18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til Thanksgiving i NFL d. 23. – 24. november 2023

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til Thanksgiving-runden i NFL. NFL-eksperten runder blandt andet hovedretten Lions – Packers, desserten Cowboys – Commanders, godnatkampen Seahawks – 49ers og Black Friday-opgøret Jets – Dolphins.

Claus Elming Spiltips - NFL - Amerikansk Fodbold - Detriot Lions - Green Bay Packers

Vinder Detroit Lions igen over arvefjenderne Green Bay Packers? Foto: IMAGO / Scott W. Grau

Torsdag er der Thanksgiving i USA og dermed er der dømt familiehygge, lækker mad og naturligvis masser af football. NFL spiller sædvanen tro tre kampe torsdag, og i år er det alle divisionskampe med playoffpladser på spil. Faktisk er alle seks hold stadig i live, når det kommer til at kvalificere sig til slutspillet. 

Og som noget nyt, så spiller NFL i år for første gang også en kamp dagen efter på Black Friday, så de football-elskende amerikanerne får deres helligdage fyldt med NFL på skærmen eller på stadion.  

Som sagt er mad en vigtig del af Thanksgiving, og det har den også været i Danmark, siden vi i år 2000 begyndte at vise Thanksgiving football på TV2 Zulu. Jeg håber, at den tradition stadig lever i bedste velgående i de danske NFL-hjem, og her får du min lille forret i form af spilforslag til alle de fire kampe torsdag og fredag.

Og vi lægger ud med torsdagens tre kampe.


Hovedret: Kalkun og Lions – Packers

Detroit Lions har spillet Thanksgiving football siden 1933, og er dermed både det hold, der har spillet flest kampe på den amerikanske helligdag, men også det hold, der både har vundet og tabt flest kampe. Og de fleste er kommet til Packers. Ikke mindst i de seneste 30 år, hvor Packers har haft Brett Favre og Aaron Rodgers som quarterback. 

Men allerede sidste sæson skete der noget nyt. Packers (med Rodgers) kunne spille sig i playoffs med en sejr hjemme over Detroit Lions, men Lions ville ikke vide af det og besejrede arvefjenderne. 

Det samme skete tidligere i år, hvor Lions vandt klubbernes første indbyrdes møde, og nu får de chancen for at vinde tre i træk over Packers. Noget de ikke har gjort i en menneskealder. 

Lions er store favoritter og kan stadig nå 1. seed i NFC-halvdelen. De har et fordelagtigt kampprogram tilbage, mens den nuværende 1er Philadelphia Eagles har et ganske svært program tilbage. 

Første skridt på vejen til 1. seed er at besejre Packers torsdag med kampstart kl. 18:30 dansk tid. Der er 1,25 på en Lions sejr, og den tør jeg godt anbefale. 

Jeg tror også godt de to hold kan score mange point, så prøv over 48 point til odds 1,94. 

Claus Elming tipper: Lions vinder til odds 1,25 – SPIL HER >>*

Dessert: Pumpkin Pie og Cowboys – Commanders

Kl. 22:30 sparkes torsdagens anden kamp i gang, når Dallas Cowboys tager imod Washington Commanders. Sidstnævnte har haft en del kælenavne de senere år, men er mest kendt som Redskins, og netop cowboydere mod indianerne har der altid været noget magisk over på Thanksgiving. 

Nu mødes de to klubber igen, og lige som i vores kalkunkamp, så har hjemmeholdet klart mest på spil. Cowboys forsøger at hænge på i toppen af NFC East og hele NFC-halvdelen, og de kan ikke tillade sig at tabe kampen, mens Commanders mere eller mindre allerede har opgivet på sæsonen, da de tradede to af deres største stjerner væk kort før NFLs transfervindue lukkede. 

AT&T Stadium er faktisk også gået hen og blevet en god hjemmebane for Cowboys. De har vundet de seneste 12 kampe i træk der og i flere tilfælde lammetævet deres modstandere. 

Commanders skal nok gøre kampen tæt, men jeg tror ikke på, at de kan vinde. Spil Cowboys på handicap med et touchdown (-6,5) til odds 1,30.  

Jeg tror også her på en hel del point og odds er faktisk ganske respektabelt. Prøv over 48 point til odds 1,75.

Claus Elming tipper: Cowboys -6,5 til odds 1,30 – SPIL HER >>*

Godnatkamp: Kaffe, Cola og Seahawks-49ers

Torsdagens football-triple slutter først når det er blevet fredag, men hvis du bliver oppe, får du til gengæld en fed kamp at holde dig vågen til. Seattle Seahawks og San Francisco 49ers spiller altid tætte opgør, og selvom 49ers lige nu virker som det bedre mandskab, så har Seahawks en evne til at besejre divisionsrivalen. 

Begge hold bejler til slutspillet, og da kampe i divisionen og konferencen er vigtige i den sammenhæng, så er det en ganske betydningsfuld kamp for begge mandskaber. 

49ers kommer med et giftigt forsvar og et angreb med en masse playmakere og en ung quarterback, der stadig ikke har spillet 20 kampe i NFL, men er godt i gang med at omskrive 49ers’ historiebøger, der trods alt indeholder spillere som Joe Montana og Steve Young. 

Seahawks har lidt en udfordring på quarterback. I skrivende stund er det endnu ikke meldt ud, om Geno Smith bliver klar. Hvis han sidder ude, så hedder afløseren Drew Luck, og så spiller du 49ers tungt. Hvis Smith spiller, kan kampen godt blive rigtig tæt, men jeg tror stadig 49ers trækker det længste strå til odds 1,26. Og hvis Brock Purdy selv løber et touchdown ind, så er der fine odds 7,00 på det. 

 

Claus Elming tipper: 49ers vinder til odds 1,26 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Brock Burdy scorer en touchdown til odds 7,00 – SPIL HER >>

Black Friday: Jets – Dolphins

Hvis du ellers kan løsrive dig fra Vild med dans-finalen, så er der NFL i dit fjernsyn fredag aften. Og det starter helt perfekt kl. 21 dansk tid. 

Jeg er faktisk på plads på Met Life Stadium fredag, når New York Jets tager imod Miami Dolphins. Da NFL lagde kampprogrammet var det selvfølgelig i forventning om, at Jets stadig havde Aaron Rodgers til rådighed, og at dette ville blive en vild kamp mellem to jævnbyrdige modstandere. 

I stedet har Jets ikke blot mistet Aaron Rodgers, men de har også bænket Zach Wilson, så nu hedder Jets quarterback Tim Boyle. Ikke ligefrem NFLs våde drøm i deres første Black Friday kamp nogensinde. 

Til gengæld kan holdet på den anden side med de hvide trøjer og delfinen på hjelmen underholde for alle pengene, og især når de møder inferiør modstand. 

Nu skal det med det samme siges, at Jets’ forsvar faktisk er blandt NFLs bedste, og Dolphins tynde receivere har det svært, når man er lidt voldsom ved dem. Ikke desto mindre tror jeg på en Dolphins-sejr fredag, og den kan blive på mindst 7 point.
Spil Dolphins på handicap -6,5 til odds 1,52. Prøv evt. også et Tyreek Hill touchdown til odds 1,72. 

Claus Elming tipper: Dolphins -6,5 til odds 1,52 – SPIL HER >>
Claus Elming tipper: Tyreek Hill scorer en touchdown til odds 1,72 – SPIL HER >>


Happy Thanksgiving og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar