18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Tips til 1/8-finalerne i NFL d. 15. – 18. januar 2022

Spilleuge 18 i NFLs grundspil blev præcis lige så spændene som forudset…. Stop, stop, stop… who am I kidding? Spilleuge 18 overgik alle vores vildeste forventninger, og blev mere intens og uforudsigelig end nogen havde regnet med. Efter 272 grundspilskampe sluttede det hele i overtime på sæsonens sidste spark. Et spark, der sendte to hold i slutspillet og ét hold ud. NFL er bare fedt!  

Claus Elming

Claus Elming NFL, Vild med dans

NFL Claus Elming

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

*Reklamelink

Wild Card runden

Med grundspillet slut er 18 hold taget på ferie, mens 14 hold stadig bejler til til mesterskabet. Første runde i slutspillet afvikles i weekenden, der for første gang har en mandagskamp på programmet. Der er to kampe lørdag, tre søndag og en enkelt mandag, og med vanlig sans for overdrivelse. så kalder NFL nu første runde for Super Wild Card Weekend. 12 hold skal i aktion, mens Tennessee Titans og Green Bay Packers begge sidder som vindere af hhv. AFC- og NFC-grundspillet.

Super Wild Card Weekend-kampprogram

Seedninger i parentes. Hjemmehold står først

Lørdag, 15. januar
AFC: kl. 22:30 Cincinnati Bengals (4) – Las Vegas (5)
AFC: kl. 02:15 Buffalo Bills (3) – New England (6)

Søndag, 16. januar
NFC: kl. 19:00 Tampa Bay Buccaneers (2) – Philadelphia Eagles (7)
NFC: kl. 22:30 Dallas Cowboys (3) – San Francisco 49ers (6)
AFC: kl. 02:15 Kansas City Chiefs (2) – Pittsburgh Steelers (7)

Mandag, 17. januar
NFC: kl. 02:15 Los Angeles Rams (4) – Arizona Cardinals (5)

VIGTIGT:
Der er fortsat mange Corona-afbud blandt spillerne i NFL. Derfor kan klubber pludselig måtte undvære spillere, som jeg ikke kender til i skrivende stund. 

 

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har ikke haft den bedste sæson her, hvor blandt andet Coronaen har gjort ondt på mig. Jeg har kun ramt på 12 af 18 mulige i år, og er dermed på 68 ramte af 80 spilforslag her igennem de sidste fire sæsoner.

Der er velsagtens kun en enkelt kamp i weekenden, hvor det er svært at se andet end en hjemmesejr. Kansas City Chiefs får besøg af Pittsburgh Steelers, der med nød og næppe – og et Raiders field goal – kom i slutspillet. 

Inden man helt afskriver Steelers, skal man dog lægge mærke til, at de er 8-4-1 i de sidste 13 kampe i grundspillet, så lidt under radaren er de faktisk sluttet fornemt af. 

Chiefs receiver Tyreek Hill blev skadet inden opgøret mod Broncos i søndags, og det satte faktisk en del begrænsninger for Patrick Mahomes og kasteangrebet. Check status på Hill, inden du kaster dig ud i de vilde væddemål her. 

Steelers har NFLs måske bedste pass ruster i TJ Watt. Faktisk er han så god, så han nu deler rekorden for sacks i en sæson på 22,5 med Michael Strahan. TJ Watt mod Chiefs tackle Andrew Wylie kan blive en af de helt afgørende kampe-i-kampen. 

Jeg forestiller mig dog ikke, at Steelers angreb kan score nok point til at vinde opgøret, så ugens Money in the bank er Chiefs med et field goal til 1,14. 

Hvis du vil have lidt mere i posen, så spil på, at Steelers scorer færrest point af alle i weekenden til flotte odds 3,75. 

Claus Elming anbefaler: Kansas City Chiefs vinder til odds 1,14 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her har vi gang i en godkendt sæson med 11 fine gevinster ud af 17 mulige, og ramte Lions over Packers i sidste uge til odds 2,40.

Buffalo Bills har haft en lidt op og ned sæson, hvor det godt nok endte med en sejr i AFC East divisionen, men hvor de måtte se førsteseed i AFC gå til Tennessee Titans. Undervejs tabte de også 9-6 til Jacksonville Jaguars i hvad, der må betegnes som lavpunktet i sæsonen. Altså bortset fra 14-10 nederlaget på hjemmebane i en mild orkan til New England Patriots. 

Selv samme Patriots er modstanderen i Wild Card runden, og det bliver således tredje gang i sæsonen, at de to divisionsrivaler mødes. Bills vandt det eneste opgør for bare tre uger siden med 33-21, og jeg tror udfaldet går i samme retning på lørdag nat dansk tid. Det er der odds 1,48 på, og det burde kunne spilles. 

Jeg synes dog, at det er meget sjovere at se på, hvem der scorer touchdowns i kampen, og her er der et virkelig godt odds på Bills quarterback Josh Allen. Han kan løbe bolden selv på alle spil alle steder på banen, men jeg forestiller mig, at når Bills kommer tæt på mållinjen, så har de en stribe spil designet til ham, eller han kan improvisere på et kastespil og løbe bolden ind, hvis hans receivere skulle være dækket.    

Der er odds 2,60 på, at Josh Allen selv løber et touchdown (kast tæller ikke med her), og det er ugens bedste bet.   

Claus Elming anbefaler: Josh Allen scorer Touchdown til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Her har vi ramt odds 3,95, 4,50 og 3,60 i år, og jeg kommer igen i dag med et bud på en overraskelse med et godt odds. 

Principielt tror jeg egentlig, at med undtagelse af førnævnte Steelers, så kan alle udeholdene vinde. 

Philadelphia Eagles kan løbe bolden og har forsvaret til at stoppe Tampa Bay Buccaneers (odds 4,00). Las Vegas Raiders er brandvarme og kan både angrebsmæssigt og forsvarsmæssigt matche Cincinnati Bengals (odds 2,88). San Francisco 49ers har forsvaret til at pille brodden af Dallas Cowboys angreb (odds 2,35) og et New England Patriots mandskab coachet af Bill Belichick skal man bare aldrig afskrive (odds 2,75 over Bills). 

Sidst men ikke mindst er der kampen, der slutter det hele af mandag nat, når Los Angeles Rams hjemme på SoFi Stadium (mere om det og dem lige om lidt) tager imod Arizona Cardinals. 

Det er endnu et divisionsopgør, hvor de to mandskaber altså for tredje gang på en sæson skal krydse klinger, og som det var tilfældet med Bills og Patriots, så har også de vundet én hver – og i øvrigt også her begge på udebane. 

Cardinals vandt i LA med 37-20 i starten af oktober, men tabte på hjemmebane med 30-23 i starten af december. Cardinals er uden receiver DeAndre Hopkins og det kan virkelig mærkes.             

Cardinals var NFLs sidste ubesejrede hold i sæsonen, men en 7-0 start har de tabt seks af de seneste 10. Rams er all-in på den her sæson med tilføjelsen af QB Matthew Stafford, WR Odell Beckham Jr. og OLB Von Miler, men det har ikke spillet lige godt alt sammen. F.eks.fører førstnævnte ligaen i picks sixes med fire, og han har kastet otte interceptions i sine seneste tre kampe.  

Jeg var til stede i Arizona, da Rams vandt, og her var superstud defensive tackle Aaron Donald den afgørende faktor. Kan Cardinals håndtere ham, kan de også vinde kampen. Det er der odds 2,55 på, og det er ugens overraskelse. 

Claus Elming anbefaler: Arizona Cardinals vinder til odds 2,65 – SPIL HER >>*

*Reklamelink


Super Bowl – hvem vinder?

Der er stadig 14 tilbage, og alt kan ske fra nu af og til den anden søndag i februar.  Ja, du læste rigtigt: ANDEN søndag i februar. Som er det nye sort i NFL-sæsonen. Med den ekstra uge i grundspillet er hele sæsonen skubbet en uge, og dermed er Super Bowl altså også skubbet fra den første søndag i februar til den anden. 

Finalen spilles i Los Angeles på det nye SoFi Stadium, der har kostet den nette sum af 5 milliarder dollars plus det løse, eller det samme som en Storebæltsbro… plus det løse! For andet år i træk kan et hold komme til at spille Super Bowl på hjemmebane, og tror du på Los Angeles Rams til at gå i finalen, så er der odds 6,00* gange pengene.   

Green Bay Packers er favorit til at vinde hele baduljen og giver kun odds 4,50* som vindere af Super Bowl med Chiefs som nr. to til odds 5,25*. De forsvarende mestre fra Tampa Bay Buccaneers giver odds 8,50* igen, mens AFC-halvdelens første-seed Tennessee Titans giver hele 9,50 gange pengene*. 

Vil du have et endnu højere odds, som også er en god historie, så spil på Cincinnati Bengals til odds 18* som vindere af Super Bowl LVI.

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om tre-fire væddemål i runden.

Bengals scorer flest point af alle i weekenden til odds 6,50*.

Jajuan Jennings scorer for 49ers til odds 4,20*.

Bucs og Eagles scorer over 46 point odds 1,96*.

God fornøjelse, godt nytår og spil fornuftigt
Claus Elming

Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af LeoVegas.

Husk at SpilXpoden ligger klar som weekendens podcast

Skriv et svar