18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til konferencefinalerne i NFL d. 28. – 29. januar 2024

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til koncerencefinalerne i NFL. NFL-eksperten har fundet masser af saftige odds i både AFC-finalen mellem Ravens og Chiefs og NFC-finalen mellem 49ers og Lions.

Spiltips til NFL, Amerikansk fodbold, Claus Elming

Går favoritterne 49ers som forventet hele vejen til Super Bowl? Foto: IMAGO / Reggie Hildred

Divisionsrunden sendte fire hold hjem og fire hold videre, men selvom de fire kampe hver for sig var ganske underholdende, og der var spænding i dem alle, så gik det lidt som præsten (og undertegnede) prædikede.

Dermed er fårene også sorteret fra bukkene, og der er nu kun fire mandskaber tilbage, der kan vinde Super Bowl. Og det ene af dem har faktisk aldrig stået i én før på trods af, de er det ældste af de fire tilbageværende hold.


Konferencefinaler

NFL, som du kender det, er jo egentlig en sammenlægning af de to ligaer NFL og AFL, og den opdeling har man sådan nogenlunde beholdt med AFC-halvdelen og NFC-halvdelen, og derfor kårer hver halvdel også en mester.

Af den grund hedder det heller ikke semifinaler på NFL’sk men AFC-finalen og NFC-finalen, og vinderne vinderne kaldes AFC mesteren og NFC mesteren og får en plads i Super Bowl.

Her er programmet søndag for de to finaler:  

AFC: 21:00 Baltimore Ravens (1)  – Kansas City Chiefs (3)
NFC: 00:30 San Francisco 49ers (1) – Detroit Lions (3)

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Her går vi typisk efter det sikre væddemål med et odds omkring de 1,25. Jeg har været nogenlunde skarp i år, og kun misset tre af 20 spilforslag, og i sidste uge ramte jeg endda plet med både anbefaling og resultatet 24-21.

Når Baltimore Ravens og Kansas City Chiefs løber ind i hinanden i den første kamp søndag, så er det overraskende nok ikke med fokus på de to angreb, men derimod på de to forsvar.

Ravens har statistisk ligaens bedste, har tilladt færrest point i grundspillet og tillod ikke et touchdown mod Texans i divisionsrunden.

Chiefs forsvar har båret holdet hele sæsonen og har i Chris Jones en af ligaens bedste spillere. Læg dertil en solid cornerback-duo og en forrygende linebacker i Nick Bolton.

Og måske derfor er der mange, der forventer en lavtscorende affære, og det kan da også godt være, at det ikke bliver en shoot out, men med Lamar Jackson og Patrick Mahomes kommer vi ikke til at gå pointsultne fra skærmen. 

De to quarterbacks har mødtes fire gange. I de fire opgør har Mahomes kastet hhv. 2, 3, 5 og 3 touchdowns. Sidst de mødtes endte kampen 36-35 til Ravens, hvor Lamar løb to og kastede ét touchdown, så de kan begge godt sætte point på tavlen.

Jeg er ret sikker på, at der kommer mere end 35 point i kampen. Det svarer til bare 20-17 den ene eller anden vej, og det er Money in the bank til odds 1,22.

Tror du på lidt flere point, f.eks. 27-20 eller 24-23, altså bare 47 point, så er der dobbelt op på din indsats. 

Claus Elming tipper: +35 point i kampen til odds 1,22 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene og ramte Chiefs sejr i sidste uge til odds 2,16.

I denne uge tager vi et kig på NFC finalen mellem 49ers og Lions, hvor førstnævnte er kæmpe favoritter (og måske også for store). 49ers giver odds 1,30 for en sejr, mens Lions giver odds 3,32 for en sejr og en plads i klubbens første Super Bowl.

Jeg kan godt lokkes til at spille på Lions, men her kigger vi på et andet væddemål i kampen.

George Kittle er et monster. 49ers tight end er både en god spiller og sjov at se på. Han er brutal, atletisk, smiler når han har tromlet en modstander, uddeler high fives til alt og alle på sidelinjen, og kan blive en afgørende faktor i kampen.

Lions forsvar er ikke blandt de bedste mod kastet og slet ikke mod dygtige tight ends. De opgiver ofte mindst fem grebne bolde til modstandernes top tight end, og med rookie linebacker Jack Campbell i midten af Lions forsvar, kan Kittle forvente en del en-mod-en situationer med ham.

Det opgør får Campbell svært ved at vinde, og hvis et af Kittles catches ender med et touchdown, så er der odds 2,20 igen.     

Claus Elming tipper: George Kittle scorer touchdown til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse 

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Og her har vi været ganske godt kørende med 10 ud af 21 ramte forslag, og i sidste uge ramte vi et touchdown til Isaiah Likely til odds 3,40.

Og på trods af, at Mark Andrews med stor sandsynlighed vender tilbage søndag, så holder vi fast i Ravens unge tight end her.

Mange eksperter var bekymrede for Ravens angreb og Lamar Jacksons effektivitet, da den rutinerede tight end Mark Andrews blev skadet, men de bekymringer er blevet gjort til skamme.

Ikke mindst fordi andenårs-spilleren Isaiah Likely er blevet bedre og bedre, efterhånden som han har fået mere spilletid og samtidig har forvaltet den store chance med flot spil og flere touchdowns.

I de ni kampe siden Andrews blev skadet, har Likely grebet 31 bolde for 453 yards og scoret 6 touchdowns.

Chiefs har to gode cornerbacks, og de kan gøre livet svært for Ravens’ receivere, og der vil givetvis også være fokus på Andrews. Derfor vil Likely likely få flere bolde kastet i sin retning.

Jeg tror på endnu et touchdown af den 193 cm høje spiller, der kan blive svær for Chiefs linebackers og safeties at dække op. Det er der odds 3,10 på.  

Claus Elming tipper: Isaiah Likely scorer touchdown til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Super Bowl – hvem vinder?

San Francisco 49ers er fortsat den største favorit til odds 2,40 efterfulgt af Baltimore Ravens til 2,90 gange pengene på trods af, at Ravens lammetævede 49ers kort før playoffs begyndte.

Derefter kommer de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs, der nu er faldet til odds 4,50 i odds.

Vil du have et endnu højere odds, som også er en god historie, så spil på Detroit Lions til odds 9,00. De har aldrig været i Super Bowl, og af naturlige årsager aldrig vundet den, men det her Lions-mandskab er anderledes. 

Can you kick it?

Du får lige to små bonus-væddemål, som jeg simpelthen ikke kan slå ud af hovedet. Når Ravens og Chiefs krydser klinger, så er det også mødet mellem to af ligaens bedste kickere i Justin Tucker og Harrison Butker.

Chiefs har haft lidt udfordringer med at få bolden i end zone, når de har nærmet sig mållinjen, men i modsætning til mange andre analytics-drevne mandskaber, så har de ikke tøvet med at sætte Butker ind på 4. down. Tre point er trods alt bedre end nul point.

Justin Tucker er sikkerheden selv, og Ravens er ikke bange for at sætte ham ind til field goals på op til 59 yards. Eller for den sags skyld 60 og derover i afgørende momenter. 

Hvis de to kickere laver seks eller flere field goals til sammen, så er der odds 6,80 igen.

Og hvis Butker laver fire field goals eller derover, så er der odds 8,84. Selv tak. 

Claus Elming tipper: +6 field goals i kampen til odds 6,80 – SPIL HER >>*
Claus Elming tipper: Chiefs +4 field goals til odds 8,84 – SPIL HER >>*      

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Lions TE Sam LaPorta scorer et touchdown til odds 3,20
  • Lamar Jackson løber selv et touchdown ind til odds 2,20
  • Lions og 49ers scorer under 53 point til odds 1,64
  • Ravens dummer sig ikke og vinder til odds 1,50


Kombiner de fire ovenstående til odds 7,04.


God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Husk du altid kan live streame NFL kampene hos Cashpoint.
Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar