Oscar 2016: Odds, betting og bookmakere

Oscar oddsOscar odds i 2016

Oscars 2016 afholdes natten mellem d. 28. og 29. februar 2016 (dansk tid). De største filmstjerner og hele Hollywood mødes for at hædre hinanden og de bedste film, instruktører m.m. Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle kategorier og specials, så du kan spille på Oscars 2016 og få ekstra spænding, når Academy Awards, som de også kaldes, uddeles. Hele prisuddelingen kan følges på TV 2 fra klokken 23:00.

Spil med indtil klokken 02:00 hos disse bookmakere: Bet365, Betfair og 888sport.

Odds på Oscars 2016

Bedste film
The Revenant: 1,45 - SPIL HER >>
Spotlight: 3,75 - SPIL HER
The Big Short: 7,50 - SPIL HER >>
The Martian: 151,00 - SPIL HER >>
Mad Max: Fury Road: 151,00 - SPIL HER >>
Room: 151,00 - SPIL HER >>
Brooklyn: 251,00 - SPIL HER >>
Bridge of Spies: 251,00 - SPIL HER >>

Hvis der er én pris, som folk især venter på i spænding, så er det Bedste film, da den dækker både skuespil, musik, manuskript, redigering, instruktion og alt hvad der hører til i produktionen af en spillefilm. Baseret på oddsene for denne kategori ser det ud til, at enten Spotlight eller The Revenant løber med titlen. Disse film er nominerede i adskillige andre kategorier så som bedste skuespiller og bedste instruktør, hvilket peger på, at en af dem også ville kunne løbe med sejren. Vi tror særligt på The Revenant som vinder, eftersom den vandt adskillige priser til årets Golden Globe award-show og er nomineret til 12 forskellige kategorier i år. Spotlight er dog stadig bookmakernes favorit.

Bedste mandlige hovedrolle
Leonardo DiCaprio (The Revenant): 1,02 - SPIL HER >>
Eddie Redmayne (The Danish Girl): 23,00 - SPIL HER >>
Michael Fassbender (Steve Jobs): 34,00 - SPIL HER >>
Bryan Cranston (Trumbo): 81,00 - SPIL HER >>
Matt Damon (The Martian): 101,00 - SPIL HER >>

Noget af det største, en skuespiller kan opnå i sin karriere, er at vinde en Oscar for en helt unik præstation. At blive anerkendt af fagpersoner for det hårde arbejde, man har lagt i mange måneders filmindspilning er og bliver et højdepunkt i en skuespillers karriere. Ligesom i kategorien Bedste film er nomineringen en anerkendelse i sig selv. Her vil vi endnu en gang fremhæve The Revenant, hvor Leonardo DiCaprio er nomineret for sin rolle. DiCaprio er en populær mand i Hollywood og har fået meget opmærksomhed de seneste år grundet film som The Wolf og Wall Street og Blood Diamond. DiCaprio er aldrig løbet med sejren til The Oscars, men vi tror, at i år er året. Resten af feltet er ganske enkelt ikke på Leos niveau i år.

Bedste kvindelige hovedrolle
Brie Larson (Room): 1,04 - SPIL HER >>
Saoirse Ronan (Brooklyn): 15,00 - SPIL HER >>
Cate Blanchett (Carol): 41,00 - SPIL HER >>
Jennifer Lawrence (Joy): 51,00 - SPIL HER >>
Charlotte Rampling (45 Years): 67,00 - SPIL HER >>

Skuespillerinderne i denne kategori er nomineret for film, som også befinder sig i kategorien Bedste film – dog med dårligere odds end de film, skuespillerne er nomineret for. Det betyder naturligvis ikke, at de gav en dårligere præstation end mændene. Vi vil gerne fremhæve Jennifer Lawrence, som vandt en Oscar inden for selvsamme kategori i 2013 for sin præstation i Silver Linings Playbook. Oddsene for Lawrence er hverken gode eller dårlige, og filmen Joy er slet ikke nomineret til Bedste film, men baseret på hendes popularitet i er hun en farlig outsider. Brie Larson er stor favorit, men er forbigået tidligere, ligesom Room ikke har høstet stor opmærksom eller lige så rosende ord som andre nominerede film.

Bedste instruktør
Alejandro Gonzalez Inarritu (The Revenant): 1,12 - SPIL HER >>
George Miller (Mad Max: Fury Road): 8,00 - SPIL HER >>
Thomas McCarthy (Spotlight): 26,00 - SPIL HER >>
Adam McKay (The Big Short): 26,00 - SPIL HER >>
Lenny Abrahamson (Room): 101,00 - SPIL HER >>

Hvis man virkelig interesserer sig for film, så kender man navnet på disse instruktører. Har man fuldt med i de tidligere udgaver af The Oscars, vil man også vide, at mange af dem har været nomineret i denne og andre kategorier før og sågar også vundet. Her kommer vi ikke uden om Alejandro Gonzalez Inarritu, som sidste år løb af sted med hele tre Oscar-trofæer for filmen Birdman. Som du nok kan se, tegner der sig et mønster, hvor The Revenant går igen i kategorierne. Kategorien virker dog mere åben, end man lige skulle tro. Et langskud kunne være både McCarthy og Miller i stedet for favoritten Inarritu.

Bedste dokumentar
Amy: 1,20 - SPIL HER >>
Cartel Land: 5,50 - SPIL HER >>
The Look of Silence: 15,00 - SPIL HER >>
What Happened, Miss Simone?: Cartel Land: 41,00 - SPIL HER >>
Winter On Fire: 76,00 - SPIL HER >>

Vi har valgt at fremhæve denne kategori, fordi der er en dansk produktion imellem de nominerede og faktisk til ganske fornuftige odds – The Look of Silence. Diverse filmfestivaler har været svært begejstrede for filmen, og derfor tror vi også på den. Dog må vi også fremhæve dokumentaren Amy, baseret på den afdøde sangerinde Amy Winehouse, som fik utrolig meget presse og gik rent hjem i USA og verden over. Tager vi de rød-hvide briller af, anbefaler vi Amy til odds 1,20.

Bedste udenlandske film
Son of Saul (Ungarn): 1,08 - SPIL HER >>
Mustang (Frankrig): 7,50 - SPIL HER >>
Embrace of the Serpent (Colombia): 29,00 - SPIL HER >>
Theeb (Jordan): 34,00 - SPIL HER >>
A War (Danmark): 41,00 - SPIL HER >>

Igen er der en dansk film med i nomineringsrækken – A War. Filmene i denne kategori rækker fra Colombia til Ungarn, så fokus, indhold og æstetik er vidt forskellig fra film til film. Derfor er det også bare dét vildere, at en dansk film er nomineret til denne pris, til trods for at det ikke er første gang. Baseret på oddsene ser enten Son of Saul eller Mustang eller ud til at kunne løbe af sted med prisen. Skal man stole på både anmeldere og kritikeres vurderinger, ser det ud til at være Son of Saul, der vinder, men Mustang ligger lige bagefter. Vi sætter dog pengene på Son of Saul til "fedtede" odds 1,17.

Specials: Alternative betting-muligheder på filmfesten

Hvis ikke, du bare vil spille på vindere, har vi fundet nogle specials frem, du også kan spille på.

Hvem har Leonardo DiCaprio med som date?
Mor: 1,50 - SPIL HER >>
Kate Winslet: 8,00 - SPIL HER >>
Laura Whitmore: 9,00 - SPIL HER >>

Vinder The Revenant bedste film, instruktør og mandlig hovedrolle + birolle?
Ja: 21,00 - SPIL HER >>

Hvem holder den længste takketale?
Bedste skuespiller: 1,50 - SPIL HER >>
Bedste skuespillerinde: 2,40 - SPIL HER >>

Hvor mange priser vinder Star Wars?
5+: 201,00 - SPIL HER >>
2+: 9,00 - SPIL HER >>
1+: 1,40 - SPIL HER >>

Hvilken farve kjole har "Bedste skuespillerinde" på?
Guld eller gul: 2,25 - SPIL HER >>
Hvid eller flødefarvet: 3,20 - SPIL HER >>
Sølv eller grå: 4,00 - SPIL HER >>
Sort: 5,00 - SPIL HER >>

Hvilken hårfarve har Lady Gaga i sin optræden?
Blonde eller hvid: 1,50 - SPIL HER >>
Brunt eller sort: 3,50 - SPIL HER >>
Rødt: 5,00 - SPIL HER >>
Grøn: 6,00 - SPIL HER >>

Se mange flere specials hos Nordicbet - klik her!

Klare odds-favoritter til Oscars 2016

Årets helt store favorit ved The Academy Awards er The Revenant. 12 nomineringer - flest af alle - samt favorit til at vinde de tre største kategorier (bedste film, instruktør og mandlige hovedrolle) siger det mest. Filmen, som kan sikre Leonardo DiCaprio sin første oscar-statuette, kommer man bare ikke udenom. Den har opbygget kæmpe momentum frem til søndagens prisuddeling, hvor flere og flere spår succes og sejr for The Revenant.

Til at udfordrere The Revenant i kategorien "Bedste film" er der to konkurrenter: Spotlight og The Big Short. Førstnævnte var længe bookmakernes favorit, men siden årsskiftet har filmen om afsløringerne i den katolske kirke om sexmisbrug af mindreårige drenge haltet lidt efter. Det samme gælder The Big Short, som ellers vandt den betydningsfulde PGA Award tidligere på året.

Med 10 nomineringer er Mad Max: Fury Road også med fremme i feltet, når det kommer til at vinde flest priser. Dette er dog i de mindre prestigefylde kategorier som makeup, teknik og lyd. Det samme gælder "The Martian" med syv nomineringer.

De fem største favoritter ved Oscars 2016
Vi udpeger her de fem største favoritter til en Oscar.

Bedste mandlige hovedrolle: Leonardo DiCaprio
Bedste kvindelige hovedrolle: Brie Larson
Bedste instruktør: Alejandro G. Inarritu
Bedste udenlandske film: Son of Saul
Bedste dokumentar: Amy

Danmark med hele to Oscar-nomineringer i år

Danmark havde et magret år sidste år uden nomineringer til Oscars, men sådan er det ikke i 2016: Danmark er nemlig nomineret i hele to kategorier. Både "Bedste udenlandske film" med "A War" (den engelske titel) og "Bedste dokumentar" med "The Look of Silence" har chancen for at hive statuetter hjem til Danmark. Specielt dokumentaren har gode chancer og kæmper hårdt med "Amy" om titlen.

Værd at vide om 2016-udgaven: Nomineringsproces, vært m.m.

Vi har samlet brugbar informationen om processen med nomieringer, værten ved årets show og meget andet, så du både er klar til at fange de bedste odds, men også nyde showet natten mellem søndag og mandag.

Sådan udvælges, nomineres og vinder film
Det er organisationen The Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS), der har stemmerne og dermed afgør, hvem og hvilke film, der skal nomineres til hvilke kategorier. For at sikre, at stemmerne afgives og tælles korrekt, bliver de hvert år certificeret, så man er sikker på, at der ikke er noget snyd forbundet med stemmeafgivelserne. Medlemmerne af AMPAS skal have en eksklusiv invitation for at kunne være med til at stemme, og der vurderes at være omkring 6.000 stemmende medlemmer. Ved nomineringsrunden er det ikke alle medlemmer, der kan stemme i alle kategorier, men de får derimod tildelt en eller flere kategorier til vurdering. Først når de nominerede er fundet, kan alle medlemmer stemme i alle kategorierne.

Trin for trin er processen således: En række film udvælges, akademiet kan så afgive stemmer omkring hvem, der skal nomineres. Til sidst starter en helt ny afstemning, hvor der kun kan stemmes på de nominerede i hver kategori. Flest stemmer er lig med sejren.

Der er forskellige krav til de nominerede film til hvert års Oscars. Først og fremmest skal filmen have præmiere i det foregående kalender år – det vil sige at dette års film er fra 2015. Dernæst skal alle filmene være minimum 40 minutter lange, med undtagelse af kortfilmene naturligvis. Spillefilmene skal også have et vist format og opløsning, men kan både være analoge og digitale.

Årets vært
I år er det Chris Rock, bedre kendt som komiker og skuespiller, der skal stå for showet i Hollywood. Med ham som frontfigur er du garanteret et godt grin og underholdning for alle pengene. Uanset om du er filminteresseret eller ej, vil han og de andre optrædende sørge for at holde dig skarp hele aftenen.

Underholdning og optræden
Det er et meget stærkt felt, som står for underholdningen i 2016. Lady Gaga, Dave Grohl (Foo Fighters), Sam Smith og The Weeknd skal således optræde med hver deres performance. Både Lady Gaga og Sam Smith vil optræde med sange, der er nomineret (og favoritter) til at vinde i kategorien "Bedste sang".

Den røde løber og kendisser
Udover filmnomineringer er der naturligvis også den røde løber, som altid byder på sjove samtaler og kommentarer – både frivilligt og ufrivilligt. Er du modeinteresseret, vil der bestemt også være nogle fantastiske kjoler og outfits at lade sig inspirere af. Og sidst, men ikke mindst vil der altid være et ekstra underholdningselement i reaktionerne hos både vinderne og ’taberne’ af de 24 priser. Nogle år har det udviklet sig til mindre skandaler, som kan være yderst underholdende i sig selv.

Leder du efter flere odds på Oscars?

Ovenfor har du set odds på de mest populære kategorier ved Oscar-uddelingen, men hos nogle bookmakere kan du rent faktisk spille på Academy Awards i alle kategorierne. Det betyder, at du også kan spille på mindre kategorier som "Bedste birolle", "Bedste animerede spillefilm" og "Bedste dokumentar" og så videre. De giver endda alle en flot velkomstbonus, når du indsætter penge første gang.

De bedste bookmakere til Oscars vurderet ud fra odds og udvalg
1. Bet365
2. 888sport
3. Betfair
4. Danske Spil
5. Scandic Bookmakers

Odds på Oscars 2015

Af Peter Larsen
Google+: 

Flere odds på Oscars 2016

Bedste mandlige birolle
Sylvester Stallone: 1,30 (888sport)
Mark Rylance: 4,50 (Betfair)
Tom Hardy: 21,00 (888sport)
Christian Bale: 26,00 (Bet365)
Mark Ruffalo: 67,00 (Bet365)

Bedste kvindelige birolle
Alicia Vikander: 1,50 (888sport)
Kate Winslet: 4,50 (Bet365)
Rooney Mara: 6,00 (Betfair)
Jennifer Jason Leigh: 41,00 (888sport)
Rachel McAdams: 101,00 (Bet365)

Bedste visuelle effekter
Star Wars: The Force Awakens: 1,50 (Betfair)
Mad Max: Fury Road: 2,50 (Betfair)
The Revenant: 15,00 (Betfair)
The Martian: 67,00 (Betfair)
Ex Machina: 67,00 (Betfair)

Bedste animationsfilm
Inside Out: 1,01 (Bet365)
Anomalisa: 17,00 (Bet365)
Shaun The Sheep Movie: 29,00 (Bet365)
Boy and the World: 51,00 (Bet365)
When Marnie Was There: 51,00 (Bet365)

Bedste filmatisering
The Big Short: 2,25 (888sport)
Room: 2,75 (888sport)
Brooklyn: 6,00 (Bet365)
The Martian: 11,00 (Bet365)
Carol: 11 (Bet365)

Bedste originale manuskript
Spotlight: 1,25 (888sport)
Inside Out: 4,00 (Bet365)
Bridge of Spies: 13,00 (Bet365)
Straight Outta Compton: 26,00 (Bet365)
Ex Machina: 41,00 (Bet365)

Bedste fotografering
Emmanuel Lubezki: 1,06 (888sport)
John Seale: 9,00 (888sport)
Roger Deakind: 36,00 (888sport)
Edward Lachman: 36,00 (888sport)
Robert Richardson: 41,00 (888sport)

Bedste lydredigering
Mad Max: Fury Road: 1,55 (Oddset)
The Revenant: 3,20 (Oddset)
Star Wars: The Force Awakens: 7,00 (Oddset)
The Martian: 12,00 (Oddset)
Sicario: 50,00 (Oddset)

Bedste lydmix
Mad Max: Fury Road: 1,60 (Oddset)
The Revenant: 3,30 (Oddset)
Star Wars: The Force Awakens: 7,00 (Oddset)
The Martian: 12,00 (Oddset)
Bridge Of Spies: 35,00 (Oddset)

Bedste filmredigering
Mad Max: Fury Road: 1,90 (888sport)
The Revenant: 3,50 (888sport)
Spotlight: 3,50 (888sport)
Star Wars: The Force Awakens: 16,00 (888sport)
The Big Short: 21,00 (888sport)

Bedste korte dokumentar
Body Team 12: 1,90 (Bet365)
Clause Lanzmann: 2,20 (Bet365)
A Girl in the River: 13,00 (Bet365)
Last Day of Freedom: 17,00 (Bet365)
Chau, Beyond the Lines: 21,00 (Bet365)

Bedste kortfilm
Ave Maria: 1,50 (888sport)
Shok: 4,25 (888sport)
Stutterer: 7,50 (888sport)
Day One: 9,00 (888sport)
Everything Will Be Okay: 18,00 (888sport)

Bedste kortfilm (animeret)
Sanjay’s Super Team: 1,72 (888sport)
World of Tomorrow: 2,30 (888sport)
Bear Story: 8,00 (888sport)
Prologue: 26,00 (888sport)
We Can’t Live Without Cosmos: 36,00 (888sport)

Bedste kostumer
Jenny Beavan (Mad Max: Fury Road): 2,00 (888sport)
Sandy Powell (Cinderella): 3,25 (888sport)
Sandy Powell (Carol): 4,50 (888sport)
Paco Delgado (The Danish Girl): 9,00 (888sport)
Jacqueline West (The Revenant): 15,00 (888sport)

Bedste makeup og hår
Mad Max: Fury Road: 1,20 (888sport)
The Revenant: 3,75 (888sport)
The 100-Year-Old Man Who Climed out the Window and Disappeared: 31,00 (888sport)

Bedste scenografi
Mad Max: Fury Road: 1,30 (888sport)
The Danish Girl: 4,50 (888sport)
Bridge Of Spies: 6,00 (888sport)
The Martian: 8,00 (888sport)
The Revenant: 9,00 (888sport)

Bedste sang
Till It Happens To You: 1,40 (Betfair)
Writing’s On the Wall: 5,00 (Betfair)
Simple Song #3: 7,00 (Betfair)
Earned it: 7,00 (Betfair)
Manta Ray: 29,00 (Betfair)

Bedste musik
The Hateful Eight: 1,18 (Bet365)
Star Wars: The Force Awakens: 4,50 (Bet365)
Bridge Of Spies: 23,00 (Bet365)
Carol: 41,00 (Bet365)
Sicario: 46,00 (Bet365)