18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til NFL-sæsonen 2023/2024

Claus Elming er klar til den nært forestående sæson i NFL. Hver uge vil den rutinerede NFL-ekspert udkomme med tips her på SpilXperten, og vi kickstarter det hele med en omgang langtidsforudsigelser i denne artikel.

De forsvarende Super Bowl-vindere, Kansas City Chiefs, åbner NFL-sæsonen natten til fredag.

De forsvarende Super Bowl-vindere, Kansas City Chiefs, åbner NFL-sæsonen natten til fredag.

Dine NFL-længsler er slut!

Ventetiden er forbi. Syv måneders football-tørke er overstået, og natten til fredag er dine længsler slut. Ikke mere trippen hvileløst rundt. Ikke mere spekulation om dit yndlingshold nu også er så godt, som du håber. Og ikke flere søndage uden oval bold på førstescreen, second screen og tredje, hvis du er helt nørdet.

Efter et års pause, er jeg igen tilbage hos SpilXperten, hvor jeg hver uge kommer med mine NFL-tanker. Jeg håber naturligvis, at kunne fortsætte min streak med især “Money in the bank”, hvor jeg ikke sætter næsen op efter den store gevinst, men til gengæld sjældent rammer forbi. Mere om det i mine ugentlige artikler, hvor du får den første på fredag.

Efter NFL for to år siden lagde en ekstra kamp ind i grundspillet, har vi nu 18 spilleuger foran, der skal afgøre, hvilke 14 hold, der går i slutspillet. Så følger tre playoff-runder, inden Super Bowl 58 skal spilles anden søndag i februar i Las Vegas.

Åbningskampen i NFL

Traditionen tro (siden 2002) åbner NFL sæsonen med de forsvarende mestre på hjemmebane om torsdagen i spilleuge 1 mod en markant modstander. Og det er i år en lidt interessant formulering, for selvfølgelig skal mestrene fra Kansas City Chiefs spille, men modstanderen er altså Detroit Lions. Den havde ikke mange set komme, da Chiefs’ liste med 2023-modstandere lå klar, men NFL tror altså på, at Lions bliver et af de hold, der kan overraske positivt i den kommende sæson. De har aldrig vundet NFC North divisionen, men måske bliver det i år. Jeg er dog ret overbevist om, at de taber åbningskampen torsdag nat.   

Dvs. at Chiefs vinder åbningskampen, og det bringer os til dette års allerførste spiltip. Kansas City sejr over Detroit Lions: Odds 1,32.

Claus Elming tipper: Chiefs vinder åbningskampen til odds 1,32 – SPIL HER >>*

Rookie of the year

Der er kommet en masse interessante nye spillere ind i NFL i år, og der er naturligvis mest fokus på de tre unge quarterbacks, der alle blev valgt i top 4 af årets NFL-draft. Bryce Young hos Carolina Panthers, CJ Stroud hos Houston Texans og Anthony Richardson hos Indianapolis Colts. Til offensive rookie of the year tror jeg mest på sidstnævnte, der er en moderne udgave af Cam Newton. Han giver odds 6,00.

Men jeg er nødt til at bringe en anden spiller op også, og det er running back Bijan Robinson hos Atlanta Falcons. Han har set vild ud i pre-season og får alle muligheder for at få en vild første sæson i NFL. Han giver odds 3,00.

Tjek også Lions RB Jahmyr Gibbs til odds 9,00 og Ravens receiver Zay Flowers til odds 19,00.

Claus Elming tipper: Anthony Richardson vinder offensive rookie of the year til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Claus Elming tipper: Bijan Robinson vinder offensive rookie of the year til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Også på forsvaret skal der kåres en årets rookie, og her er der ligeledes flere spændende spillere at vælge imellem. Favorit til odds 3,50 er pass rusher Will Anderson Jr. fra Houston Texans, men jeg tror, vi skal kigge i en lidt anden retning.

Detroit Lions tog en chance, da de draftede linebacker Jack Campbell i første runde, men jeg kan godt se ham få en vild første sæson, og det er faktisk slet ikke umuligt, at han kommer til at føre NFL i tacklinger, og som defensive rookie of the year er der odds 19,00 på Campbell.

Claus Elming tipper: Jack Campbell vinder defensive rookie of the year til odds 19,00 – SPIL HER >>*

Detroit Lions linebacker Jack Campbell i NFL.

Detroit Lions linebacker Jack Campbell er et frækt bud på defensive rookie of the year i NFL. Foto: IMAGO / Icon Sportswire

Flest yards

Vi skal også lige have et kig på alle de der kategorier med flest yards… løbet, grebet og kastet.

Vi lægger ud med ligaens quarterbacks. Hvem kaster for flest yards? Patrick Mahomes fra Kansas City er den store favorit til odds 4,00, men jeg tror, vi skal kigge i en lidt anden retning. 

Hvad med divisionsrivalen Justin Herbert, der har en stribe dygtige receivere og spiller i et angreb, hvor løbeangrebet er tilsidesat for korte kast? Herbert giver odds 6,00.

Som total outsider har vi Deshaun Watson. Han førte faktisk NFL i kasteyards, sidst han spillede en hel sæson. Nu er han skiftet til Cleveland Browns og har et par mere end blot anstændige våben at lege med. Watson giver flotte odds 27,00.

Claus Elming tipper: Justin Herbert laver flest passing yards til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Kigger vi på de spillere, der skal gribe alle de bolde, der nu om dage bliver kastet i NFL, så er Justin Jefferson fra Minnesota Vikings favorit til at gribe for flest yards til odds 5,00. 

Han efterfølges ikke overraskende af Jamaar Chase (odds 7,00) og Tyreek Hill (odds 10,00), men jeg kan godt lide en outsider, som faktisk er den regerende offensive rookie of the year. Garrett Wilson fra New York Jets har fået Aaron Rodgers som quarterback, og de to har allerede vist en fin kemi. Garrett Wilson giver odds 17,00.

Claus Elming tipper: Garrett Wilson laver flest receiving yards til odds 17,00 – SPIL HER >>*

Browns har velsagtens NFLs bedste runningback i Nick Chubb, men han har haft lidt udfordringer med at forblive rask i en hel sæson. Kan han undgå skader, er han favorit til at føre ligaen i løbe-yards til odds 6,00. 

Men også den regerende “løbeyards-mester” Josh Jacobs fra Las Vegas Raiders er et godt bud til odds 15,00.

Jeg tror dog, at vi kan se en positiv effekt i Dallas af, at Ezekiel Elliott ikke længere spiller i klubben, og Tony Pollard nu er the main man. Han giver odds 17,00 igen. 

Claus Elming tipper: Tony Pollard laver flest rushing yards til odds 17,00 – SPIL HER >>*

Dallas Cowboys running back Tony Pollard i NFL

Bliver det Dallas’ Tony Pollard, der noterer sig for flest rushing yards i NFL? Foto: IMAGO / Icon Sportswire

MVP

Det er (desværre) efterhånden blevet nærmest umuligt at vinde MVP-titlen, hvis ikke man er quarterback. Derfor fokuserer vi her udelukkende på quarterbacks (selvom Justin Jefferson og måske Christian McCaffrey kunne være interessante navne at tage en chance på).

Patrick Mahomes blev sidste år den blot syvende spiller i historien, der vandt MVP både i sæsonen og Super Bowl, og han er storfavorit til at vinde sæsonens MVP igen til odds 6,00.

Skal vi komme med et par outsiders, så er Justin Herbert igen værd at kigge på til odds 11,00, og Eagles’ Jalen Hurts er også et godt bud til odds 11,00.

Claus Elming tipper: Patrick Mahomes vinder MVP-titlen til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Super Bowl

Hvem vinder Super Bowl? Det er det spørgsmål, jeg bliver stillet oftest. Og helt ærligt, så er mit bud lige så godt dit. NFL er en dejlig uforudsigelig størrelse, der altid overrasker.

Det er klart, at de store favoritter er sidste sæsons to finalehold Kansas City Chiefs til odds 7,00 (hvilket faktisk er overraskende højt) og Philadelphia Eagles til odds 9,00. Der er i øvrigt flotte odds 18, hvis du tror på en gentagelse af Super Bowl 57, og altså at de to hold mødes igen.

Cincinnati Bengals har en af ligaens bedste quarterbacks i Joe Burrow, og de giver odds 10 for at vinde Super Bowl.  

Og så har jeg tre store outsidere. Den første er New York Jets. De har et spændende ungt hold med en masse store talenter, og nu har de fået tilført quarterback Aaron Rodgers. Jets giver odds 15.

Vil du have et endnu bedre odds, så skal vi et smut syd på til Miami. Dolphins har quarterback Tua Togavailoa tilbage, og han har et hav af lynhurtige receivere og runningbacks at lege med. Dolphins giver odds 23. 

Men vil du helt op på den store klinge, så er min ultimative outsider i år… tadaaa… Pittsburgh Steelers. Jeg synes, at de sådan lidt i smug har fået skruet en rigtig god trup sammen, og kan den unge quarterback Kenny Pickett spille som han gjorde det i træningskampene, så kan Steelers gå hele vejen. Der er vanvittige odds 50 på, at Steelers vinder Super Bowl 58.  

Claus Elming tipper: Steelers vinder Super Bowl til odds 50,00 – SPIL HER >>*

Kan Pittsburgh Steelers snyde NFL-favoritterne og vinde Super Bowl?

Kan Pittsburgh Steelers snyde NFL-favoritterne og vinde Super Bowl? Foto: IMAGO / ZUMA Wire


Jeg er tilbage allerede på fredag med spiltips til første spilleuge. Jeg håber, vi læses ved gennem sæsonen.

God fornøjelse,
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar