18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Claus Elming: Tips til spilleuge 1 i NFL d. 10. – 12. september 2023

Claus Elming er klar med sine bedste fiduser til spilleuge 1 i NFL. NFL-eksperten runder blandt andet Ravens – Texans, Seahawks – Rams og Vikings – Buccaneers.

Tampa Bay Buccaneers klar til spilleuge 1 i NFL

Kan Tampa Bay Buccaneers levere en overraskelse i 1. spilleuge af NFL? Foto: IMAGO / ZUMA Wire

Udtrykket 10-4 blev kendt som truckernes måde at sige OK til hinanden over samtaleanlægget i filmen Convoy fra 1978 med Kris Kristofferson. Torsdag nat blev NFL-sæson 104 skudt i gang, og jeg tror godt, jeg tør garantere, at den bliver mere end bare OK.

Vi har alle ingredienser til at få en sæson, hvor overraskelserne står i kø, hvor nye hold er klar til at indtage tronen i deres respektive divisioner, og hvor såvel spændende rookies som spillere med et par år på bagen gør klar til deres helt store gennembrud. 


Spilleuge 1

Traditionen tro åbnede mestrene sæsonen på hjemmebane, og ofte har det været mod en markant modstander for at skyde sæsonen i gang med et brag. Men i år rynkede mange på panden, da kampprogrammet kom ud og Super Bowl mestrene fra Kansas City Chiefs skulle møde de evige underdogs Detroit Lions hjemme på Arrowhead. 

Det gør de ikke længere, for NFL begyndte med en kæmpe overraskelse, da Lions vandt 21-20. OK, Chiefs var uden både defensive tackle Chris Jones, der surmuler over sin kontrakt, og Travis Kelce, der blev skadet til træning tirsdag, men det her var stadig en kæmpe sejr for et ungt Lions-mandskab.

Første spilleuge fortsætter med 14 kampe søndag og så en enkelt mandag, som i den grad er imødeset, når New York Jets med Aaron Rodgers som quarterback møder divisionsrivalen Buffalo Bills.

Første runde byder også på Green Bay Packers – nu med Jordan Love som quarterback – mod ærkerivalen Chicago Bears. Vi får et tidligt brag mellem San Francisco 49ers og Pittsburgh Steelers. Cleveland Browns med Deshaun Watson skal forsøge at overraske mod Cincinnati Bengals. New York Giants og Dallas Cowboys får testet styrkeforholdet,. Og så mødes Justin Herbert og Tua Tagovailoa, når de to Super Bowl outsidere Los Angeles Chargers og Miami Dolphins krydser klinger.      Men nu ikke mere snak, her får du mine første klassiske spilforslag.

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har gennem årene været ganske skarp i denne kategori, men til gengæld skal du ikke forvente mere end mellem 1,20 og 1,30 igen.

Spilleuge 1 er altid svær. Vi ved reelt ikke ret meget om de forskellige hold. Nogle kommer til at overraske os i sæsonen, andre kommer til at skuffe os (og deres fans) fælt.

Jeg synes dog, der på papiret er fire kampe, hvor vinderen er så tæt på sikker, man kan komme i en NFL-verden, hvor intet er sikkert.

Baltimore Ravens bør besejre Houston Texans hjemme. Washington Commanders (1,30) bør ligeledes hjemme kunne slå Arizona Cardinals med danske Hjalte Froholdt. Lige som Seattle Seahawks (1,42) burde gøre kort proces hjemme mod LA Rams. Og Philadelphia Eagles (1,50) burde heller ikke få problemer på udebane mod New England Patriots.   

Jeg spiller den med livrem og seler og napper en Ravens-sejr over et ungt Texans-mandskab med en førsteårs-headcoach og en rookie quarterback. Ravens giver 1,18 igen, og det er årets første Money in the bank. 

Claus Elming tipper: Ravens vinder til odds 1,18 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt ved siden af. Her går vi typisk efter et odds over 2,00 gange pengene, og i spilleuge 1 kommer jeg med et væddemål, hvor jeg synes odds er skævvredet ud fra, hvordan jeg ser de to mandskaber inden sæsonen.

Jeg har ikke meget fidus til LA Rams, der har hele 15 rookies i truppen og måske ikke har den rutinerede receiver Cooper Kupp til rådighed på søndag. Modstanderen er divisionsrivalen Seattle Seahawks, der håber på at kunne vinde NFC West divisionen.

Der bør være klasseforskel på de to mandskaber, og jeg tror godt, at Seahawks kan hive en forholdsvis komfortabel sejr i land.  

Seahawks giver 2,05 for en sejr med et touchdown (-6,5) hjemme over LA Rams, og det er ugens bedste bet.

Claus Elming tipper: Seahawks -6,5 til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Faktisk ramte jeg sidst flere odds på 3,00 og over. Og vi lægger benhårdt ud…

Minnesota Vikings vandt 13 kampe sidste år, og var nærmest usårlige på hjemmebane (indtil de mødte Giants i slutspillet). Ud af de 13 sejre var de 10 med et touchdown eller mindre, og i processen leverede de det ene mirakuløse comeback efter det andet.

Det kommer næppe til at gentage sig i år, og med farvel til store defensive profiler er der også store spørgsmålstegn ved forsvaret.

Søndag kommer Tampa Bay Buccaneers på besøg. Bortset fra at det ikke længere er Tom Brady, men derimod det tidligere nr. 1 pick Baker Mayfield, der nu er quarterback, så er Bucs stærkt besat hele vejen rundt. Forsvaret skal nok volde Vikings besvær, og angrebet får ikke problemer med at flytte bolden. Jeg forudser en Buccaneers-sejr i Lilla-Land, og det er der fine odds 2,85 for.

Claus Elming tipper: Buccaneers vinder til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.

  • Titans møder Saints ude, men giver fornemme odds 2,35* igen for en sejr.
  • Raiders ude over Broncos giver imponerede odds 2,48* igen
  • Steelers hjemme over 49ers-hold giver fine odds 2,05*.

Kombiner de tre ovenstående til odds 11,94.


God fornøjelse og velkommen til NFL sæson 104.
Claus Elming

Bookmaker til NFL

Denne artikel er sponsoreret af Cashpoint. Tjek bookmakerens NFL-odds ud lige her:

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar