18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 16 i NFL d. 23. – 26. december 2023

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 16 i NFL. NFL-eksperten giver blandt andet sine tanker på lørdagskampene, mens han også runder Panthers – Packers, Falcons – Colts og et overraskende højt odds i storkampen 49ers – Ravens.

Claus Elming NFL Spiltips til NFL - Amerikansk Fodbold

Sikrer Lamar Jackson og Ravens gevinst i Ugens overraskelse med sejr over 49ers? Foto: IMAGO / Jessica Rapfogel

Hold da op en jul NFL har sørget for til os. Glem alt om gås, Ris a la mande, og gaver, NFL leverer gaver lille juleaften, juleaften og sågar tre stk. 1. juledag. Så sæt bare de andre til at danse om juletræet, mens du ligger i sofaen og lige kan stikke en arm i vejret, når der skal fyldes op på gløgg. 


Spilleuge 16

Runden åbnede torsdag med en slags slutspilskamp i Los Angeles. Ja ok, det er kun spilleuge 16, men for både LA Rams og New Orleans var en sejr nærmest livsvigtig i forhold til playoffs.

Hjemmeholdet trak det længste strå med en sejr på 30-22, efter Saints indledte et stort comeback, men til sidst løb tør for tid. 

For Rams betyder det, at de har en playoffplads lige nu, uanset hvordan andre hold klarer sig i weekenden, mens Saints nu ikke længere selv kan afgøre om de skal fortsætte sæsonen i januar. 

Og nu gælder det så resten af runden. Det er slut med oversiddere, så der er fuldt program i juledagene, og det inkluderer to kampe lørdag, 10 kampe juleaften og hele tre kampe 1. juledag.  

Lørdagstanker

Jeg slutter altid mine artikler af med tanker på falderebet om nogle af kampene, jeg ikke nåede omkring i selve teksten. Der er to kampe på lørdag, bedre kendt som lille juleaften, og jeg håber at kunne give dog et par tidlige julegaver her.

22:30 Steelers-Bengals

Bengals har på en eller anden måde formået at holde sig inde i kampen om slutspilspladser på trods af tabet af Joe Burrow. Skal de holde fast i drømmen om playoffs, så kræver det en sejr over Steelers til odds 1,63, som jeg faktisk synes er lidt en gave.

Kl. 02:15 Chargers-Bills

Førstnævnte indkasserede 63 point i sidste uge og fyrede efterfølgende deres træner. Bills har nærmest spillet playoff-bold i to uger allerede, og det fortsætter lørdag, hvor en sejr er påkrævet. Den garanterer jeg kommer, og det er der blot odds 1,11 på. Og så er spørgsmålet, hvor meget du tror, de kan vinde med. To touchdowns eller 14 point giver odds 2,10. Prøv det.

Claus Elming tipper: Bengals vinder til odds 1,63 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Bills -14.5 til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Her går vi typisk efter det sikre væddemål med et odds omkring de 1,25. 

Green Bay Packers har kniven på struben efter to nederlag og er lige nu udenfor slutspillet. Vil de realisere drømmen om playoff-football, så SKAL de besejre Carolina Panthers. 

Sidstnævnte fik lige sæsonens anden sejr, da de i silende regn og foran det måske laveste antal tilskuere i NFLs historie sensationelt besejrede Atlanta Falcons.

Men undskyld mig, lige så meget som jeg aldrig holder med Packers (jeg har to yndlingshold, Vikings og dem, der spiller mod Packers), så kan jeg ikke se et noget mere talentfuldt Packers-mandskab tabe den her. 

Den defensive front får en fest mod Panthers porøse undskyldning for en offensiv linje, og selvom Bryce Young har vist gode takter, så kan han ikke udrette mirakler nok til at levere endnu en overraskelse. 

Der er odds 1,42 på, at Packers vinder på udebane, og det er Money in the bank. 

Claus Elming tipper: Packers vinder til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. 

Atlanta Falcons har også kniven på struben. Lige som Packers har de tabt to i træk, efter de ellers førte NFC South divisionen for 14 dage siden. Nu skal de være heldige med at få en slutspilsplads, og det kræver tre sejre i de sidste tre kampe.

Desværre for dem, tror jeg godt, at de kan få det svært allerede på søndag. Modstanderen er Indianapolis Colts, der efter en stille start på sæsonen, pludselig er på en delt førsteplads i AFC South divisionen. 

Vinder de deres næste to kampe, så har de en reel vind-eller-forsvind kamp mod Houston Texans i sidste runde. Men den tid den sorg (eller glæde). Nu gælder det kampen i Atlanta mod Falcons. 

Sidstnævnte har skiftet quarterback igen, og prøver nu Taylor Swift… ehhh Heinecke  igen, igen, men det er næppe nogen klog beslutning. Han har tidligere i år bevist, at han er fantastisk… lige indtil han ikke er det længere. 

Colts forsvar er det eneste i NFL i år, der har fremtvunget mindst en turnover i alle kampe, og mon ikke den stime fortsætter søndag.  

Falcons er små favoritter (1,83), men jeg tror på Colts, og kan de vinde med bare et field goal (-2,5), så er der odds 2,17 igen. 

Claus Elming tipper: Colts -2.5 til odds 2,17 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse 

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med 7 ud af 14 ramte forslag, blandt andet odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars og 3,70 på Broncos sejr over Bills. 

Runden slutter med et kæmpe topbrag, når San Francisco 49ers tager imod Baltimore Ravens. Det er en rematch af Super Bowl 47 (den med lyset, der gik ud), og det er mulig forsmag på Super Bowl 58 i Las Vegas til februar. 

49ers ligger lige nu nr. 1 i NFC. Ravens ligger lige nu nr. 1 i AFC.
49ers har som det eneste hold vundet deres division. Ravens har som det eneste AFC-hold sikret sig en slutspilsplads.
De to største favoritter til årets MVP-titel er de to quarterbacks Brock Purdy pg Lamar Jackson. 

49ers fører nærmest samtlige offensive kategorier. Ravens har tilladt færrest touchdowns af alle.

Sagt på en måde. Sikke en kamp vi får 1. juledag. Du har formodentlig fri tirsdag, så skal du vælge at blive oppe til en natkassekamp i år, så er det den her.    

Og jeg er faktisk lidt i chok over, hvor store favoritter 49ers er. De giver 1,44 igen, mens der er odds 3,02 på en Ravens-sejr. 

Lad mig bare komme med én fact. Lamar Jackson er 19-1 mod NFC-hold i sin karriere.
Spil Ravens til 3,02. Og er du fræk, så spiller du dem med -4,5 til latterligt lækre odds 4,03.

Claus Elming tipper: Ravens vinder til odds 3,02 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Vikings hjemme over Lions giver lækre odds 2,25
  • Seahawks ude over Titans giver odds 1,52
  • Buccaneers hjemme over Jaguars giver odds 1,58

  • Cowboys ude over Dolphins giver odds 1,98

Kombiner de fire ovenstående til odds 10,70.


God fornøjelse, god jul og spil ansvarligt.
Santa Claus (Elming) 

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar