Reklame*

Årets Sportsnavn odds

Årets sportsnavn 2017”Årets Sportsnavn 2017” bliver kåret d. 6. januar 2018, og alle de 15 nominerede er fundet. Badmintonspilleren og VM-guldvinderen Viktor Axelsen er den helt store favorit til at løbe med titlen, men også tennisspilleren Caroline Wozniacki, der vandt sæsonfinalerne på WTA-touren, er blandt favoritterne. I denne artikel gør vi dig klogere på alle 15 nominerede, og så bringer vi desuden de bedste vinderodds på Årets Sportsnavn 2017.

Pernille Blume vandt en OL-guldmedalje sidste år, og det sikrede hende titlen som Årets Sportsnavn i 2016. Hvem har gjort sig fortjent til titlen i år?

Odds på Årets Sportsnavn 2017

Odds på Årets Sportsnavn 2017

Herunder finder du de bedste odds på titlen som Årets Sportsnavn 2017. Oddsene afslører, at bookmakerne tror mest på Viktor Axelsen, mens det vil være en overraskelse af de større, hvis eksempelvis cykelrytteren Amalie Dideriksen løber med titlen.

Hvem vinder titlen ’Årets Sportsnavn 2017’?
Viktor Axelsen: 1,35 - SPIL HER >>*
Caroline Wozniacki: 6,00 - SPIL HER >>*
Kvindelandsholdet, fodbold: 10,00 - SPIL HER >>*
Cathrine Dufour: 14,00 - SPIL HER >>*
Christian Eriksen: 15,00 - SPIL HER >>*
Jacob Fuglsang: 50,00 - SPIL HER >>*
Pernille Blume: 75,00 - SPIL HER >>*
Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen: 85,00 - SPIL HER >>*
Maja Alm: 100,00 - SPIL HER >>*
Amalie Dideriksen: 125,00 - SPIL HER >>*
Emma Jørgensen: 150,00 - SPIL HER >>*
Daniel Wagner: 150,00 - SPIL HER >>*
Lisa Gjessing: 150,00 - SPIL HER >>*
Lærke Berg Rasmussen & Christina Juhl Johansen: 150,00 - SPIL HER >>*
Katja Salskov-Iversen & Jena Mai Hansen: 150,00 - SPIL HER >>*

Favoritterne: Gennemgang af de 15 nominerede

I det følgende afsnit gennemgås de 15 nominerede til titlen som Årets Sportsnavn 2017.

Viktor Axelsen
Viktor Axelsen løb med titlen som Årets Sportsnavn på Fyn i 2016. Har den talentfulde badmintonspiller erobret hele det danske kongerige i 2017? Den 23-årige fynbo har haft et fantastisk badminton-år, hvor VM-guldet selvfølgelig står som den helt store milepæl. I finalen besejrede Viktor Axelsen den femdobbelte verdensmester Lin Dan, og dermed tog danskeren sin hidtil største skalp i karrieren. 2017 blev desuden året, hvor Viktor Axelsen satte sig på badminton-tronen med en verdensranglisteplacering som nr. 1, og derfor er han et solidt bud på vinderen af Årets Sportsnavn 2017.

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki har i 2017 kæmpet sig tilbage til den absolutte tenniselite, og hun frister aktuelt en tilværelse som nr. 3 i verden. Alletiders bedste danske tennisspiller har spillet ikke færre end otte finaler i løbet af året, og hun sluttede af på fornemmeste vis, da hun vandt WTA Finals – som er sæsonfinalerne, hvor kun årets otte bedste spillere deltager. I finalen fik Caroline Wozniacki skovlen under Venus Williams for første gang i karrieren. Den danske tennissjerne vandt prisen i 2010 - kan hun gentage bedriften?

Kvindelandsholdet, fodbold
Det danske kvindelandshold i fodbold trodsede alle forventninger ved EM 2017, da de gik helt til finalen, hvor de tog sølvmedaljer efter et drama mod Holland. På vejen mod finalen formåede Danmark at besejre Tyskland, som ellers havde vundet EM-guldet vanvittige seks gange i træk. Kvindelandsholdet oplevede indtil flere skader undervejs i turneringen, men en stor kollektiv indsats berettiger naturligvis til nomineringen som Årets Sportsnavn 2017. Kvindelandsholdet har siden triumfen været meget i medierne i forbindelse med DBU-stridighederne, og det bliver interessant at se, om det påvirker chancerne ved ceremonien her.

Cathrine Dufour
Den 25-årige Cathrine Dufour hører også til favoritfeltet i år. Den meget talentfulde dressurrytter peakede sin sæson med en guldmedalje i kür ved World Cup i Herning, og her besejrede hun den femdobbelte OL-guldvinder Isabell Werth. På hesten Cassidy lykkedes det også for Cathrine Dufour at tage hele tre medaljer ved EM tidligere på året, og de flotte præstationer har ført danskeren helt op på verdensranglistens femteplads. Cathrine Dufour er en spændende outsider til Årets Sportsnavn 2017.

Christian Eriksen
Christian Eriksen, der har hverdagen som fodboldspiller hos engelske Tottenham, er også nomineret til Årets Sportsnavn 2017. Den kreative offensive midtbanespiller har spillet en nøglerolle for sit klubholds succes i Premier League, og fynboen er også omdrejningspunktet på det danske landshold. Christian Eriksen er topscorer i den aktuelle VM-kvalifikation, og han er Åge Hareides ubestridt største stjerne.

Jakob Fuglsang
Cykelrytteren Jakob Fuglsang har også formået at sætte Danmark på verdenskortet i 2017, og derfor er han selvfølgelig blandt de 15 nominerede. Den 32-årige Astana-rytter snuppede 1. pladsen ved det prestigefyldte etapeløb Critérium du Dauphiné, inden han måtte udgå på 13. etape ved et ellers lovende Tour de France. Jakob Fuglsang har i 2017 brag sig selv i spil til en fremtidig kaptajnrolle.

Pernille Blume
Pernille Blume løb med titlen sidste år, og det vil være noget af en bedrift, hvis det lykkes for den unge svømmer at forsvare sin titel i 2017. Således har ingen idrætsudøver forsvaret titlen som Årets Sportsnavn, siden det danske kvindelandshold i håndbold gjorde det i 1994. Pernille Blume var på alles læber, da hun i 2016 vandt OL-guld på 50 meter fri – men også i 2017 har den 23-årige Herlev-pige leveret. Således formåede Pernille Blume blandt andet at slå den danske rekord på 100 meter fri og tage bronze ved langbane-VM i Budapest.

Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen
Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen leverede et enormt 2016, hvor de tog OL-sølv, men også i 2017 har den danske badmintondouble leveret varen. Præstationerne ved VM 2017 rakte til en bronzemedalje, og tidligere på året formåede den danske damedouble at tage guld ved EM og sølv ved den prestigefyldte turnering All England Open. Sammen med Viktor Axelsen har Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen for alvor skabt forøget opmærksomhed omkring badminton i 2017.

Maja Alm
Maja Alm er en uhyre dygtig orienteringsløber, der har præsteret stort i 2017. Ved VM vandt hun sin tredje guldmedalje på stribe i sprintdistancen, mens det blev til sølv på langdistance og sølv i mix-stafet. Efterfølgende formåede danskeren også at vinde guld ved World Games i Wroclaw, og her slog hun sin nærmeste konkurrent med 33 sekunder på sprintdistancen. Maja Alm var nomineret til titlen som Årets Sportsnavn i 2016, og det er ganske fortjent, at hun igen er at finde blandt de nominerede.

Amalie Dideriksen
Blot 21-årige Amalie Dideriksen har leveret enestående præstationer på cyklen de seneste år, og igen i 2017 præsterede hun på et højt niveau. Amalie Dideriksen kørte sig blandt andet til en bronzemedalje ved VM i linjeløb, og så lykkedes det for danskeren at snuppe sejren ved det prestigefyldte løb Ronde van Drenthe. Amalie Dideriksen er en cykelrytter, vi kan forvente os meget af også i fremtiden.

Emma Jørgensen
Kajakroeren Emma Jørgensen er også på listen over atleter, der er nomineret til Årets Sportsnavn i 2017. Den bare 21-årige Maribo-pige toppræsterede, da hun på to dage tog to medaljer ved VM i kajakroning. Det blev her til bronze på 500-meteren, mens hun trådte et trin op på medaljeskamlen og tog sølv dagen efter på 200-meteren. Danskeren vare bare et halvt sekund fra at snuppe guld i den sidstnævnte disciplin.

Daniel Wagner
Daniel Wagner snuppede to medaljer ved de paralympiske lege i 2016, men i 2017 har den lynhurtige længdespringer skruet en tak op for skarpheden. Med et længdespring på 6,50 meter formåede danskeren at snuppe guld ved VM i para-atletik, og dermed opgraderede Daniel Wagner karaten på den sølvmedalje, han tidligere i stævnet havde snuppet på 100 meter sprintdistancen.

Lisa Gjessing
Lisa Gjessing, der tørner ud i sportsgrenen parataekwondo, har været fuldstændig suveræn de seneste år. I 2017 vandt Lisa Gjessing sin fjerde VM-titel, og der er ikke noget at sige til, at parataekwondo-udøveren er nomineret til Årets Sportsnavn. Vi har nemlig at gøre med en atlet, der har vundet samtlige sine kampe i karrieren.

Lærke Berg Rasmussen & Christina Juhl Johansen
De to stærke roere Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen fik først opbygget et makkerskab ved indgangen til 2017, men på kort tid er det alligevel lykkedes at nå et højt niveau. Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen har således roet sig til både EM-sølv og VM-bronze i 2017. To mildest talt imponerende bedrifter.

Katja Salskov-Iversen & Jena Mai Hansen
Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen snuppede bronze i 49er FX ved OL i 2016, og præstationen har givet sejlerne mod på mere. I 2017 formåede Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen at snuppe guldmedaljer ved VM i 49er FX – en bedrift, der overgik de guldmedaljer, som duoen allerede fik sejlet sig til ved EM tidligere på året.

Derfor er Viktor Axelsen den helt store favorit

Viktor Axelsen har selvfølgelig leveret en række enestående præstationer i 2017, som han skal have enorm credit for. Men vi har samtidig at gøre med en herre, der også storpræsterede sidste år, hvor han blev forbigået af sensationssvømmeren Pernille Blume. Viktor Axelsen har en OL-bronzemedalje med fra 2016, som han stadig skal have credit for – og så har han suppleret denne med VM-guldmedaljen og en placering på verdensranglistens førsteplads i år. Han fulgte i øvrigt op på VM-triumfen med en titel ved Japan Open, og tidligere på året vandt han også Super Series-turneringen India Open. Den globale konkurrence i badminton har været stor, og Viktor Axelsen står på toppen, fordi han har leveret en stærk og meget dedikeret indsats i årevis.

Viktor Axelsens største konkurrent er Caroline Wozniacki, som har spillet sig helt tilbage til 3. pladsen på verdensranglisten i år. Miss Sunshine har allerede prøvet at vinde titlen som Årets Sportsnavn (det skete i 2010), og selvom det ikke er uhørt at vinde titlen to gange, er det måske mere nærliggende for komitéen at kigge Viktor Axelsens vej. Meget af den danske mediedækning har desuden også handlet om, hvordan Caroline Wozniacki endnu ikke har præsteret at vinde en Grand Slam-turnering, hvilket karakteriseres som det ypperste inden for tennissporten.

Komitéen: Jyllands-Posten, DIF og Team Danmark

Komitéen har i år valgt 15 nominerede, der har baggrunden i hele 11 forskellige sportsgrene. Senere i november skal favoritfeltet skæres ned til bare tre atleter, inden kun én vinder findes ved gallaen ’Sport 2017’, som afholdes i Herning d. 6. januar. Den endelige beslutning skal træffes af kulturminister Mette Bock, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe og Jyllands-Postens sportsredaktør Troels Henriksen.

Fire kriterier: Global konkurrence, konkurrencen på dagen, forløbet og folkelighed
De fire vurderingskriterier, hvorpå de 15 nominerede er udvalgt, fremgår af overskriften herover. Med ”Global konkurrence” refereres der til selve sportsgrenens udbredelse; hvor populær er sporten, og hvor stor er den internationale konkurrence i sporten? ”Konkurrencen på dagen” er et kriterie, hvormed man vægter sværhedsgraden af præstationen, der er begået. Eksempelvis er det typisk sværere at vinde et verdensmesterskab end et europamesterskab. Et parameter herunder er også, om de største konkurrenter har deltaget ved det pågældende mesterskab, eller om de har siddet ude med skader. ”Forløbet” vægtes også, og dermed tages der hensyn til, om det er målrettet træning i årevis, der har skabt grobund for præstationen, eller om det er en mere tilfældig bedrift, der er tale om. Og så er ”Folkelighed” det fjerde kriterium, som tager højde for, hvor udbredt sporten er i Danmark.

Tidligere vindere
1991: Mette Jacobsen, svømning
1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon
2015: René Holten Poulsen, kajak
2016: Pernille Blume, svømning

Præmien
Ligesom det var tilfældet sidste år, kan vinderen af Årets Sportsnavn 2017 glæde sig over en check på 75.000 kroner og en plads i historiebøgerne.

Spil på Årets Sportsnavn 2017 hos Nordicbet

Nordicbet* har været hurtigt ude med oddssætningen på Årets Sportsnavn 2017, og det er i det hele taget en bookmaker, vi sagtens kan anbefale. Nordicbet* operer med en flot tilbagebetaling på tværs af deres mange markeder, og så trakterer de med en rigtigt pæn velkomstbonus på 100 % op til 2.000 kroner.

Er du klar over, at du kan streame indtil flere af atleterne hver uge?
De to topnominerede til Årets Sportsnavn 2017 tørner til dagligt ud på henholdsvis badminton- og tennisbanen. Og netop badminton og tennis er to sportsgrene, der hyppigt er at finde i streaming-kalenderen hos Nordicbet*. Fra fodboldens og cyklingens verden er der også nominerede, og det er såmænd også to sportsgrene, som du kan tilgå via livestreaming hos Nordicbet*. Når du benytter bookmakerens streamingtjeneste, foregår det uden abonnement og skjulte gebyrer – du har adgang til de direkte billeder hver eneste dag, hvis blot du sørger for at have mindst én krone stående på din spilkonto. Følg trinnene herunder, så er du klar til at streame i løbet af et kort øjeblik.

1. Gå til Nordicbet.dk - KLIK HER!*

2. Opret konto / log ind

3. Sørg for minimum at have én krone på din spillekonto

4. Klik på ”Sportsbook” i topmenuen og vælg derefter ”Live Stream”

5. Vælg ”Live Streaming kalender” og klik på kampen, som du ønsker at streame

Stream fodbold, tennis, badminton eller cykling - KLIK HER!*

Siden er opdateret d. 10. november 2017.

Odds på Årets Sportsnavn 2017

Bookmakere med spil på sport

Reklame.

bet365
betfair
888sport
1
bwin
nordicbet
leovegas
3
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars