18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til Super Bowl d. 14. februar 2022

Så er vi nået til det. Årets største enkeltstående sportevent skal afvikles, når den står på Super Bowl natten til mandag kl. 00.30. Claus Elming er klar med sin optakt og forudsigelser, så sæt dig godt til rette og find dine spilfiduser her.

Claus Elming

Claus Elming Ishockey, NFL, VMD

NFL Claus Elming

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

*Reklamelink

Så er det blevet tid til sæsonens sidste artikel fra min side, for vi er fremme ved Super Bowl LVI. 

Og det der LVI, det er 56 skrevet med romertal, og denne udgave spilles på det spritnye 5 milliarder dollars Sofi Stadium i Los Angeles, der endelig igen får lov at være vært for NFL sæsonens sidste kamp. 

Den allerførste Super Bowl blev spillet på det olympiske stadion i Los Angeles i 1967, hvor NFL-mestrene Green Bay Packers besejrede AFL-mestrene Kansas City Chiefs, men byen har ikke været vært for finalen siden 1993, hvor Dallas Cowboys slog Buffalo Bills i Super Bowl XXVII (27) på college-stadionet Rose Bowl. 

Det var også den sidste Super Bowl, der ikke blev spillet på et NFL stadion. Siden har NFL gjort det obligatorisk, at årets Super Bowl til daglig skal huse ét NFL-hold. Eller i årets tilfælde to.    

Nu er Super Bowl tilbage i LaLaLand, og så endda med Los Angeles-holdet Rams som en af de to deltagere. Modstanderen er Cincinnati Bengals, der meget overraskende er én sejr fra at fuldføre en af NFL-historiens helt store Askepot-historier.

Masser af spilmuligheder

Super Bowl LVI spilles natten til mandag. Der er kickoff sådan ca. 00:35, og som sædvanligt er der et hav af mere eller mindre obskure muligheder for at spille på kampen. Ikke kun hvad angår vinder og taber eller scorede point, men også en masse head-to-heads, forskellige over/under-spil, spil på individuelle præstationer, masser af touchdown-spil, spil på pauseshowet og meget mere.

Men ikke mere snak, her får du de sidste spiltip fra min hånd i år.

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. I sidste uge ramte vi alt i denne kategori. Lige på (1,56), med buffer (1,24) og med handicap (1,74). Lad os bare håbe, at jeg har lige så meget held i sprøjten i denne uge. 

Mit bud på vinderen af Super Bowl får du nederst i artiklen, men jeg garanterer: Kampen bliver tæt. 

Om det så bliver højtscorende eller lavtscorende, det har jeg ingen anelse om (jeg hælder faktisk nok mest til det sidste). 

Én ting vil jeg gerne slå fast. Cincinnati Bengals taber ikke med 15.  

De har tabt to kampe i år med mere end 15. Det var til Browns og Chargers og ligger hhv. to og tre måneder tilbage. Siden er Bengals defensivt blevet meget stærkere, og har bortset fra 31 point af Chiefs i spilleuge 17, maksimalt indkasseret 26 point siden da, inkl. hhv. 19, 16 og 24 i de tre kampe i slutspillet mod gode angreb som Raiders, Titans og Chiefs, . 

Jeg siger ikke, at LA Rams ikke kan vinde kampen, men det bliver meget svært for dem at vinde med 15.

Derfor er min Super Bowl Money in the Bank, at Cincinnati Bengals ikke taber stort. Spil dem på handicap med +15,5 til odds 1,21. 

Claus Elming anbefaler: Cincinnati Bengals +15,5 til odds 1,21 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her har vi gang i en godkendt sæson med 14 fine gevinster ud af 21 mulige, og ramte Evan McPhersons to field goals i sidste uge.

Og lad os da bare holde fast i ham Bengals superkicker, der ikke har brændt i slutspillet endnu. Han har ramt på 16 af 16 spark, 12 field goals og fire extra point. Han er den første kicker i historien med to kampe i slutspillet med fire field goals, og så har han endda tre. Faktisk har kun Adam Vinatieri haft tre slutspils-kampe i karrieren med fire field goals, og det tog ham 20 år. Det tog McFearless én sæson og tre kampe. 

Bengals angreb har lidt overraskende kun scoret fem touchdowns i slutspillet indtil videre, men altså hele 12 field goals, og man kunne sagtens forestille sig, at Elle McPherson skal sørge for at få point på tavlen, hvis angrebet går i stå. 

Desværre afspejles hans succes også lidt i oddset. Der er 1,87 i odds på, at Evan McPherson sparker over 7,5 point hjem i kampen.

Kampens anden kicker Matt Gay er faktisk småskadet (selvom Rams ikke vil indrømme det), og derfor er ugens bedste bet, at Shooter McPherson sparker flere field goals end Matt Gay til odds 1,94. 

Vi du have lidt mere i posen, så spil på, at Matt Gay og Money Mac sparker mindst fire field goals tilsammen. Det giver odds 2,35 igen. 

Og ja, kær kicker har mange navne. 

Claus Elming anbefaler: Evan McPherson sparker flere field goals end Matt Gay til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Her har vi ramt flotte odds som 3,95, 4,50 og 3,60 i år.

På søndag har jeg et sukkerodds til dig, som er blandt de største, jeg har anbefalet hele sæsonen.

Rams defensive tackle Aaron Donald er et monster. Han er den bedste spiller i ligaen, der ikke er quarterback, og i særklasse NFLs bedste forsvarsspiller. Ham skal Bengals holde styr på, og mon ikke de har udtænkt store planer for, hvordan det kan lade sig gøre. 

Ved siden af Donald stiller den tidligere Super Bowl MVP Von Miller op (den MVP-titel ramte jeg i øvrigt i Super Bowl 50 til odds 25). Bengals får sit hyr med at stoppe den duo, og det kommer til at åbne døren for andre.

Derfor tror jeg faktisk, at Leonard Floyd, der spiller på modsatte side af og faktisk er på banen i flere spil end Von Miller, kan få en stor kamp. 

Får han ét sack er der odds 2,23 tilbage. Og får han Rams’ første sack i kampen er der odds 4,50.       

Men får han kampens første sack (altså både af Rams og Bengals), så er der odds 6,50. Det er ugens overraskelse.  

Claus Elming anbefaler: Leonard Floyd får kampens første sack til odds 6,50 – SPIL HER >>*

*Reklamelink


Løb, kast, grib…

Der er masser af interessante væddemål på, hvem der kaster flest yards, løber flest yards, griber flest bolde mm., og jeg har fundet et par af de mere interessante frem til dig her.

Bengals forsvar har tilladt under 100 yards i de første tre slutspilskampe, og det har ikke ligefrem været Rams’ store styrke indtil videre. Samtidig tror jeg, at Rams satser mere på Soni Michel end på Cam Akers, og derfor lyder Bengals Joe Mixon med flere løbe-yards end Rams Cam Akers til odds 1,94* meget attraktivt. 

Godt nok kaster de to quarterbacks bolden meget, men det er ikke fordi de kaster til særlig mange forskellige receivere. I AFC- og NFC-finalerne greb 13 forskellige spillere bolden for de to hold. Og det var endda med et par catches af spillere, vi måske ikke får at se i Super Bowl. Der er odds 1,67* på, at under 14 forskellige spillere griber en bold i Super Bowl LVI.   

Kommer der et trickspil? Kaster Odell Beckham bolden? Eller måske endda punter Johnny Hekker. Hvis der bare er én anden spiller end Stafford og Burrow, der kaster bolden, så er der odds 2,55* igen. 

Nu hedder kategorien her godt nok “Løb, kast, grib”, men jeg kan ikke skrive en artikel om Rams i Super Bowl uden også at have et væddemål med Aaron Donald med. Titans lavede 9 sacks på Joe Burrow, og Donald-klonen Jeffrey Simmons havde de tre. Aaron Donald går ikke fra den her Super Bowl uden et sack. Det er de odds 1,53* på.  

Kig selv de mange muligheder igennem. Der er rigtig meget at vælge mellem.

Du kan her se vores odds-sektion med de mange muligheder til Super Bowl

Super Bowl MVP

Der er gennem tiden spillet 55 Super Bowls, og 31 gange er det en quarterback, der er blevet valgt til kampens mest værdifulde spiller, MVP.

Bengals unge quarterback Joe Burrow giver odds 3,25* igen, mens Rams erfarne spilstyrer Matthew Stafford kun giver odds 2,30*.  

Hvis det bliver en quarterback, tror jeg mere på Burrow end Stafford som Super Bowl MVP, selvom alt kan ske på søndag.

En kicker er aldrig blevet kåret til MVP i Super Bowl. Men Bengals Evan Shooter MacMoneyFearless er lige nu hypet så meget, så hans odds ligger på 51*, hvilket må være historisk lavt for en kicker (Matt Gay giver 126). 

Her får du seks andre bud på en MVP. 

Hvis du tror Rams vinder:
Cooper Kupp til odds 7,00*
Aaron Donald til odds 17,00*
Leonard Floyd til vanvittige odds 81*

Hvis du tror Bengals vinder:
Joe Mixon til odds 26,00*
Trey Hendrickson til odds 101,00*
Og… Mike Hilton til odds 251,00!!!*

Super Bowl vinder

Jeg glæder mig vanvittigt meget til Super Bowl på søndag. Den er meget uforudsigelig og kan gå i alle retninger. Ikke kun hvad angår resultatet, men også om det bliver højtscorende eller lavtscorende, om det bliver Rams D-line, der dominerer, eller Joe Burrow og co., der fuldfører miraklet.  

Vinderen kender vi først sådan ca. 04:30 natten til mandag, og jeg er stadig meget i tvivl om, hvem jeg tror, der vinder årets Super Bowl. Jeg sagde Bengals i vores podcast NFL Showet, og det holder jeg fast i her. Det giver odds 2,63* igen, mens Rams giver odds 1,53*. 

Tak for i år og god Super Bowl
Claus Elming

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

1 kommentar

  1. Stærkt at kalde Leonard Floyd til at lave første Rams Sack. ???

Skriv et svar