18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 18 i NFL d. 6. – 8. januar 2024

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 18 i NFL. NFL-eksperten giver blandt andet sine tanker på lørdagskampene, en vild kamp 272 mellem Dolphins og Bills, Commanders – Cowboys, Chargers – Chiefs og meget andet…

Claus Elming spiltips til NFL - Amerikansk Fodbold

Slutter Buffalo Bills af med en sejr i grundspillets sidste kamp mod Miami Dolphins? Foto: IMAGO / Kirby Lee

Så skriver vi 2024, og det nye år åbner med et brag af en sidste spillerunde i NFL. 20 ud af NFLs 32 klubber kan stadig nå slutspillet, og i både AFC South og NFC South kan tre klubber stadig vinde divisionen


Spilleuge 18

Der er masser af playoff-pladser på spil, og bortset fra AFC seed 1, 3 og 5, og NFC seed 1, så er alle seedninger stadig åbne.  

Der er ingen torsdagskamp og heller ikke en mandagskamp. Til gengæld er der to kampe lørdag, og så 14 søndag, der er inddelt, så alle, der er afhængige af andre resultater, spiller på samme tid. 

Og husk på, at NFL traditionen tro slutter af med lutter divisionsopgør, så der er 16 opgør med både ære, håneret og i flere tilfælde slutspilspladser at kæmpe om.

Lørdagstanker

Der er to kampe lørdag, og det er to vidt forskellige kampe. I den første er der en potentiel playoffplads på spil, mens den anden er en decideret vind-eller-forsvind kamp. 

Baltimore Ravens og Pittsburgh Steelers åbner 18. spillerunde kl 22:30, og førstnævnte har allerede sikret sig 1. seed, mens sidstnævnte skal vinde for at holde liv i slutspilsdrømmen. 

Det er en nyklassiker i NFL-sammenhæng, og de to klubber spiller altid lige kampe, så den bliver helt sikkert tæt. Ravens har allerede meldt ud, at vi ikke får Lamar Jackson at se, så Steelers bør have gode muligheder for at vinde kampen. 

Der er da også kun odds 1,50 igen, men prøv den alligevel. 

Og så 02:30 følger den første af to meget afgørende kampe i runden (den anden vender vi tilbage til). Indianapolis Colts tager imod Houston Texans i en kamp, hvor vinderen får en slutspilsplads, og faktisk også kan vinde AFC South og sikre sig 4. seed, hvis Jacksonville Jaguars taber søndag til Tennessee Titans.

Colts har været meget op og ned den seneste måned, mens Texans velsagtens er sæsonens største overraskelse. De står på tærsklen til playoffs med en rookie headcoach og en rookie quarterback. Det sker aldrig i NFL. Altså lige bortset fra i år måske. 

Jeg tror, Texans med et stærkt forsvar fuldfører deres flotte sæson og napper en slutspilsplads.     

Texans giver fine odds 1,80 igen

Claus Elming tipper: Steelers vinder til odds 1,50 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Texans vinder til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Her går vi typisk efter det sikre væddemål med et odds omkring de 1,25. 

Ofte kan det i spilleuge 18 være svært at finde en sikker vinder, da vi ikke ved, hvem der starter. Men der er en stensikker kamp. Så sikker, så den kun giver odds 1,10 igen. 

Dallas Cowboys kan sikre sig NFC East divisionen og 2. seed i NFC ved at besejre Washington Commanders, og oddset er kun sat så højt, fordi Cowboys spiller på udebane. 

De vinder kampen. Det skal de gøre. Og de er også et bedre mandskab og med meget mere på spil. Faktisk kan det slet ikke betale sig for Commanders at vinde, da de lige nu ligger til pick to i den kommende NFL draft. 

Men 1,10 er ski’ for sølle, så vi bopper den lige op, og der bliver det faktisk hurtigt sjovt. 

Kan Cowboys vinde med bare 5 point, så er der odds 1,23 og det er Money in the bank. Vil du have lidt mere i posen, så prøv en sejr med 10 point til odds 1,51 eller 13 point til odds 1,70.  

Claus Elming tipper: Cowboys -4.5 til odds 1,23 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. 

Kansas City Chiefs ender på 3. seed i AFC-halvdelen, uanset hvordan weekendens kampe falder ud. Ergo har de ingenting at spille for, og de store stjerner får næppe meget spilletid. 

Men derfra og så til at være kæmpe underdogs i divisionsopgøret mod elendige Los Angeles Chargers, der er langt. 

Chiefs er et langt mere talentfuldt mandskab, og selvom de starter gode gamle Blaine Gabbert på quarterback, så bør de have en god chance for at besejre et skadesplaget og lettere desillusioneret Chargers-mandskab, der igen, igen starter Easton Stick på quarterback. Og ja, hvis du ikke har hørt om ham, så er du lovlig undskyldt. 

Chiefs giver odds 2,51 for en sejr, og det er ugens bedste bet.

Claus Elming tipper: Chiefs vinder til odds 2,51 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse 

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med 8 ud af 16 ramte forslag, blandt andet odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars, 3,70 på Broncos sejr over Bills, og dejlige odds 4,03 i forrige uge på en Ravens-sejr med handicap over 49ers. 

I spilleuge 18, kan der faktisk godt være nogle ret vilde odds at hente, da flere hold kommer til at spare spillere. Der vil givetvis komme nogle store overraskelser, og så er det bare med at finde dem. 

Cleveland Browns er 5. seed i AFC. Det står fast, og de kan ikke rykke sig hverken op eller ned. De slutter grundspillet af med en udekamp, hvor modstanderen er divisionsrivalen Cincinnati Bengals. 

Browns har meldt ud, at de ikke spiller Joe Flacco, hvilket betyder at backup Jeff Driskel starter på quarterback søndag. Men han behøver ikke være særlig god for at vinde kampen, for Browns har et af ligaens bedste forsvar, selv hvis de sparer spillere. 

Hvis Browns vinder, så åbner du 2024 med odds 3,32. Selv tak. 

Claus Elming tipper: Browns vinder til odds 3,32 – SPIL HER >>*

Kamp 272 bliver vild 

Der er 272 kampe i grundspillet, og den sidste i år bliver vanvittig spændende. Der er nemlig meget på spil, når Miami Dolphins og Buffalo Bills krydser klinger. 

Lad os ridse det op kort:
Vinderen bliver både AFC East mester og får 2. seed i AFC-halvdelen. Det betyder hjemmebane i Wild card-runden og igen i Divisional-runden, hvis man vinder den første kamp. Skulle Ravens tabe inden AFC-finalen, får vinderen af Dolphins og Bills også hjemmebane i AFC-finalen, så der er en hel del på spil. 

Og det bliver vildere endnu. For hvis både Jaguars og Steelers vinder tidligere søndag, så skal Bills vinde for ikke at misse slutspillet, mens Dolphins er sikret en plads uanset, hvordan kampen ender. 

Dolphins er skadesplagede og fik en ordentlig røvfuld, da de to hold mødtes tidligere på sæsonen, og jeg er tilbøjelig til at tro, at Bills vinder igen. De har trods alt mest på spil. 

Bills er favoritter på trods af, at de er på udebane. Men spil dem til odds 1,60 gange pengene, og har du mere is i maven, end der ligger på E45, så prøv dem på handicap -9,5 til lækre odds 2,97.

Claus Elming tipper: Bills vinder til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Og så en lille bonus… 

Der er en hel del spillere, der har noget ekstra at spille for i weekenden. det kan være yards, sacks, eller playoff-pladser, der udløser en klækkelig pose ekstra dollars. 

Faktisk går holdene og spillerne ofte på banen efter at give hinanden de indbyggede bonusser, hvis det ikke forstyrrer det store billede. Så her er lige en stribe interessante bonusser, der kan komme til udbetaling og måske sikre dig en klækkelig pose ekstra kroner. Hvis du altså kan finde odds på de specifikke scenarier, som indtil videre lader vente på sig.

Ravens receiver Odell Beckham Jr. har behov for:

 • 5 grebne bolde for at få 250.000 dollars i bonus. 

Ravens DE Jadeveon Clowney skal blot lave:

 • Et halvt sack for at få 750.000 dollars i bonus

Chiefs defensive tackle Chris Jones har behov for:

 • Et halvt sack for at få 1,25 millioner dollars.
  Men jeg kan godt være i tvivl om, han spiller, da Chiefs som skrevet er sikker på 3. seed uanset, hvad der sker søndag. 

Chargers running back Austin Ekeler har behov for:

 • 110 samlede yards for at få 100.000 dollars i bonus.

Titans receiver DeAndre Hopkins har flere ting, han kan opnå:

 • 49 yards receiving for at score 1 million dollars
 • 7 grebne bolde for 250.000 dollars 

Texans tight end Dalton Schultz har også et par bonusser: 

 • 4 grebne bolde giver ham 250.000 ekstra
 • 6 grebne bolde giver ham 500.000 dollars

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

 • Bears kan godt drille Packers til odds 2,21
 • Rams giver lækre odds 2,57 for en sejr over 49ers
 • Der er odds 1,50 på, at Jaguars ikke dummer sig mod Titans 


Kombiner de tre ovenstående til odds 8,52.


God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Husk du altid kan live streame NFL kampene hos Cashpoint.
Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar