18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

NFL odds

Find de bedste NFL odds og tips på SpilXperten. Claus Elming dækker NFL hver eneste uge, og du kan tilgå Elmings NFL-tips kvit og frit.

NFL følges tæt i hele verden, og det taktiske præg ligesom den fysiske del af spillet gør NFL til en af de mest populære sportsligaer verdenen over. For mange amerikanere er NFL forbundet med store følelser og kæmpe lidenskab, og netop dét er gennem de seneste år smittet mere og mere af på Danmark, som ligeledes har fået øjnene op for NFL. National Football League spilles typisk om søndagen, hvor du som seer kan blive underholdt af op til flere kampe. Der spilles dog også en enkelt kamp torsdag samt mandag nat dansk tid.

Odds på NFL

NFL har en særlig plads hos mange bookmakere, og det kommer os spillere til gode. Med NFL følger et stort spiludvalg og ekstraordinært høje odds, hvilket er sød musik i ørerne hos mange spillere. Spiludvalget til hver NFL-kamp er himmelhøjt, hvor du kan finde en lang række specials, som player specials, teams specials og specials på hvordan de første point bliver scoret, hvor mange touchdowns der bliver scoret og meget mere. Udover speciels så tillader mange bookmakere rigtig store indsatser på de mest almindelige spiltyper som 1X2, handicap og over/under. NFL er altså uden tvivl en af de bedste ligaer at oddse på!


Bookmaker med odds på NFL

SpilXpertens NFL-dækning er sponsoreret af Cashpoint.

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds tips til NFL

Hos SpilXperten vil du til hver NFL-runde kunne finde odds tips, da en så stor liga ikke går ubemærket hen hos SpilXperten. Hos SpilXperten vil du kunne finde amerikansk fodbold odds tips på de mest almindelige spiltyper, men ligeledes vil du også kunne finde odds tips på specials. Mulighederne hos SpilXperten er derfor mange, og det er derfor en god idé at holde øje med SpilXperten forud for hver NFL-runde.

NFL i TV

Sendingen af NFL i Danmark er stor, og faktisk er Danmark et af de lande udenfor USA, der viser allermest NFL. Det er TV2, der har overtaget NFL-rettighederne, og de sender blandt andet på TV2 og TV2 Play. Bemærk: Det er også muligt at finde en abonnementsfri Super Bowl live stream – vi viser dig hvordan.

NFL Betting tips

Der er en række NFL betting tips og tricks, som du kan følge for at øge dine sandsynligheder for succes. Vi anbefaler at gøre følgende:

·      Sæt dig ind i NFL-regler: Du behøver ikke at være en ekspert, men det anbefales at have en grundlæggende forståelse af spillet. 

·      Kend til de forskellige NFL odds: Det er vigtigt at du forstår de forskellige amerikansk fodbold odds, så du ved hvad du satser på. 

·      Sammenlign odds: I betting handler det om at få så meget som muligt ud af dine gevinster. Derfor kan du med fordel sammenligne odds på amerikansk fodbold for at øge dine potentielle gevinster. 

·      Følg et enkelt NFL-hold: Det anbefales at følge et enkelt amerikansk fodboldhold i løbet af sæsonen fremfor at spille på flere forskellige. På den måde kan du blive en ekspert i deres styrker, svagheder, form osv. 

·      Læn dig op ad eksperterne: Benyt nfl odds tips til bedre at træffe din beslutning.  

·      Sats ikke med hjertet: Analyser og dan et ”koldt” overblik over den kommende sportsbegivenhed. Du kommer ikke langt med at satse udelukkende på dine favoritter. 

NFL tips på spilxperten

Her på siden får du hjælp til at finde frem til de bedste NFL odds. Vi klæder dig på med optakter samt analyser af afviklede amerikanske fodboldkampe. Du kan nemt danne et overblik over odds, og du har også direkte adgang til NFL betting tips fra førende eksperter. Det kan du læse mere om længere nede.


Bedste NFL odds

De bedste NFL odds er når du analyserer dig frem til en velovervejet beslutning. Dette inkluderer at sammenligne odds hos forskellige bookmakere samt at lytte til eksperternes spil tips, som du kan læse om nedenfor. 

NFL odds tips fra eksperter 

Såvel nybegyndere samt erfarne personer inden for online betting kan nyde enorm gavn af NFL bettings tipsfra eksperter. Derfor leverer vi indhold og nfl odds tips fra førende eksperter på området. Du kan blandt andet finde NFL tips fra Claus Elming, der hjælper med at finde frem til nogle spændende NFL betting odds.

Hvorfor skal man se NFL?

NFL er en liga, man skal følge med i, fordi det er den ultimative holdsport. Det er en sport, hvor alle kropstyper og kropsbygninger kan være med på samme tid, og hvor de atletiske evner spillerne har, bliver kombineret med taktik. Alle de ting bliver kombineret på hvert spil.

Hvis en spiller på et spil, misforstår sin opgave, vil den spiller ødelægge holdets chancer for succes. Hvis en spiller ikke er atletisk nok, kan det også ødelægge chancerne for, at det bliver godt. Samtidig kan en træner med et godt/dårligt spilkald hjælpe/skade holdet enormt meget.

Det er ikke kun på det enkelte spil. Man kan skifte spillerne ud fra spil til spil (medmindre man scorer, eller man skal skifte fra forsvar til angreb), ligesom man kan skifte formation, som det passer træneren, og derigennem prøve at narre modstanderen. Det svar man får på en formation og et spilkald fra modstanderen, vil gode trænere prøve at udnytte senere i kampen.

Det sjove ved NFL er, når alle tingene bliver mikset sammen på en god måde. Det bliver kontrolleret kaos, og det giver nogle vilde situationer, som er meget mindeværdige.

Hvad er positionerne i NFL?

Et amerikansk football hold er delt op i tre grupper: Et angreb, et forsvar og et specialteam. På banen er det angrebet mod forsvaret, og specialteams møder specialteams. Er man i tvivl om, hvilken enhed der er inde, kan man bruge huskereglen ”et angreb angriber, et forsvar forsvarer og et specialteam laver specielle spil”.

Selve spillet handler om, at angrebet har fire forsøg på at flytte bolden 10 yards. Lykkes det, får angrebet fire nye forsøg. Det fortsætter indtil, at angrebet har scoret, eller at forsvaret får stoppet angrebet. Angrebet kan vælge at sige efter det tredje forsøg, at de ikke tror, at de kan få de sidste yards, og lade specialteamet komme ind, og sparke bolden. Enten ned til modstanderen eller forsøge at sparke mellem målstængerne, og få scoret på den måde. Her gennemgår vi pladserne for angrebet, forsvaret og de vigtigste på specialteam.

Før et spil starter, liner man op i horisontal linje, hvor man altid er mellem bolden og ens egen målzone. Man må ikke stå på den anden side af bolden, før spillet går i gang. Efter spillet er startet, må man løbe lige derhen, man vil (eller rettere, hvor holdet vil have en til at løbe hen).


Angrebet

Quaterback (QB): Den absolut vigtigste spiller på et footballhold. QBen er ham, der kaster bolden, og en gang i mellem kan han løbe bolden (de to måder man kan flytte bolden på). QBen er holdets leder, og ham der sørger for, at alle spillerne på angrebet gør de rigtige ting, og står de rigtige steder. De mest erfarne QBs får sågar lov til at selv at bestemme, hvilke spil angrebet skal køre.

Positionen har ændret sig enormt meget over de seneste år. For 10-15-20 år siden gerne ville have en QB, der tog nogle skridt tilbage fra snappet (det der starter et spil), og kastede den til en spiller med det samme. I dag er dét en lille del af at være QB. Alle spillere er blevet langt mere atletiske end tidligere, og det udnytter man bedre ved at lave atleterne være atleter. Det betyder, at de oftere får lov til at lave spil udenfor den struktur, trænerne har sat op. Det har gjort, at vi for tiden ser nogle vilde QB-spil, og nogle løsninger vi sjældent har set før. En af de QBs der viser det bedst, er Kansas City Chiefs’ Patrick Mahomes som af mange regnes som den bedste QB lige nu.

Running Back (RB): En running back gør ofte netop det, navnet indikerer. Han får (som regel) stukket bolden i maven, og skal herefter løbe fremad. Det kan enten være meget simpelt, og bare løbe ligeud, og se, hvor langt man kan komme på den måde. Ellers prøver man lidt længere på kanten og ude mod sidelinjen. Fordelen ved at gøre det op igennem midten er, at det gør meget hurtigt, og der er færre ting, der kan gå galt. Ulempen er, at der er flere modstandere i midten end på siden, hvilket gør det sværere at få mange yards.

Jo længere ud man kommer, jo mere vender fordele og ulemper, og der skulle helst være færre modstandere. I kastespil kan en RB have flere opgaver. Enten kan RBen få en opgave, hvor han skal ”blive inde” ved QBen, og blokere en forsvarsspiller. Alternativt kan en RB også få en rute og være en reciever på et spil. Lige nu regnes Cleveland Browns’ Nick Chubb som den bedste RB i ligaen.

Tight End (TE): Tight end er en af de pladser, der over tid har ændret sig mest. Hvor den tidligere fungerede som en ekstra mand på den offensive linje (en af de pladser, der kommer herefter), er det i dag blevet til en af de spillere, der griber flest bolde. Det er derfor en af de pladser, der kræver mest af spillerne. En tight end skal både være stor og stærk nok til at kunne blokere store forsvarsspillere uanset, hvilket angrebsspil man spiller og kunne gribe bolden og løbe væk fra forsvarsspillerne. Det gør, at det er en plads, som skal lidt af det hele.

Det er en plads, der kan stå lidt over det hele i formationen, men som regel starter en tight end ved siden af den ene offensive tackle. Tidligere havde man også en plads der hed Full Back (enkelte hold bruger den stadig), som er en blanding af en tight end og en running back. Men i kraft af at tight ends bruges over det hele i formationer, har tight end pladsen overtaget de fleste af opgaverne, en full back havde tidligere. En af de bedste tight ends lige nu i ligaen er Kansas City Chiefs’ Travis Kelce. Han er en glimrende atlet, som er rigtig god til at narre de forsvarsspillere, der prøver at dække ham op. Derfor er han næsten altid fri.

Wide Reciever (WR): Wide reciever har den primære opgave, som navnet indikerer. De skal gribe bolden. I modsætning til de to andre pladser, running backs og tight ends, der ikke kaster bolden, bruger man ikke WRs tit til at blokere. Det sker kun, hvis man løber bolden, og man foretrækker de ofte noget større tight ends til at blokere end de mindre recievere.

Det er en plads, hvor spillere kommer i mange størrelser, og man kan bruge på mange forskellige måder i kastespillet. Det er ofte WRs, der laver ” de store spil”, altså de spil der giver mange yards, eller som giver en scoring. Det er også her, vi ser de vilde grebede bolde hen over hovedet på forsvarsspillere. Der er lige nu mange gode recievere i ligaen, men Justin Jefferson fra Minnesota Vikings er en af de bedste.

Offensive Tackle (OT): Offensive tackles er en del af det, man kalder den offensive linje. Den består at to tackles, to guards (mere om dem senere) og en center (også mere herom senere). Der er en i hver sin side af en linje, og tackles er dem der står yderst på linjen. En offensive tackle skal altid blokere. Uanset om det er et kastespil eller et løbespil. I og med at de står yderst på en linje, skal de som oftest klare sig selv mere, og de har mere plads at dække.

Da de er dem med mest plads at dække på den offensive linje, er det også oftest dem, der er mest atletisk. Det betyder, at de skal være både store og atletiske. Det er sjældent offensive linjemænd laver spil, som skaber highlights eller stor opmærksomhed. Men San Francisco 49ers’ Trent Williams har hver sæson nogle blokeringer på løbespil, som altid giver opmærksomhed.

Offensive Guard (OG): Offensive guards er også en del af den offensive linje. Dem der er også to af. De står mere mod midten, og har derfor et noget mindre rum at dække end tackles. Det gør, at de ofte er lidt større end tackles. De skal også altid blokere lige som tackles. Ligesom med tackles er det sjældent, vi ser alt for mange guards spil. Dog er Quentin Nelson fra Indianapolis Colts altid garant for at lave nogle voldsomme blokeringer på løbespil, som ser fede ud.

Center(C): En center er den sidste og den femte del af den offensive linje. Centeren er altid i midten af det hele (deraf navnet), og er den spiller, der giver bolden til Quaterbacken. Det kaldes at snappe bolden. Hvor guards og tackles kan starte et spil med at få hænderne på en forsvarsspiller, er en center nødt til at vente på at få give bolden videre, og først herefter kan man begynde at blokere.

Ofte vil en center hjælpe en quaterback med at læse forsvaret, før de sætter spillet i gang, og kan derfor finde hjælpe med at finde de huller, der måtte være i et forsvar. De er ofte lidt mindre end guards, men er stadig ganske store. Danske Hjalte Froholdt spiller center i dag for Arizona Cardinals.

Hvis man er i tvivl om, hvad pladserne gør, kan man altid huske på den legendariske angrebs- og cheftræner Bruce Arians der vandt Super Bowl flere ganske vise ord ”A Running back runs with the ball. A reciever recieves the ball. A tight end stands tight. Tackles tackle. Guards stand guard. And the center is in the center of it all”.


Forsvaret

Forsvaret er lidt anderledes end angrebet. Hvor man på angrebet bare skifter spillerne ud uanset pladsen og uden større betydning for spillet, har det lidt betydning for forsvaret. Traditionelt har man vekslet mellem at starte i det man kalder ”4-3” eller ”3-4”, som er blandt de syv spillere, der startere tættest på bolden. Forskellen mellem de to systemer og positionerne bliver beskrevet under pladserne, men som udgangspunkt betyder det mindre og mindre i dag. Oftest vil man tage en spiller fra de syv ud, da de som regel er lidt langsommere end spillerne, der skal spille i den vertikale retning, eller den bagerste ende af forsvaret.

Defensive Tackle(DT): Det er de store drenge på forsvaret. De er i midten af linjen, og skal som udgangspunkt kæmpe mod guards og centeren fra angrebet. Hvis angrebet kalder et løb, skal de stoppe de offensive spillere i at bevæge sig frem. Det gør, at linebackers (mere om dem senere) kan komme og lave en tackling. Hvis det er et kastespil, skal de forsøge at tackle quaterbacken, mens han stadig har bolden i hænderne.

Hvis et forsvar spiller 4-3, bruger man to DTs. Spiller et forsvar derimod 3-4, har man kun en, og den spiller bliver kaldet for en nose tackle. Det er en meget stor spiller, som starter lige over for centeren, men skal angribe to af angrebets pladser. En nose tackles vigtigste opgave er at fylde meget, og tvinge angrebet til at håndtere ham. Lige nu er den bedste DT i NFL også en af de bedste i historien på pladsen på tværs af alle pladser. Han spiller for Los Angeles Rams, og hedder Aaron Donald.

Defensive End(DE): Defensive ends spiller på kanten af den defensive linje, hvor DTs er i midten. De er derfor ofte mere alene end defensive tackles. Her er dog en stor forskel. I 4-3 systemer er DEs (man starter en i hver sin side af linjen) ofte de spillere, man bruger at få til at tackle quaterbacken, mens QBen har bolden. Det er fordi, de som oftest er både store, hurtige og gode til at ændre retning meget hurtigt. I et 3-4 system er det, de to spillere man ville bruge som DT i et 4-3 system. I et 3-4 system ville de spillere, som ville være DE i et 4-3 i stedet rykke ned som linebacker.

Hvis angrebet bruger at løbe bolden, skal en DE forsøge at tvinge spillet ind mod midten, da der er flest spillere derinde, og chancen for at få en tackling hurtigt, er meget større. En af de bedste spillere, der både kan spille defensiv end og linebacker er Dallas Cowboys’ Micah Parsons. Han er en af de mest atletiske spillere blandt alle forsvarsspillere, som har vist at kunne kombinere sin fart og styrke med en glimrende teknik.

Linebackers(LB): En linebacker er en krydsning mellem en spiller, der er atletisk og hurtig nok til at kunne dække op, og stor nok til at kunne vinde en kamp mod en offensiv linjemand. Det er svært at kunne gøre. Det er også en plads, der har ændret sig meget, i kraft af at angrebene kaster langt mere end de har gjort tidligere. Derfor bliver de mindre, end de har været tidligere, men til gengæld er de blevet hurtigere.

I et traditionelt 4-3 system ville man have tre startere, men udviklingen har betydet, at man ofte kun bruger to. Enkelte gange kan man også se, at der kun er en LB. I et 3-4 system har man to LBs der kan dække op, mens de to sidste skal forsøge at stoppe bolden at komme langt frem. Det er 4-3 DEs, som er blevet rykket lidt længere tilbage på banen. En af de bedste rene linebackers i dag er San Francisco 49ers’ Fred Warner. Han er glimrende til at dække op, samtidig med at han er en sikker takler i løbespil.

Cornerback(CB): Cornerbacks skal dække modstanderens Wide Recievere op. Kynikere har sagt, at cornerbacks er recievere, der ikke kan gribe bolden. Den vigtigste opgave er at kunne dække op langt ned ad banen, og enten forhindre modstanderen i at gribe bolden, eller gribe bolden selv. Lykkedes det for en forsvarsspiller at gribe bolden, bliver forsvaret til angreb, og må forsøge at score på det ene spil. Ofte siger man, at cornerbacks koncentrerer sig så meget om at kunne stoppe kastespillet, at de ikke er villige til at tackle i løbespillet. Det er blevet bedre med tiden, men som regel vil et angreb altid forsøge at få en cornerback til at skulle lave tacklingen på et løbespil.

Traditionelt har man startet med to cornerbacks inde, men efterhånden er det blevet standard at have tre inde. Som tommelfingerregel har man altid mindst lige så mange cornerbacks, som modstanderen har recievere inde. Det er svært at pege på de bedste cornerbacks, fordi de helt ideelt aldrig kommer på tv. Hvis de dækker deres reciever godt op, bliver der aldrig kastet mod dem. Der er alligevel en vis enighed om, at Jaire Alexander fra Green Bay Packers er en af de bedste til at dække en reciever op på egen hånd.

Safety(S): Man har som regel mindst to safeties inde på et spil, og hvor man tidligere havde klare forskelle på dem, er forskellen blevet markant mindre i dag. En safety er et forsvars sikkerhedsventil for, at angrebet ikke får alt for mange yards på et spil. Man kan sammenligne en safety med en bagerste mand fra europæisk fodbold. Det gør også, at de skal kunne lidt af det hele. De skal kunne dække op, de skal kunne stoppe de store drenge fra den offensive linje fra at komme meget langt ned ad banen, og til sidst skal de kunne tackle. Ofte ser man safeties også komme ind som linebackers, hvis et forsvar har meget svært ved at matche modstanderens fart.

Ligesom med cornerbacks skal vi helst ikke se en safety være alt for involveret, hvilket gør det svært at se de bedste på spil. Mange peger dog, på at en de bedre moderne safeties i ligaen er Kyle Dugger fra New England Patriots. Han er stadig rimelig ung, men Dugger er god til at læse modstanderens spil. Derfra kan han bruge sine enorme fart og glimrende evne til at tackle modstanderen.


Special Teams

Kicker (K): En kicker skal sparke point ind. Enten sparker en kicker efter, man har scoret et touchdown (et touchdown giver seks point), hvilket giver et point. Hvis et angreb derimod opgiver at få en ny first down, kan man forsøge at sparke et field goal, som giver tre point. Nogle kickere sparker også kick off, som sparkes efter et angreb har scoret point. Danske Morten Andersen spillede i mange år i NFL som kicker.

Punter(P): En punter kommer ind, når et angreb opgiver at få flere yards. Det er som regel på 4. down, og opgaven er at sparke bolden langt ned ad banen. En punter kan også vælge at sparke meget strategisk, da han gerne må sparke bolden ud af banen, hvilket gør, at modstanderen ikke kan returnere bolden. Hvis ikke kickeren sparker kick-offs er det punteren, der gør det i stedet. Det handler ofte om, hvem der kan sparke bolden længst.

Returner(R): En returner kommer ind, når det ene hold skal sparke bolden ned til det andet hold. Opgaven er at få bolden tæt på modstanderens målzone. Returners kan også spille på enten forsvaret eller angrebet samtidig med, at man er returner. En af de bedste returners i ligaen er Cordarelle Patterson fra Atlanta Falcons.

Sæsonformatet i NFL

NFL’s sæson er lidt anderledes end, vi kender det fra europæiske sportsgrene. Der er for eksempel aldrig nedrykkere eller oprykkere. Der spilles 18 kampe i grundspillet, hvorefter man går til et slutspil, hvor hver kamp er en knockout kamp.

Der er to forskellige divisioner – AFC og NFC, som holder hvert deres slutspil. Under de to divisioner er der fire grupper i hver. Det vil sige, at der er fire divisioner i AFC og fire i NFC. Slutspilsholdene er vinderne af divisioner plus de tre hold med den bedste record hver især i resten divisionen.

Den findes ved, at man først kigger på antallet af nederlag. Kampene ender meget sjældent uafgjort i NFL, men sker det, er den en fordel ikke at have tabt. Den kvikke læser vil have opdaget, at der er syv playoff hold i AFC og NFC.

Det er fordi, man i playoff, bliver seedet efter ens rekord, dog med den lille anmærkning, at divisionsvinderne altid er 1-4. Nr. 1 får lov til at sidde over i den første playoff-runde. Fordelen ved at være den højest seedet er, at man spiller på hjemmebane. Super Bowl spilles mellem vinderen af AFC og NFC.