18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 17 i NFL d. 31. december 2023 + 1. januar 2024

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 17 i NFL. NFL-eksperten giver blandt andet sine tanker på lørdagskampene, men kigger selvfølgelig også mod nytårsunderholdning i Commanders – 49ers, Colts – Raiders og en overraskelse i Kansas City, hvor Chiefs tager imod Bengals.

Claus Elming spiltips til NFL - Amerikansk fodbold

Sørger Bengals for en overraskelse ude mod favoritterne Kansas City Chiefs? Foto: IMAGO / Kareem Elgazzar

Her er et løfte. Er du NFL-fan (læs: Nørd), så kommer du ikke til at kede dig nytårsaften. Mens de andre hygger sig med torsk og krudt, så kan du sidde i ro og mag i din sofa og nyde NFLs nytårsshow med 14 kampe fra kl. 19 til kl. meget tidligt, og der er garanti for fyrværkeri. 


Spilleuge 17

Runden åbnede torsdag med Cleveland Browns og New York Jets, hvilket blev en meget mærkelig kamp. Første halvleg endte 34-17 og anden halvleg 3-3, men til syvende og sidst betød resultatet, at Browns spillede sig i playoffs, og faktisk – utroligt, men sandt – stadig kan nå 1. seed i AFC-halvdelen.   

Og nu gælder det så resten af runden. Der er en fed kamp lørdag, og så ellers 14 kampe nytårsaften med 11 kampe kl. 19, tre kl. 22 og så natkasse-rivalisering kl. 02:15, når Packers og Vikings har første kickoff i 2024.

Lørdagstanker

Dallas Cowboys og Detroit Lions spiller en for danske seere sen kamp, når de krydser klinger kl. 02:15 natten til søndag. 

Selvom om de begge er sikret en slutspilsplads, så er det stadig en vigtig kamp for begge, da der både er seedninger og en divisionstitel på spil. 

Lions har vundet NFC North – for første gang nogensinde – og får en slutspilskamp på hjemmebane for første gang i 30 år. De kan dog stadig nå 1. seed i NFC-halvdelen, og det kræver sejre i de to sidste kampe, plus lidt hjælp. 

Cowboys kan selv med lidt hjælp og to sejre i spilleuge 17 og 18 vinde NFC East, så de har også en del på spil. De er i øvrigt ubesejret på hjemmebane i 15 kampe i træk, og kun fire sejre fra at slå Cowboys-rekorden tilbage fra 70erne. 

Jeg så både Cowboys og Lions kampe sidste weekend, og den hurtige konklusion er, at Cowboys er et bedre mandskab, og at især Lions’ forsvar får det svært. 

Jeg tror på en Cowboys-sejr, og måske endda komfortabel. Der er blot 1,38 på hjemmesejr, men fine 1,74 for en sejr med mere end 5,5 point. 

Claus Elming tipper: Cowboys vinder til odds 1,38 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Cowboys -5.5 til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Her går vi typisk efter det sikre væddemål med et odds omkring de 1,25. Her ramte vi med lodder og trisser 1,42 i sidste uge, da Packers vandt på et field goal til allersidst over Panthers. 

San Francisco 49ers er denne uges største favorit, og giver blot odds 1,11 igen for en sejr over Washington Commanders, så det gider vi ikke, men en større 49ers-sejr er bestemt muligt og værd at kigge på. 

49ers fik en ordentlig en på lampen af Ravens i sidste uge, men jeg tror godt, at jeg uden at fornærme nogen, kan konkludere at Commanders ikke har et forsvar i nærheden af det, Ravens kan mønstre. Faktisk er Commanders forsvar det statistisk dårligste i NFL, og de er på en nærmest umulig opgave på søndag. 

Faktisk kan de blive førstehåndsvidne til NFLs bedste bud på nytårsfyrværkeri, når de møder Christian McCaffrey og co.  

Der er odds 1,28 på, at 49ers vinder med mere end 4,5 point, og det er Money in the bank. Vil du have lidt mere i posen, så prøv en sejr med to touchdowns (handicap -13,5) til odds 1,96.

Claus Elming tipper: 49ers -4.5 til odds 1,28 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. 

Las Vegas Raiders har haft en vild sæson. De har fyret deres træner, ansat en NFL-legende, sat deres dyre quarterback på bænken og starter en rookie, der i sidste uge ikke ramte på et eneste kast efter første quarter… og alligevel førte Raiders til sejr. 

Og de er stadig med i kampen om playoff-pladser og i teorien også om AFC West divisionen, og dermed en mulig hjemmekamp i playoffs, og ja i teorien også stadig i spil til en Super Bowl på hjemmebane, når NFL i februar for første gang lægger finalen på Allegiant Stadium i Sin City. 

Nytårsaften møder de Indianapolis Colts på udebane, og bortset fra det om Super Bowl, så er de i fuldstændig samme båd som Raiders. De er både i spil til en wild card plads og også en divisionstitel. 

De havde alle chancer for at lægge sig i spidsen af AFC South i sidste uge, men var helt væk, da de tabte stort til Falcons. OK, de var uden flere af deres offensive stjerner, som med stor sandsynlighed er tilbage i denne uge, men Raiders har bare noget X-faktor lige nu, der er svær at definere. 

Kan de tage til Indy og vinde, så er der 2,48 til dig, og det er ugens bedste bet. 

Claus Elming tipper: Raiders vinder til odds 2,48 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse 

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med 8 ud af 15 ramte forslag, blandt andet odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars, 3,70 på Broncos sejr over Bills, og dejlige odds 4,03 i sidste uge på en Ravens-sejr med handicap over 49ers. 

Kansas Chiefs er forsvarende mestre, og burde være ih og åh så gode, men et eller andet er brændt på i BBQ-hovedstaden. Receiverne taber bolde, Mahomes brokker sig, Kelce kaster med sin hjelm, og frustrationerne over de manglende resultater er tydelige.  

Det mest vilde er, at hvis ikke Chiefs finder melodien hurtigere end Taylor Swift, så kan de misse playoffs. Både Raiders og Broncos kan i teorien stadig nappe divisionstitlen, og skulle Chiefs tabe begge de to sidste kampe, så kan de også risikere at misse en wild card plads.

Søndag møder de Cincinnati Bengals, der håber på at nappe netop den wild card plads. Kan de slå Chiefs, har de den direkte tiebreaker over dem, hvis de ender med samme antal sejre, når grundspillet er slut. 

Så mens James serverer for Miss Sophie og Rådhusklokkerne slår det nye år ind, kan Bengals give dig en stor gevinst. 

Cinci giver vilde 3,39 igen for en sejr på Arrowhead, og det er din nytårsgave fra NFL.

Claus Elming tipper: Bengals vinder til odds 3,39 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Panthers ude over Jaguars giver lækre odds 3,20
  • Packers ude over skadesramte Vikings giver 1,90
  • Chargers mod Broncos med ny quarterback giver 2,38


Kombiner de fire ovenstående til odds 14,47.


God fornøjelse, god jul og spil ansvarligt.
Santa Claus (Elming) 

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Husk du altid kan live streame NFL kampene hos Cashpoint.
Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar