Melodi Grand Prix oddsDansk Melodi Grand Prix odds 2017

Det traditionsrige Dansk Melodi Grand Prix løber i år af staben i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag d. 25. februar. 10 sange skal dyste om at komme med til Eurovision Song Contest 2017, som finder sted fra d. 9.-13. maj i Ukraine. Kan Danmark forbedre den skuffende semifinaleplads fra sidste år? De 10 sangere/sangerinder vil i hvertfald gøre alt for at give Europa en fest. Vi bringer her odds, gennemgang af 10 sange samt en forklaring om konceptet bag Dansk Melodi Grand Prix.

Odds på Melodi Grand Prix 2017

LIVE: Vil du oddse, mens sangene synges? SPIL MED PÅ ODDSET - KLIK HER!

Odds på Dansk Melodi Grand Prix 2017

Der er lidt delte meninger om hvem der er favorit til at snuppe titlen. Danske Spil har Sada Vidoo med “Northern Lights” som favorit, mens 888sport har en fidus til Anja med ”Where I Am”. De kan se de bedste odds her.

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix 2017?
Ida Una - ”One”: 2,25 - SPIL HER >>
Sada Vidoo - “Northern Lights”: 3,00 - SPIL HER >>
Anja - ”Where I Am”: 7,50 - SPIL HER >>

Johanna Beijbom - “A.S.A.P”: 13,00 - SPIL HER >>
Anthony - “Smoke In My Eyes”: 15,00 - SPIL HER >>
Jeanette Bonde - “Hurricane”: 25,00 - SPIL HER >>

Thomas Ring - “Vesterbro”: 28,00 - SPIL HER >>
René Machon - “Warriors”: 40,00 - SPIL HER >>
Rikke Skytte - “Color My World”: 40,00 - SPIL HER >>
Calling Mercury - “Big Little Lies“: 50,00 - SPIL HER >>

Få mange odds på Dansk Melodi Grand Prix hos 888sport - KLIK HER!

Gennemgang af de 10 sange

Vi giver dig et overblik over de 10 sange, som stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2017.

Sang nummer 1: Ida Una - ”One”
19-årige Ida Una er født og opvokset i Højer i Sønderjylland. Hendes sangtalent blev opdaget igennem Youtube og Instagram, hvor hun havde lagt diverse sangvideoer ud. En dag ringede sanger og sangskriveren Peter Bjørnskov til hende, og så nu står hun klar til Dansk Melodi Grand Prix. ”One” handler om, at vi skal være bedre til at passe på hinanden, og på den jord, vi er på. Sangen er en poppet sang med en fængende melodi, hvor der specielt er meget gang i omkvædet, og det giver lidt østeuropæisk stemning. Det er den erfarne Melodi Grand Prix-duo Peter Bjørnskov og Lene Dissing som står bag musik og tekst. De ligger i øjeblikket i top 40 på Spotify playlisten med ”Solo Dance”, som de har komponeret til dj´en Martin Jensen. ”One” kunne godt være et meget godt bud på en vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2017.

Spil på Ida Una - "One" til odds 2,25 - SPIL HER >>

Sang nummer 2: Thomas Ring - “Vesterbro”
Thomas Ring er en velkendt herre. Han har nemlig vundet X Factor, og det gjorde han i 2010. Året efter udgav han albummet ”Wrong Side of the Daylight”, og nu er han aktuel med det dansksprogede album ”Gadedreng”. Hans seneste album er en kulmination på en hård tid for Thomas Ring, da hans mor for seks år siden blev erklæret uhelbredelig syg med kræft. Derfor er alle sangene på det album meget personlige. Sangen ”Vesterbro” handler om de sanseindtryk, der findes på Vesterbro. Idéen til sangen fik han efter en bytur, hvor han lige var blevet single. ”Vesterbro” er samtidigt den eneste dansksprogede sang i dette års Dansk Melodi Grand Prix. Lidt usædvanligt i Dansk Melodi Grand Prix sammenhæng har Thomas Ring ene og alene skrevet alt tekst og musik selv.

