Reklamelink*

Årets Sportsnavn odds

Årets sportsnavn 2018”Årets Sportsnavn 2018” bliver kåret d. 5. januar 2019, og alle de 15 nominerede er fundet. Tennisspilleren og Grand Slam-vinderen Caroline Wozniacki er den helt store favorit til at løbe med titlen, men det nærmeste forfølgerfelt tæller prominente personligheder i cykelrytteren Michael Valgren og ishockeyspilleren Lars Eller. I denne artikel gør vi dig klogere på alle 15 nominerede, og så bringer vi desuden de bedste vinderodds på Årets Sportsnavn 2018.

Odds på Årets Sportsnavn 2018

Odds på Årets Sportsnavn 2018

Herunder finder du de bedste odds på titlen som Årets Sportsnavn 2018. Oddsene afslører, at bookmakerne tror mest på Caroline Wozniacki, mens det vil være en overraskelse af de større, hvis eksempelvis dressurrytteren Cathrine Dufour løber med titlen.

Hvem vinder titlen ’Årets Sportsnavn 2018’?
Caroline Wozniacki: 1,33 - SPIL HER >>*

Michael Valgren: 12,00 - SPIL HER >>*

Lars Eller: 13,00 - SPIL HER >>*

Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen: 15,00 - SPIL HER >>*

Pernille Harder: 15,00 - SPIL HER >>*

Magnus Cort: 40,00 - SPIL HER >>*

Maja Alm: 40,00 - SPIL HER >>*

Amalie Dideriksen: 50,00 - SPIL HER >>*

Ashli Williamson & Bjørn Bitsch: 50,00 - SPIL HER >>*

Thorbjørn Olesen: 50,00 - SPIL HER >>*

Annika Langvad: 75,00 - SPIL HER >>*

Cathrine Dufour: 100 - SPIL HER >>*

Emma Aastrand Jørgensen: 100 - SPIL HER >>*

Helle Frederiksen: 100 - SPIL HER >>*

Stinna Tange Kaastrup: 100 - SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 30/11 kl. 11:00.

Favoritterne: Gennemgang af de 15 nominerede til titlen

I det følgende afsnit gennemgås de 15 nominerede til titlen som Årets Sportsnavn 2018.

Caroline Wozniacki
Danmarks bedste tennisspiller nogensinde, Caroline Wozniacki, er bookmakernes bedste bud på en vinder af Årets Sportsnavn 2018. ”Miss Sunshine” vandt faktisk titlen i 2010, og hun har været blandt de tre finalister fire gange tidligere i karrieren. 2018 blev året, hvor det endelige lykkedes for Caroline Wozniacki at tage den Grand Slam-titel, hun har været så kritiseret for aldrig at få. Danskeren besejrede den rumænske verdensetter Simona Halep og gik hele vejen til tops ved Australian Open.

Michael Valgren
Den 26-årige cykelrytter Michael Valgren er en del af favoritfeltet, fordi han præsterede at vinde klassikeren Amstel Gold Race i april måned. Senere på året var Michael Valgren desuden stort medvirkende til, at Magnus Cort (som også er nomineret) kunne køre i mål som nr. 1 på den 15. etape af Tour de France.

Lars Eller
29-årige Lars Eller, der har hverdagen i USA hos ishockeyholdet Washington Capitals, var medvirkende til at vinde det legendariske Stanley Cup-trofæ i 2018. Lars Eller blev den første danske til nogensinde at vinde trofæet, og ikke nok med det; han scorede sågar også det afgørende mål.

Kamilla Rytter Juhl & Christinna Pedersen
Badminton-damedoublen bestående af Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er også nomineret i år. Det er de, fordi de i marts måned gik hele vejen til guldet ved den prestigefulde All England-turnering. Forinden havde de allerede vundet Malaysia Open, hvilket jo ikke ligefrem forringer parrets kandidatur.

Pernille Harder
Der er også blevet plads til Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder, i feltet af nominerede. Og det er faktisk en underdrivelse ”bare” at kalde hende Danmarks bedste, for i august måned kårede UEFA faktisk den danske landsholdsangriber til Årets Spiller i Europa 2018. Hun blev samtidig topscorer i Bundesligaen (17/18), ligesom hun kom på årets hold i Champions League (17/18).

Magnus Cort
Magnus Cort, som er kollega til Michael Valgren på cykelmandskabet Astana, tog fire individuelle etapesejre i 2018. Den 25-årige bornholmer trak de største overskrifter, da det lykkedes ham at køre først over stregen på den 15. etape af verdens største cykelløb, Tour de France.

Maja Alm
For fjerde år i træk lykkedes for 30-årige Maja Alm at vinde guld ved VM i orienteringsløb på sprintdistancen. Det er første gang nogensinde, at det er lykkedes for en orienteringsløber at tage fire VM-guldmedaljer på stribe i sprintdisciplinen.

Amalie Dideriksen
Ligesom det var tilfældet sidste år, er cykelrytteren Amalie Didriksen igen i 2018 nomineret til Årets Sportsnavn. Og igen i år har den bare 22-årige cykelrytter imponeret. Det blev til VM-sølv og VM-bronze på henholdsvis Omnium og Scratch i Apeldoorn, og så var der såmænd også medaljer af den fineste karat, da Amalie Dideriksen sammen med Julie Leth vandt EM-guld i parløb.

Ashli Williamson & Bjørn Bitsch
For en historisk syvende gang i karrieren lykkedes det for Ashli Williamson og Bjørn Bitsch at vinde VM-guld i 10-dans i 2018. Duoen sejrede i samtlige 10 danse og var således fuldstændig suveræn på vejen til titlen. Det blev i øvrigt også til sølvmedaljer for parret ved EM tidligere på året.

Thorbjørn Olesen
Fra golfens verden har vi Thorbjørn Olesen, der formåede at kvalificere sig til at spille med på det Europa-hold, der snød favoritterne fra USA og tog sejren ved Ryder Cup i 2018. Tidligere på året tog Thorbjørn Olesen i øvrigt karrierens femte titel på Europa-touren, da han sejrede ved Italian Open.

Annika Langvad
Annika Langvad er efterhånden blevet 34 år, men hun kan stadig køre på cykel. Eller rettere sagt mountainbike. For femte gang i karrieren lykkedes det for Annika Langvad at vinde guld på marathondistancen i mountainbike ved VM. Det blev også til VM-bronze med stafetholdet og VM-sølv i XCO.

Cathrine Dufour
Selvom Cathrine Dufour måtte melde afbud til VM med en skadet hest, har 2018 alligevel været et solidt år for den ekstremt talentfulde dressurrytter. En milepæl indtraf således i februar måned, da Cathrine Dufour lavede et historisk perfekt resultat med lutter 10-taller ved World Cup-stævnet i Göteborg. Det er aldrig sket før, at en dressurrytter har fået fem 10-tallet ved et World Cup-stævne, og Cathrine Dufour har således sat en rekord, der ikke kan slås.

Emma Aastrand Jørgensen
Bare 22-årige Emma Aastrand Jørgensen formåede at forsvare sin VM-sølvmedalje på 200 meteren i enerkajak i 2018, og derfor er det danske sejlsportstalent nomineret til prisen som Årets Sportsnavn.

Helle Frederiksen
Den 37-årige triatlet Helle Frederiksen vandt VM i langdistance i Odense og føjede dermed endnu et trofæ til den bugnende samling. 2018 blev også året, hvor den danske jernkvinde Kona-debuterede med en 16. plads.

Stinna Tange Kaastrup
24-årige Stinna Tange Kaastrup hjemtog VM-guld i paradressur i september måned, og måneden senere blev danskeren såmænd nomineret til titlen som verdens bedste ridesportsatlet (på lige fod med raskryttere).

Derfor er Caroline Wozniacki den helt store favorit

Caroline Wozniacki lykkedes langt om længe med at tage karrierens allerstørste titel. Det skete ved Australian Open, hvor hun besejrede stærke Simona Halep i en medrivende finale med sætcifrene 7-6 3-6 6-4. Siden snuppede den danske tennisdarling også titlen i Eastbourne og Beijing, inden hun igen deltog ved sæsonfinalerne i Singapore. Undervejs i løbet af 2018 formåede Caroline Wozniacki at tilbageerobre sin placering som nr. 1 på verdensranglisten. Hun sluttede året som nr. 3.

Caroline Wozniacki har leveret en enorm individuel bedrift ved at vinde Australian Open, og en sådan er ingen dansker nogensinde før kommet i nærheden af i tennissporten. Derfor er hun bookmakernes topfavorit til at løbe med titlen som Årets Sportsnavn 2018.

Komitéen: Jyllands-Posten, DIF og Team Danmark

Komitéen har i år valgt 15 nominerede. D. 15. december skal favoritfeltet skæres ned til bare tre atleter, inden kun én vinder findes ved gallaen ’Sport 2018’, som afholdes i Herning d. 5. januar. Den endelige beslutning skal træffes af kulturminister Mette Bock, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe og Jyllands-Postens sportsredaktør Thomas Møller Kristensen.

Fire kriterier: Global konkurrence, konkurrencen på dagen, forløbet og folkelighed
De fire vurderingskriterier, hvorpå de 15 nominerede er udvalgt, fremgår af overskriften herover. Med ”Global konkurrence” refereres der til selve sportsgrenens udbredelse; hvor populær er sporten, og hvor stor er den internationale konkurrence i sporten? ”Konkurrencen på dagen” er et kriterie, hvormed man vægter sværhedsgraden af præstationen, der er begået. Eksempelvis er det typisk sværere at vinde et verdensmesterskab end et europamesterskab. Et parameter herunder er også, om de største konkurrenter har deltaget ved det pågældende mesterskab, eller om de har siddet ude med skader. ”Forløbet” vægtes også, og dermed tages der hensyn til, om det er målrettet træning i årevis, der har skabt grobund for præstationen, eller om det er en mere tilfældig bedrift, der er tale om. Og så er ”Folkelighed” det fjerde kriterium, som tager højde for, hvor udbredt sporten er i Danmark.

Tidligere vindere
1991: Mette Jacobsen, svømning
1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon
2015: René Holten Poulsen, kajak
2016: Pernille Blume, svømning
2017: Viktor Fischer, badminton

Præmien
Ligesom det var tilfældet sidste år, kan vinderen af Årets Sportsnavn 2018 glæde sig over en check på 75.000 kroner og en plads i historiebøgerne.

Spil på Årets Sportsnavn 2018 hos Unibet

Unibet* har været hurtigt ude med oddssætningen på Årets Sportsnavn 2018, og det er i det hele taget en bookmaker, vi sagtens kan anbefale. Unibet* operer med en flot tilbagebetaling på tværs af deres mange markeder.

Er du klar over, at du kan streame indtil flere af atleterne hver uge?
Den topnominerede til Årets Sportsnavn 2018 tørner til dagligt ud på tennisbanen. Og netop tennis er en af de sportsgrene, der hyppigt er at finde i streaming-kalenderen hos Unibet*. Fra fodboldens og cyklingens verden er der også nominerede, og det er såmænd også to sportsgrene, som du kan tilgå via livestreaming hos Unibet*. Når du benytter bookmakerens streamingtjeneste, foregår det uden abonnement og skjulte gebyrer – du har adgang til de direkte billeder hver eneste dag, hvis blot du sørger for at have mindst én krone stående på din spilkonto. Følg trinnene herunder, så er du klar til at streame i løbet af et kort øjeblik.

1. Gå til Unibet.dk - KLIK HER!*

2. Opret konto / log ind.

3. Sørg for minimum at have én krone på din spillekonto.

4. Klik på ”Sport” i topmenuen og led derefter efter begivenheder med streaming-symbolet.

5. Vælg kampen, som du ønsker at streame.

Stream fodbold, tennis, badminton eller cykling - KLIK HER!*

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme.

Siden er opdateret d. 30. november 2018.

Odds på Årets Sportsnavn 2018

Bookmakere med spil på sport

Reklame.

bet365
888sport
betfair
bethard
bwin
leovegas
comeon
mrgreen
betfair2
unibet
jetbull
betstars
nordicbet