbage i runden med 12 søndag og som sædvanligt en enkelt mandag nat, mere om den lidt senere.


Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. I søndags ramte vi både lige på og fik lidt ekstra i posen, da Texans og Jets ikke var i nærheden af at lave hverken 55 eller 45 point til sammen. Dermed jeg nu på 64 ramte af 74 mulige i denne kategori gennem de sidste fire sæsoner.

Der er et par store favoritter i denne uge. Buccaneers (odds 1,19) ude over Falcons og Rams (1,15) hjemme over Jaguars, men jeg går i en lidt anden retning og vælger et hold, som jeg har stor tiltro til den kommende måned og måske kan overraske i slutspillet også (hvis de når det).

Nu skal de første og fremmest vinde på søndag, og det forestiller jeg mig ikke bliver en udfordring, når Indianapolis Colts på udebane skal spille mod Houston Texans.

Det er et divisionsopgør, hvor Texans ikke har andet på spil end æren og viljen til at underholde den beskedne forsamling af fans, mens Colts spiller om divisionstitel og playoff-seedning. Selvom Texans for et par uger siden besejrede Tennessee Titans, så tror jeg ikke de kan gentage den bedrift mod Colts.

Sidstnævnte kommer med NFLs måske bedste runningback i Jonathan Taylor, og han får en fest mod et ringe Texans forsvar.    

Ugens Money in the bank er derfor, at Colts vinder over Texans til odds 1,22. Vil du have lidt mere i posen, så prøv Colts med et touchdown (Colts -6,5) til odds 1,55.    

Claus Elming anbefaler: Indianapolis Colts vinder til odds 1,22 – SPIL HER >>*


Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her har vi gang i en god sæson med syv fine gevinster ud af 12 mulige.  

Der er storkamp i AFC East mandag nat, når Buffalo Bills hjemme tager imod New England Patriots. Det var slet ikke meningen, at den skulle være spændende. I hvert fald ikke hvis man er Bills-fan, men Patriots har spillet overraskende godt og er lige nu NFLs eneste mandskab med seks sejre i træk.

Jeg er imponeret over deres defense, og jeg er imponeret over deres rookie quarterback Mac Jones. men kan de stå distancen på udebane mod Bills?

For en måned eller to siden kunne jeg have forsvoret det, men Patriots med headcoach Bill Belichick i spidsen har igen fået skruet et solidt mandskab sammen, og man ved bare, at de er top-forberedte til det her opgør.

Bills mistede en af deres allerstørste stjerner i søndags, da cornerback Tredavious White måtte sige farvel og tak for i år med en knæskade. Det er ikke just med til at gøre chancerne for sejr større. Jeg tror faktisk, at Patriots tager til Buffalo og vinder, og det er der odds 2,20 for.

Claus Elming anbefaler: New England Patriots vinder til odds 2,20 – SPIL HER >>*


Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Her har vi ramt odds 3,95, 4,50 og 3,60 i år, og jeg kommer igen i dag med endnu et bud på en wow-kamp.

Kansas City Chiefs har lige siddet over, og der er headcoach Andy Reid som regel umanerlig skarp. Hans record lyder på 19-3 i grundspillet efter en friuge, og måske derfor er Chiefs også meget store favoritter mod Denver Broncos.  

Eller måske er det fordi de spiller på hjemmebane, eller pludselig har vundet en stribe kampe i træk, eller fordi forsvaret spiller godt, men uanset hvad, så glemmer bookmakerne at tage højde for noget andet: Broncos defense.

Chiefs angreb og især Patrick Mahomes har været lidt en turnover-maskine i år, og har de ikke fået ryddet op i det i friugen, så kan den her kamp blive meget tæt, og måske falde ud til Broncos fordel.

Deres forsvar spiller på et meget højt niveau og er både i stand til at lukke ned for modstandernes løb og kast. Jeg tror ikke, at det bliver en shootout, men derimod et tæt opgør, og så kan Broncos godt snyde favoritten, selvom Arrowhead er et svært sted at vinde. 

Der er meget flotte odds 4,30 for en sejr til Broncos. Spiller du lidt med livrem og seler, så smid lidt mønt på, at de taber med max. 10 (Broncos +10,5) til odds 1,77.  

Claus Elming anbefaler: Denver Broncos vinder til odds 4,30 – SPIL HER >>*

*ReklamelinkTanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om tre væddemål i runden.

Vikings ude over Lions med et TD (Vikings -6,5) giver odds 1,79*.

Dolphins med et TD (Dolphins -6,5) hjemme over Giants giver odds 2,14*.

Ravens ude over Steelers giver odds 1,50*.


God fornøjelse og spil fornuftigt,
Claus Elming

Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

Skriv et svar