Spil på Thomas Ring - "Vesterbro" til odds 28,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 3: Rikke Skytte - “Color My World”
18-årige Rikke Skytte kommer fra Aalborg, og det er hendes debut i Dansk Melodi Grand Prix. Hun er i starten af sin musikkarriere, og sidste år kom hendes første single ”My Vibe” på Spotify. ”Color My World” omhandler, at når man mister nogle stykker af sig selv, så kan man sammensætte dem på en ny måde, og dermed kan man farve sin verden om. Tekst og musik er skrevet af Mads Løkkegaard, Joël Paigiël MacDonald, Mohamed Alitou og Laura Kloos. Mads Løkkegaard har arbejdet sammen med blandt andet Rasmus Seebach, Anna David og Mads Langer. Han har også deltaget i Melodi Grand Prix før, og denne sange er hans fjerde i denne sammenhæng. Han fik sin bedste placering i 2007, da sangen ”Say You Love Me” sunget af James Sampson blev nummer to. Du kan få odds 40 på sangen hos 888sport.

Spil på Rikke Skytte - "Color My World" til odds 40,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 4: Anja - ”Where I Am”
Anja Nissen er en gammel kending i Dansk Melodi Grand Prix sammenhæng. Hun deltog sidste år med nummeret ”Never Alone”, som kom ind på en andenplads. Hun er faktisk halv australier og halv dansker, og hun står blandt bag hittet ”I´m so excited”, hvor hun synger sammen med Will.i.am. Hun vandt sangkonkurrencen ”The Voice” i Australien i 2014, og her var Will.i.am endda hendes mentor. Tekst og musik ”Where I am” er skrevet af sangerinde Anja Nissen, Michael D´Arcy og Angel Tupai. ”Where I am” er en sang, som bliver sunget i et højt toneleje, og her får Anja Nissen virkelig lov til at vise hendes store sangtalent. Hun er et godt bud på en top 3-placering, og hun vil helt sikkert gå efter at slutte højere end nummer to, som hun gjorde sidste år. Du kan odds 7,50 hos Danske Spil.

Spil på Anja - "Where I Am" til odds 7,50 - SPIL HER >>

Sang nummer 5: Calling Mercury - “Big Little Lies“
Duoen Calling Mercury består af Jeppe Norup og Joel Peters. De mødte hinanden i gymnasiet, og de har siden dengang lagt flere numre på Youtube og Soundcloud under navnet MerkurMaend. De har kun dog kun optrødt en gang før sammen, så de er ikke rutinerede på scenen. ”Big Little Lies” er et kærlighednummer om den fortabte kærlighed. Her kan man miste en person, man elsker, fordi nogle løgne er blevet fortalt, som skulle have været holdt hemmeligt. Tekst og musik er skrevet af Thomas Sardorf, Rune Braager og Martin Luke Brown. Thomas Sardorf udgjorde den ene havldel af den succesfulde duo Bombay Rockers, og han har siden arbejdet med Kylie Minogue og Anna David. Han var med til at skrive Grand Prix-sangen ”Manjana” til Babou i 2015. Rune Braager har haft mange sange med i showet. Han var blandt andet med til at skrive Andorras Eurovisionsang i 2009. Han har tidligere arbejdet med blandt andet Bryan Rice og Christian Brøns. Du kan få hele odds 50 på sangen hos 888sport.

Spil på Calling Mercury - “Big Little Lies“ til odds 50,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 6: Anthony - “Smoke In My Eyes”
Anthony er nok kendt hos mange. Anthony var nemlig med til at skrive historie, da han sammen med Jasmin blev den første gruppe til at vinde X Factor i 2014. Dengang var han ikke klar til en solokarriere, men det er han nu, og han har et yderst stærkt hold bag sig. Tekst og musik er skrevet af Kim Novak-Zorde, Kasper Larsen, Hans Petersen, Ollie Marland og Phil Plestad. Kim Novak-Zorde var med til at skrive vindersangen fra 2014 ”Cliché Love Song”, som blev sunget af Basim. Han har også tidligere skrevet sange for Christopher og Sanne Salomonsen. ”Smoke In My Eyes” er en tempofyldt popsang, som har noter af soul og R&B. Sangen handler om fyr, som bliver lidt skør, da han er forelsket i en pige. Han ved nemlig ikke rigtig, hvordan han skal tolke hendes signaler. En sang som nok mange kan relatere til. Du kan få hele odds 15 på sangen hos Danske Spil, og de ville være et frækt bud på en topplacering.

Spil på Anthony - “Smoke In My Eyes” til odds 15,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 7: René Machon - “Warriors”
René Machon er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix. Han deltog sammen med partneren Tina med nummeret ”Mi Amore” i 2015. Her nåede de en syvendeplads, så der er ingen tvivl om, at René Machon har et håb om en højere position i år. René Machon har sunget hele sit liv, og han er opvokset i Vordingborg. Han har i 20 år stået i spidsen for det succesfulde coverband Cruise, som spiller alt fra Danseorkestret til Lukas Graham. ”Warriors” er en kærlighedssang, som handler om at kæmpe for et forhold og for den, man elsker. Sangens budskab er, at man ikke skal give op på et forhold, men at man i stedet for skal være en ”warrior”. Tekst og musik er skrevet af Astrid Cordes, Alexander Grandjean, Hans Petersen og Lars Andersen. Hans Petersen og Alexander Grandjean har været med indover andre sange i dette års Melodi Grand Prix. Hans Petersen har været med til at skrive ”Smoke In My Eyes”, mens Alexander Grandjean har været med til at komponere sangen ”Hurricane”. Du kan få odds 40 på sangen hos Danske Spil.

Spil på René Machon - “Warriors” til odds 40,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 8: Sada Vidoo - “Northern Lights”
Sada Vidoo med ”Northern Lights” bliver sunget af 39-årige Nicole Stokholm. Hun er mest berømt for sine optrædener som levende dukke, og har før optrådt i X Factor UK, hvor hun blandt andet imponerede den ellers lidt strenge dommer Simon Cowell med sit sceneshow og sangtalent. ”Northern Lights” er en poppet og moderne sang, som godt kunne gå hen at få stor succes, hvis den skulle komme til Eurovision Song Contest i Ukraine. Tekst og musik til sangen er skrevet af Christoffer Lauridsen, Andreas Ohrn og Alessandra Günthardt. Du kan odds 2,90 på sangen hos Danske Spil.

Spil på Sada Vidoo - “Northern Lights” til odds 2,90 - SPIL HER >>

Sang nummer 9: Jeanette Bonde - “Hurricane”
30-årige Jeanette Bonde stiller op med sangen ”Hurricane” skrevet af hende selv, Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen og Nermin Harambasic. Alexander Grandjean har tidligere arbejdet sammen med Medina og Joey Moe. Jeanette Bonde er et forholdsvist ubeskrevet blad, da hun har været korsanger i mange år for blandt andet Shaka Loveless, Simon Kvamm og Peter A.G., så hun debuterer som solist i Dansk Melodi Grand Prix. Jeanette er freelancemusiker på fuldtid, og hun har afsluttet sin kandidat i sang, rytmisk korledelse og sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium. Udover korsanger har hun også arbejdet med gospelmusik, hvor hun har været dirigent i en gospelkor. Sangen ”Hurricane” handler om, at man skal stå fast ved den, man er, selv i svære situationer, hvor livet er svært. Sangen vil gerne signalere, at man er god nok, som man er, og at man ikke er alene. Du kan odds 25 på sangen hos 888sport.

Spil på Jeanette Bonde - “Hurricane” til odds 25,00 - SPIL HER >>

Sang nummer 10: Johanna Beijbom - “A.S.A.P”
”A.S.A.P” er en rigtig god sang til at sætte enhver fest i gang. Johanna Beijbom er født i Skövde i Sverige, og hun har blandt andet været korsanger for Loreen, da hun vandt Eurovision Song Contest i 2012 for Sverige. Hun beskriver selv ”A.S.A.P” som en discopopsang, der minder lidt om Madonna og Kylie Minogue. Sangen handler om kærlighed og om følelsen af at længes efter en person, man elsker. Tekst og musik er skrevet af Peter Wallevik, Daniel Heløy Davidsen, Patrick Devine, Dimitri Stassos og Freja Jonsson Blomberg. Danske Peter Wallevik har tidligere skrevet nummeret ”The Don´t Know About Us” for det succesfulde boyband One Direction. Du kan få mellem odds 10 og 20 på ”A.S.A.P” som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2017, og de er dermed en farlig outsider til titlen. Du kan få odds 13 på sangen hos Danske Spil.

Spil på Johanna Beijbom - “A.S.A.P” til odds 13,00 - SPIL HER >>

Regler for Dansk Melodi Grand Prix

DR beskriver selv showet således ”Melodi Grand Prix er en national konkurrence, der skal kåre det musikalske bidrag, som skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2017”. Derudover skal enten komponist, tekstforfatter- eller fremførende kunstner være dansk statsborger eller have en stærk tilknytning til Danmark. Sangene må maksimalt være tre minutter, og de må ikke fremføres uden DRs samtykke. Komponisterne og tekstforfatterne kan deltage med flere sange. Sangen fremføres på valgfrit sprog ved Melodi Grand Prix 2017, og derudover fremføres vindersangen i Eurovision på et valgfrit sprog som vælges sammen med DR. Teksterne må ikke indeholde bandeord og politiske budskaber. Ved Melodi Grand Prix 2017 skal sangene fremføres som singback, dvs uden live orkester, men med instrumentalmusik samt kor på track. Alle vokaler inklusiv kor skal være live. Der må højest være seks personer på scenen ved fremførelsen af sangen. Medvirkende skal være fyldt 16 år på udsendelsesdagen for at deltage. DR beslutter sammen med ophavspersonerne til sangene, hvem der skal synge sangen. Komponister, tekstforfattere og solister, der deltager i Melodi Grand Prix 2017, forpligter sig til at medvirke i en samlet CD-udgivelse og evt. DVD-udgivelse af alle deltagende sange. Sangene må udgives på egen soloudgivelse fra dagen efter afholdelsen. Personlig sponsorering af solister, kostumer eller lignende er ikke tilladt. Udvalgte solister ved Melodi Grand Prix 2017 er ikke selvskrevet til at repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest 2017. Det bestemmer DR og sangens ophavsmænd.

Sådan afgøres Dansk Melodi Grand Prix 2017

Vinderen af showet vil blive fundet af to afstemningsrunder. I første runde stemmer seerne og en ekspertjury på alle 10 sange. Tre sange får herefter videre til superfinalen, hvor seerne og ekspertjuryen afgører, hvilken af de tre sange der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2017
Ekspertjuryen kommer til at være fem danske fans af Eurovision Song Contest, og det bliver første gang praktiseret i år.
Seerstemmerne og ekspertjuryens stemmer vægter hver 50 procent i begge afstemningsrunder.

Facts om Dansk Melodi Grand Prix

- Dansk Melodi Grand Prix har været afholdt siden 1957, og showet er blevet varetaget af DR TV i alle årene.

- I 1967-1977 deltog Danmark ikke i Eurovisionens Grand Prix.

- I 1994, 1998 og 2003 blev der ikke afholdt Dansk Melodi Grand Prix, da Danmark var for dårligt placeret det foregående år.

- Indtil 2008 måtte melodierne ikke offentliggøres før showets afvikling.

- Danmark har vundet Eurovision Song Contest tre gange. Første gang vandt Grethe og Jørgen Ingemann i London med sangen ”Dansevise” i 1963. Derefter skulle der gå hele 37 år, før det blev til dansk sejr igen. Brødrene Olsen vandt i 2000 i Stockholm med ”Smuk som et stjerneskud” (”Fly on the Wings of Love” på engelsk). Senest vandt Emmelie de Forst i Malmø med sangen ”Only Teardrops” i 2013.

- Kirsten og Søren har vundet Dansk Melodi Grand Prix hele tre gange i henholdvis 1984, 1985 og 1988. De har dog aldrig vundet Eurovision Song Contest.

- Ifølge statistikken kan det betale sig at være sang nummer 1. Sang nummer 1 har nemlig vundet Dansk Melodi Grand Prix hele syv gange, mens sang nummer 2, 9 og 10 har vundet hver seks gange. Så måske er der god chance for Ida Una med sangen ”One”.

- Dansk Melodi Grand Prix skifter tit sted. I år afholdes arrangementet i Jyske Bank Boxen i Herning. Sidste år lagde Forum Horsens rammerne for showet, mens Gigantium i Aalborg var vært for to år siden.

Odds på Melodi Grand Prix 2017

Af Peter Larsen
Google+: 

Bonusser til MGP

Bet365
888sport
danskespil
bwin
betfair2
nordicbet
unibet
cashpoint
betsafe
888sport
betfair2
jetbull