18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til playoffs i NFL d. 13. – 15. januar 2024

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til playoffs i NFL. NFL-eksperten giver blandt andet sine tanker på Bills – Steelers, Chiefs – Dolphins, Lions – Rams, samt en gennemgang af Super Bowl-favoritterne.

Claus Elming Spiltips til NFL, Amerikansk fodbold

Leverer Tyreek Hill et touchdown, når han vender tilbage til Kansas City? Foto: IMAGO / David Santiago

Efter 272 kampe i grundspillet er der nu kun 13 tilbage, før vi kender Super Bowl mesteren anno 2023/24. Velkommen til playoffs! 

Afslutningen på NFLs grundspil blev lettere overraskende. I hvert fald var Jaguars nederlag noget af et chok, der sendte dem ud af playoffs og både Steelers og Bills ind. Sidstnævnte slog selv Miami, så på få timer gik de fra usikkerhed om deres sæson til at være 2. seed i AFC. 

Ellers gik resten af spilleuge 18 som præsten prædikede, men derfor er det nu stadig overraskende, at vi har både Browns og Texans i slutspillet, at Packers i år 1 med Jordan Love klarer skærene, at Lions er 3. seed, og at Chiefs for første gang i Patrick Mahomes-æraen ikke er 1. seed i AFC.


Wild Card runden

Med grundspillet slut er 18 hold taget på ferie, mens 14 hold stadig bejler til mesterskabet. Første runde i slutspillet afvikles i weekenden, der for tredje gang har en mandagskamp på programmet. 

Der er to kampe lørdag, tre søndag og en enkelt mandag, og med vanlig sans for overdrivelse. så kalder NFL nu første runde for Super Wild Card Weekend. 12 hold skal i aktion, mens San Francisco 49ers og Baltimore Ravens begge sidder over som vindere af hhv. NFC- og AFC-grundspillet.

Super Wild Card Weekend-kampprogram

Seedninger i parentes. Hjemmehold står først

Lørdag, 13. januar
AFC: 22:30. Houston Texans (4) – Cleveland Browns (5)
AFC: 02:00 Kansas City Chiefs (3) – Miami Dolphins (6)

Søndag, 14. januar
AFC: 19:00 Buffalo Bills (2) – Pittsburgh Steelers (7)
NFC: 22:30 Dallas Cowboys (2) – Green Bay Packers (7)
NFC: 02:00 Detroit Lions (3) – Los Angeles Rams (6)

Mandag, 15. januar
NFC: kl. 02:15 Tampa Bay Buccaneers (4) – Philadelphia Eagles (5)

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Her går vi typisk efter det sikre væddemål med et odds omkring de 1,25. Jeg har været nogenlunde skarp i år, og kun misset tre af 18 spilforslag. 

I denne uge er der kun seks kampe at vælge mellem, og helt ærligt så kan alle seks kampe falde ud til begge sider. 

Specielt i AFC-halvdelen synes jeg godt nok, at vi har nogle spændende Wild Card hold med. Især bliver det interesant at se, hvad Cleveland Browns kan gøre i årets slutspil. 

Men vi hopper lidt længere øst på. Til det kolde nord og det varmeste hold. Buffalo Bills var 6-6 ved Thanksgiving, men så vandt de fem kampe i træk, og har nu hjemmebane mod Pittsburgh Steelers på søndag. 

Hvordan Steelers endte 10-7 i sæsonen er en gåde, men de skiftede quarterback på det helt rigtige tidspunkt, da de gav tømmerne til Mason Rudolph (meget illustrativt i øvrigt juleaften). Han har ført dem til tre sejre og en plads i playoffs, men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at de kommer videre (selvom det bliver møgvejr i Buffalo – overvej under 29 point til odds 3,01). 

Bills giver odds 1,20 i weekenden, og det er Money in the bank. Jeg tror ikke, at det bliver en kæmpe sejr, men prøv alligevel en sejr med et touchdown (-6,5) til odds 1,56.  

Claus Elming tipper: Bills vinder til odds 1,20 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Bills -6.5 til odds 1,56 – SPIL HER >>

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene. Her ramte vi i sidste uge Kansas City Chiefs til odds 2,51. 

I denne uge kommer vi ikke helt derop, men skal vi kigge på et væddemål, hvor jeg tror, der er fornuftig mønt at hente, så vi bliver ved Chiefs og deres rematch mod Miami Dolphins, som de mødte i Frankfurt tidligere på året.  

Tyreek Hill blev tradet fra Chiefs til Dolphins for to år siden, og nu vender han endelig tilbage til Kansas City. Han havde en middelmådig kamp i Frankfurt, hvor han fumblede, så han har noget, han skal revanchere. Og et hjemmepublikum han gerne vil sende en hilsen.  

Det bliver historisk koldt i Kansas City, hvor kampen lige nu forventes at blive spillet i noget, der minder om minus 20 grader.  

Heldigvis kan du varme dig på et Tyreek Hill touchdown til odds 2,30.

Claus Elming tipper: Tyreek Hill scorer touchdown til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse 

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med 9 ud af 18 ramte forslag. Vi har ramt odds 3,99 på en Texans-sejr over Jaguars, 3,70 på Broncos sejr over Bills, og dejlige odds 4,03 da Ravens slog 49ers på handicap. 

Jeg har ikke den store tiltro til, at der for alvor kommer en blockbuster-overraskelse. Den jeg tror er mest plausibel er, at Green Bay Packers tager til Dallas og slår deres tidligere headcoach Mike McCarthy og Cowboys ud af slutspillet. Det er der faktisk fine odds 3,70 på.

Men skal jeg komme med et bud på en overraskelse, så skal vi et smut til Detroit til opgøret mellem Lions og Los Angeles Rams. 

Jo ikke bare et tilfældigt opgør, men quarterback Matthew Stafford, der kommer hjem til Detroit, der draftede ham med pick 1 i 2009, hvor han skal møde Jared Goff, som Rams draftede med pick 1 i 2016. 

De to blev tradet for hinanden i 2021, og det har været en win-win. Stafford og Rams vandt Super Bowl samme år, og Goff har rebootet karrieren i Detroit og nu sendt dem i playoffs. 

Lions vandt NFC North og var længe i spil til både 1. seed og 2. seed i NFC, men måtte nøjes med 3. seed. Det giver dem dog en hjemmekamp i slutspillet for første gang siden 1993.        

Rams blev 2er i NFC West (efter suveræne 49ers), og kommer ind som Wild card-hold, men har vundet 7 af de sidste 8 og kun tabt til Ravens i overtime.

Jeg tror godt, at Rams kan vinde i Detroit. Sidstnævnte har ikke noget kasteforsvar, og Rams har med Stafford og receiverne Puka Nacua og Cooper Kupp en vild trio. 

Spil Rams til odds 2,40 gange pengene, og skal vi have den over odds 3,00, så skal de kun vinde med fem point (-4,5) til odds 3,11. Og lad os bare sige, at Rams-maskinen kører i olie, så er der flotte odds 3,63 for en sejr med bare et touchdown (-6,5).  

Claus Elming tipper: Rams vinder til odds 3,32 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Rams -4.5 til odds 3,11 – SPIL HER >>*

Super Bowl – hvem vinder?

Der er stadig 14 hold tilbage, og alt kan ske fra nu af og til anden søndag i februar.

Finalen spilles for første gang i Las Vegas på det nye Allegiant Stadium, som byen mere eller mindre donerede til Raiders for at flytte til syndens hule. Nu indtager Super Bowl for første gang byen, og det bliver næppe sidste.  

San Francisco 49ers er den største favorit til odds 3,25 efterfulgt af Baltimore Ravens til 4,25 gange pengene på trods af, at Ravens lammetævede 49ers for tre uger siden. 

Derefter kommer Buffalo Bills til 7,50 igen, hvilket er vildt nok taget i betragtning af, at de var tæt på slet ikke at komme med i slutspillet. Jeg har en forkærlighed for Bills, så jeg håber inderligt, at de endelig får deres Super Bowl sejr.  

Dallas Cowboys giver odds 8,50. Det her er det bedste Cowboys-mandskab, vi har set siden de glade 90ere, og ejer Jerry Jones bliver verdens gladeste mand, hvis de vinder Super Bowl igen.  

Og så runder de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs top 5 af til flotte odds 10. Helt ærligt, så har de været elendige, men at Mahomes og Chiefs giver odds 10 med 14 hold tilbage, det er lidt vildt. Prøv den.  

Vil du have et endnu højere odds, som også er en god historie, så spil på Cleveland Browns til odds 35 som vindere af Super Bowl LVIII. De har aldrig været i en Super Bowl. Måske bliver det i år, at de går hele vejen.     

Detroit Lions har heller aldrig hverken vundet eller været i en Super Bowl. Tror du på den helt sjove historie, hvor Browns og Lions mødes i mesterskabskampen for første gang siden 1957, så er der odds 120 på det!!!

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Browns og Texans kan godt lave over 46 point til odds 2,07
  • Minus 20 grader til Chiefs-Dolphins. Prøv Chiefs med et FG til odds 1,49 
  • Eagles kommer tilbage på sporet mod Buccaneers til odds 1,64 


Kombiner de tre ovenstående til odds 5,06.


God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Husk du altid kan live streame NFL kampene hos Cashpoint.
Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar