18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 10 i NFL d. 12. – 14. november 2023

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 10 i NFL. NFL-eksperten runder blandt andet Patriots – Colts, Cowboys – Giants, Vikings – Saints og en stor overraskelse i Bills – Broncos.

Claus Elming: Tips til NFL - Amerikans fodbold

Bliver US Bank Stadium den afgørende faktor, når Vikings tager imod Saints? Foto: IMAGO / Dale Zanine

Søndag bliver historisk. Og det er ikke med NFLs gode vilje. Ligaen ved godt, at spillerne skal være de ypperste for at underholdningen er i top, men søndag sker der noget, som aldrig er sket før. 

New York Giants starter en meget middelmådig quarterback ved navn Tommy DeVito, og dermed har 10 forskellige rookie quarterbacks startet mindst én kamp i år. Det er 10 hold ud af 32, der har startet en førsteårs-spiller på den mest vitale position i al sport. 

Det går uvægerligt ud over kvaliteten af angrebsspillet på tværs af ligaen, og i weekendens 13 kampe starter 9 hold en anden quarterback, end de åbnede sæsonen med. 


Spilleuge 10

Apropos rookie quarterbacks, så åbnede 10. spillerunde med Bryce Young mod Tyson Bagent. Førstnævnte årets første draft pick. Sidstnævnte en undrafted spiller, der spillede 2. divisions college sidste år. 

Alligevel var det Bagent og Bears, der trak det længste strå, efter de ellers var bagud det meste af kampen. 16-13 lød slutcifrenre, og så vil den årvågne fan kunne regne sig frem til, at det er samlet fem field goals og to touchdowns (og en masse punts) på 60 minutter. Heller ikke NFLs drøm om underholdning en torsdag aften, hvor denne kamp var den eneste på programmet. 

Så lad os da håbe, at resten af spilleuge 10 kan byde på lidt bedre spil. Der er fire oversiddere, heraf tre af sæsonens bedste hold. Kansas City Chiefs, Miami Dolphins, Philadelphia Eagles og Los Angeles Rams. Der er kun 13 kampe tilbage i runden, men til gengæld NFL i dit fjernsyn hele søndagen.

Guten Tag NFL 

Søndagen åbner nemlig igen kl. 15:30 med Fussball aus Frankfurt, når New England Patriots og Indianapolis Colts mødes på Deutsche Bank Park. Det skulle have været Mac Jones mod rookie-fænomenet Anthony Richardson, men han er skadet, så Colts starter i stedet manden med overskægget, Gardner Minshew. 

Der er en lille sidehistorie, som man skal holde øje med. Jeg er ikke sikker på, at den holder vand, men onde tunger vil vide, at den seksdobbelte Super Bowl Bill Belichick måske bliver sat fra bestalling, hvis Patriots taber i Tyskland. 

Alene af den grund er jeg tilbøjelig til at satse på en Patriots-sejr, der giver odds 2,05 igen. Vil du have lidt mere på spil, så prøv et touchdown til Colts receiver Michael Pittman til odds 2,85.  

Claus Elming tipper: Patriots vinder til odds 2,05 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Michael Pittman scorer touchdown til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har gennem årene været ganske skarp i denne kategori, og vi er da også åbnet tæt på perfekt med otte ud af ni mulige gevinster i år. 

Nå, tilbage til ham Danny DeVito… øhhh Tommy… Tommy DeVito, der i øvrigt er det mest New Yorker-agtige navn til en quarterback nogensinde. Han er oppe mod overmagten søndag, når han sammen med Giants skal på besøg i Dallas. 

Cowboys burde vel have besejret Eagles i sidste uge, men skød sig selv i foden flere gange. Om de så tømmer en seksløber i højre fod, fylder tromlen og gentager i venstre fod, så taber de ikke på søndag til Giants, og de vinder formodentlig med tocifret.  

Cowboys er ikke blot rundens største favorit, men sæsonens største, og de giver kun odds 1,07 for en sejr. 

Det er selvfølgelig ikke værd at spille på, men vinder Cowboys med bare et touchdown, så er der straks et lidt bedre odds.   

Der er 1,22 igen, hvis du spiller Cowboys på handicap med -6,5, og det er Money in the bank. Vil du have mere i posen, så prøv -15,5 til odds 1,70.

Claus Elming tipper: Cowboys -6,5 til odds 1,22 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. 

I sidste uge ramte vi plet på Vikings til odds 2,60 over Atlanta Falcons, og det krævede en fuldstændig vanvittig præstation af holdets nye quarterback Josh Dobbs at sikre den sejr. 

Nu får han chancen igen, når New Orleans Saints kommer på besøg i US Bank Stadium i Minnesota, hvor de selv samme to hold mødtes i slutspillet i 2018 og Vikings vandt på det berømte Minneapolis Miracle i sidste sekund. 

Det kræver ikke helt mirakler at vinde på søndag, men Vikings er trods alt underdogs, og det er forståeligt. Saints har et solidt forsvar, deres offensiv har fundet melodien de seneste par kampe, i Taysom Hill har de et helt unikt offensivt våben, som Vikings tidligere har haft problemer med, og Vikings starter trods alt en quarterback, der kun har været 11 dage i klubben. 

Ikke desto mindre tror jeg euforien i US Bank Stadium kan blive en afgørende faktor, og Vikings har lige vundet fire kampe i træk (den længste stime af alle i NFC-halvdelen), så prøv hjemmeholdet til odds 2,16. 

Claus Elming tipper: Vikings vinder til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med fem ud af ni, blandt andet odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars. 

Og ja, vi går lidt crazy i den her uge. Bills på eget græs i Buffalo mod et hold, der kun har vundet tre kampe, burde jo give en sikker sejr til hjemmeholdet, men det her Bills-mandskab har bare ikke helt fundet melodien. De har tabt fire af de første ni kampe, og hvis sæsonen sluttede nu, ville de ikke være med i slutspillet.  

Modstanderen er Denver Broncos, der åbnede sæsonen 1-5, men vandt to i træk, inden de gik på friuge. Nu har de siddet over, og får faktisk en ekstra fridag, fordi det først er Monday Night i rundens sidste kamp, at de møder Bills.

Headcoach Sean Payton har ikke fået den start på sin anden turnus som cheftræner i NFL, han og mange andre havde håbet på, men de to seneste sejre giver fornyet håb. Forsvaret har spillet bedre, og faktisk har Russell Wilson også mindet lidt om Seahawks-udgaven i flere kampe. 

Der er lækre odds 3,70 på en Broncos-sejr, og det er ugens overraskelse. 

Claus Elming tipper: Broncos vinder til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Titans ude over Buccaneers giver odds 1,89
  • De “nye” Raiders hjemme over Jets giver odds 1,94
  • Cardinals med Kyler Murray over Falcons giver odds 1,97

Kombiner de tre ovenstående til odds 7,22.


God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar