18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 11 i NFL d. 19. – 21. november 2023

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 11 i NFL. NFL-eksperten runder blandt andet Super Bowl rematch mellem Chiefs og Eagles, Panthers – Cowboys, Rams – Seahawks og sæsonens hidtil største overraskelse i Dolphins – Raiders.

Elming spiltips - NFL - Amerikans fodbold - Chiefs - Eagles

Er der revanche i vente for Eagles i mandagens Super Bowl rematch mod Chiefs? Foto: IMAGO / Andy Lewis

I løbet af en NFL-sæson skal alle hold sidde over en enkelt gang. Det vil sige, at alle hold spiller 17 kampe, og at der i alt er 18 spilleuger, inden slutspillets tre uger og Super Bowl. 

I den forgangne uge sad fire hold over, blandt andet Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles, der mødtes i Super Bowl 57 i februar. 

Nu mødes de igen, og det gør de endda først mandag nat, hvilket betyder, at de to mandskaber har haft 15 dages kamppause, inden de krydser klinger i en af sæsonens mest imødesete opgør. Mere om den kamp længere nede.


Spilleuge 11

11. spillerunde åbnede med et topbrag i AFC North, hvor Baltimore Ravens tog imod divisionsrivalen Cincinnati Bengals. Men det endte ikke godt for nogen af dem. 

Jo, Ravens vandt da kampen med 34-20, og sikrede sig et vigtigt stik i kampen om slutspilspladser, men begge hold mistede markante profiler. 

Bengals quarterback skadede håndleddet, og hans status for resten af sæsonen er uvis, mens Ravens mistede tight end Mark Andrews til en ankelskade for sæsonen. Dermed er endnu to store stjerner blevet skadet, nærmest inden runden sådan for alvor går i gang.    

Der er fire oversiddere i denne runde. Atlanta Falcons, New Orleans Saints, Indianapolis Colts og New England Patriots. De to sidstnævnte efter de afsluttede NFLs europæiske kampe i søndags i Frankfurt.

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har gennem årene været ganske skarp i denne kategori, og vi er da også åbnet tæt på perfekt med ni ud af ti mulige gevinster i år. 

I sidste uge fik vi gevinst ved at anbefale Dallas Cowboys på handicap, og som man siger: Never change a winning team. 

Cowboys møder i denne uge Carolina Panthers, der har haft en mildest talt skuffende sæson, hvor især rookie quarterback Bryce Young har haft det svært. 

I sidste uge tabte Panthers til Chicago Bears, og uden at fornærme nogen, vil jeg vove den påstand, at Cowboys er en noget mere formidabel modstander. 

De er både bedre på angreb og forsvar end Panthers, og der er da også kun odds 1,15 på en Cowboys-sejr på trods af, de er på udebane.  

Der er 1,29 igen, hvis du spiller Cowboys på handicap med -3,5, og det er Money in the bank. Vil du have lidt mere i posen, så prøv -6,5 til odds 1,42. 

Claus Elming tipper: Cowboys -3,5 til odds 1,29 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. 

To uger i træk har vi også ramt plet på en Vikings-sejr, på trods af, at de har startet en quarterback, der ikke engang kendte de andre spillere endsige holdets playbook. Søndag møder de Denver Broncos, der lige har vundet tre i træk og besejret Chiefs og Bills i processen, så den kamp er jeg meget i tvivl om. 

Til gengæld kan jeg godt lide et andet udehold, selvom de er på en svær opgave. Seattle Seahawks skal til Los Angeles og møde Rams, der får Matthew Stafford tilbage fra skade.  

På papiret er kampen nogenlunde lige, men jeg synes vi har set de sande Rams de seneste par uger, mens Seahawks i søndags spillede en flot kamp mod Commanders. 

Godt nok kan Rams defensive tackle Aaron Donald egenhændigt ødelægge alt, hvad Seahawks forsøger at etablere offensivt, men sidstnævntes succes-kombination af løb og kast sidste weekend bør også give en sejr på søndag.  

Jeg kan godt se udeholdet vinde med et field goal eller mere, så spil Seahawks på handicap -2,5 til odds 2,02. 

Claus Elming tipper: Seahawks -2,5 til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med seks ud af ti ramte forslag, blandt andet odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars og 3,70 i mandags med Broncos sejr over Bills. 

Og det kan godt være, at vi har ramt et par store gevinster undervejs, men nu bliver det vildt. 

Miami Dolphins har lige siddet over, og er helt udhvilede efter deres tur og nederlag til Kansas City Chiefs i Frankfurt for 14 dage siden. Dolphins har et af de mest underholdende angreb i NFL og i hvert fald det hurtigste. 

Men kigger man lidt nærmere på Dolphins og deres seks sejre, så er de alle kommet mod meget inferiøre modstandere, mens deres tre nederlag er kommet mod brutale forsvar, der har ramt de tynde receivere og forstyrret timingen i angrebet. 

Las Vegas Raiders forsvar (og mandskab i det hele taget) har fået en saltvandsindsprøjtning med fyringen af den upopulære headcoach Josh McDaniels. De har vundet to kampe under den midlertidige træner Antonio Pierce, der har bragt noget hårdhed og gejst tilbage på holdet. Om det er nok til at slå Dolphins på udebane, finder vi ud af søndag.  

Der er vanvittige odds 5,65 på en Raiders-sejr. Det er ugens overraskelse, og går den hjem, skylder du mig 20%. 

Claus Elming tipper: Raiders vinder til odds 5,65 – SPIL HER >>*

Monday Night Super Bowl rematch 

11. spillerunde slutter med årets måske mest imødesete opgør, når der er Super Bowl rematch og topbrag i Kansas City. 

Hjemmeholdet Chiefs tager imod Philadelphia Eagles, som de besejrede i Super Bowl 57 tilbage i februar med 38-35 efter en vild kamp, hvor Eagles længe lignede det bedste hold. 

Ingen af de to mandskaber har sådan for alvor nået samme høje niveau endnu i indeværende sæson, som vi så fra dem sidste år, men det er stadig de to hold med flest sejre i sæsonen. Eagles er 8-1 uden at imponere, mens Chiefs er 7-2 på baggrund af…. nej, ikke Mahomes, men deres forsvar. 

Begge hold har lige siddet over, og da runden slutter mandag, betyder det altså for begges vedkommende 15 dages pause, siden de sidst var på banen. Det kan være en fordel for Chiefs, hvor headcoach Andy Reid har bemærkelsesværdig succes efter en friuge, og lidt sjovt var han jo headcoach for Eagles tidligere. 

I sine 14 år som headcoach for Eagles gik han 13-1 efter friugen, og efter et nederlag efter sin første friuge i spidsen for Chiefs har han nu vundet otte i træk. Sammenlagt er han altså 21-2 i grundspillet efter en friuge. Samtidig har Chiefs efter friugen været uhyggelig gode siden 2019, hvor de samlet kun har tabt tre kampe og vundet 25. 

Chiefs er ikke overraskende favoritter hjemme på mandag til odds 1,65, men der er odds 2,16 på en Eagles-sejr, som er lidt sjovere at prøve. Og så er det i øvrigt to gode forsvar, så prøv under 47 point til odds 1,85. 

Claus Elming tipper: Eagles vinder til odds 2,16 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Under 47 point til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

 • Commanders slår Giants med mindst et touchdown til odds 1,63
 • Chargers vinder ude over Packers til odds 1,56
 • Cardinals taber med mindre end 5 point til Texans til odds 1,74

Kombiner de tre ovenstående til odds 4,42.


God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

2 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Snakie

  Der står i underoverskriften at der venter en stor overraskelse i Texans – Raiders. Der må overraskelsen simpelthen være at de slet ikke skal møde hinanden 😀

  1. Michael Vilster

   Haha ja kom ikke og sig, at Ugens Overraskelse ikke er overraskende … Ej, tak for heads up, jeg har rettet det til Dolphins. Stadig en overraskelse men trods alt nok mere sandsynlig