18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Atletik odds

Atletik har været en hjørnesten ved OL siden begyndelsen af de moderne olympiske lege, som vi kender dem i dag. Desuden har flere af atletikdisciplinerne rødder helt tilbage fra antikkens olympiske lege i Grækenland, som oprindeligt kun bestod af løb, men som senere hen blev udvidet med blandt andet længdespring. I årenes løb er der blevet tilføjet flere og flere discipliner indenfor atletik, og i dag konkurreres der i hele 26 forskellige discipliner. Den mest legendariske disciplin må være mændenes 100-meter-løb, som samtidigt er den disciplin, der har de dybeste rødder i det antikke Grækenlands olympiske lege. Jamaicanske Usain Bolt har været suveræn ved de to seneste udgaver af OL, hvor han i begge tilfælde er løbet med guldet. Danmark har ingen atleter med i 100-meter-disciplinen, men til gengæld er Danmark repræsenteret med syv atleter fordelt udover fem forskellige discipliner.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Odds på atletik ved OL 2021

Vil du spille på, hvem der vinder det legendariske 100-meter-løb, eller har du fidus til en af danskerne 400-meter-hækkeløb, så bør du besøge LeoVegas og spille på din favorit. Hos LeoVegas kan du spille på alle de forskellige discipliner indenfor atletik, og uanset om det kommer til hækkeløb, højdespring, diskoskast eller maraton, så er der gode odds at hente hos bet365.

LeoVegas plejer at være blandt de bedste bookmakere til OL odds, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus.

Få op til 1.000 kr. som freebet

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.

Discipliner indenfor atletik

Der er altid masser af discipliner at se frem til når de Olympiske Lege løber af stablen. Det kommende OL i Tokyo i 2021 er ingen undtagelse, da der vil blive afholdt konkurrencer i 26 forskellige atletikdiscipliner. I denne sektion gennemgår vi nogle af de mest prominente og seværdige discipliner indenfor atletik.

100- og 200-meter-løb

Mændenes 100-meter-løb er atletikkens kongedisciplin, og det er her, at verdens hurtigste mand findes. Som bekendt har jamaicanske Usain Bolt været altdominerende i de korte sprinterdistancer de seneste år, og han har således leveret et hattrick bestående af guld i 100-meter, 200-meter og 4×100-meter i både 2008, 2012 og 2016 OL-udgaverne. Han blev dermed den første til at vinde tre guldmedaljer i både 100 meter og 200 meter løb. Efter OL i 2016 besluttede Bolt at afslutte sin karriere, og endte på utrolig vis med at have vundet guldmedaljer i alle de finaler, som han stillede op i ved OL. Amerikaneren Trayvon Bromell er den største favorit til at vinde OL-guld ved det første OL i mange år, som ikke bliver præget af Usain Bolt’s dominans.

400-meter-løb

På den lidt længere sprinterdistance, hvor Bolt, Gatlin osv. ikke deltager, skal vi finde favoritten på den lille caribiske ø Grenada. Øen er beboet af lidt over 100.000 mennesker, og en af disse er Kirani James, som i 2012 hentede den første OL-medalje nogensinde til Grenada – og så var den endda af guld. På daværende tidpsunkt var Kirani James blot 19 år, og fire år senere var han tæt på at gentage succesen ved OL i London i 2012 – her blev det til sølv i 400-meteren. Han er helt sikkert også en af de oplagte favoritter til at løbe med guldet i 2021. Hos kvinderne er amerikanske Allyson Felix den største favorit til 400-meteren.

800-meter-løb

Kenyanske David Rudisha vandt guldet i 800-meteren ved de seneste to Olympiske Lege, og han er desuden indehaver af verdensrekorden på distancen – han anses af mange som den største atlet i disciplinens historie. På grund af skader kommer han dog ikke til at forsvare sin guldmedalje ved det kommende OL i Tokyo. Den største favorit i år er formentligt amerikanske Clayton Murphy, som kort før de Olympiske Lege vandt et testløb, hvor han satte årets hurtigste tid. Han vandt bronze ved OL i 2016, og ser ud til at være opsat på at forbedre det resultat i år.

5.000- og 10.000-meter-løb

Britiske Mo Farah gjorde rent bord både ved OL i 2012 og 2016, hvor han begge gange vandt guld på både 5.000- og 10.000-meterdistancen. Han er dog efterhånden kommet op i en alder, hvor det er svært at konkurrere med de bedste, og han formåede heller ikke at kvalificere sig til OL i år. Det bliver dermed et lidt mere åbent løb i år, hvor en af de de største kæmper i disciplinens historie ikke er med.

4×100- og 4×400-meter-stafet

I begge distancer indenfor stafetdisciplinen gælder det, at hver nation stiller op med fire løbere, som hver løber enten 100 eller 400 meter før depechen (stafetten) gives videre til den næste løber. I begge distancer – men i særdeleshed i den korte distance – er selve overdragelsen af depechen essentiel, idet der kan vindes og tabes meget, alt efter om overdragelsen går godt eller skidt.

Maraton

Maratonløbet er som bekendt 42 kilometer langt (42,195 for at være helt præcis), og disciplinen har været en del af de moderne Olympiske Lege siden 1896. Siden 1960’erne har mændenes maraton været domineret af afrikanske løbere, og ved de tre seneste OL har top tre således udelukkende bestået af afrikanske løbere – bortset fra amerikanske Galen Rupp, som tog bronze i 2016. Seneste guldmedalje blev vundet af Eliud Kipchoge fra Kenya. Ved dette års OL har Danmark to løbere med, da Abdi Ulad og Thijs Nijhuis er klar til at repræsentere Danmark i mændenes maraton.

3.000 meter forhindringsløb

I disciplinen forhindringsløb skal løberne forcere en lang række forhindringer. I løbet af de 3.000 meter skal atleterne over 28 bomme og syv vandgrave. De bedste olympiske tider nogensinde er 8:05,51 og 8:58,81 hos henholdsvis mænd og kvinder. Ved årets OL er Danmark repræsenteret i både mændenes og kvindernes løb, da Ole Hesselbjerg og Anna Emilie Møller begge har formået at kvalificere sig.

Hækkeløb

Hækkeløb findes i både en kort og en længere distance, hvor den lange er 400 meter, mens den korte distance er enten 100 eller 110, alt efter om der er tale om kvindelige eller mandlige atleter. Uanset distancen skal løberne undervejs springe over ti hække, som differentierer i højde, alt efter om der er tale om mænd eller kvinder samt kort eller lang distance. På kvindesiden vil Sara Slott Petersen repræsentere Danmark i disciplinen.

Atletik odds OL
Foto: Bildbyrån

Højdespring

Ved både 2012- og 2016-udgaven var vinderne Ivan Ukhov og Derek Drouin med deres spring på 2,38 meter meget tætte på at tangere den olympiske rekord på 2,39 meter, som blev sat i 1996 af amerikanske Charles Austin. Ingen af disse stiller dog op ved årets OL, men der er mange andre om buddet – og det gælder både i mændenes og kvindernes konkurrencer.

Længdespring

I længdespringsdisciplinen er amerikanske Jeff Henderson forsvarende mester i mændenes konkurrence. Han er også en af favoritterne til at vinde i år sammen med landsmanden JuVaughn Harrison, som satte personlig rekord og har årets længste spring indtil videre. I kvindernes turnering er det amerikanske Tianna Bartoletta, som er forsvarende mester, og hun vil håbe at hun kan gentage den succes ved årets OL.

Trespring

Trespring minder om længespring i den forstand, at atleterne skal forsøge at springe længst muligt. Som navnet afslører så har atleterne i trespringsdisciplinen tre skridt til at nå så langt som muligt. Efter et tilløb skal atleterne hinke (lande på samme fod som de brugte til at sætte af med) på det første skridt. På andet skridt skal atleten lande på den modsatte fod, mens det sidste skridt fungerer som afsæt frem mod sandgraven. Ved OL i 2016 sprang de to amerikanere Christian Taylor og Will Claye sig til guld og sølv med spring på henholdsvis 17,86 og 17,76 meter – de to landsmænd delte i øvrigt også guld og sølv mellem sig ved OL i 2012.

Stangspring

De seneste år har franskmanden Renaud Lavillenie været dominerede i disciplinen stangspring. Han vandt guldet ved OL i 2012, men blev dog overgået ved OL i 2016, hvor han måtte nøjes med sølv, mens brasilianske Thiago Braz da Silva løb med guldet. I år er den helt store favorit dog den amerikanskfødte svensker Armand Duplantis, som har været i storform op til årets OL.

Kuglestød

Tomasz Majewski vandt guldet i kuglestød i både 2008 og 2012, men denne dominans blev brudt af amerikanske Ryan Crouser ved OL i Rio i 2016. Han er også favoritten til at vinde guld ved OL i år, hvor bookmakerne anser ham som relativt stor favorit i forhold til resten af feltet.

Diskoskast

Disciplinen diskoskast stammer fra antikken og går i al sin enkelhed ud på, at atleterne skal forsøge kaste en tung skive så langt som muligt. Skiven vejer et kilo hos kvinderne, mens de mandlige atleter kaster med en skive på to kilo. Den olympiske rekord blev sat i 2004 af litauiske Virgilijus Alekna, som præsterede et kast på 69,89 meter.

Hammerkast

”Hammeren” i hammerkast er egentlig en kugle, som er hægtet fast til en wire. Atleten tager således fat i wiren, drejer rundt om sig selv sådan at der opbygges fart, og slipper til sidst for at kaste kuglen så langt frem som muligt. Hos mændene vejer hammeren lidt over syv kilo, mens den hos kvinderne vejer fire kilo. Ved det seneste OL vandt Dilshod Nazarov fra Tadjikistan hos mændene med et kast på 78,68 meter – det var samtidig landets første OL-guldmedalje nogensinde. Hos kvinderne vandt polske Anita Wlodarczyk med et kast på hele 82,29, som blev den nye olympiske rekord og verdensrekord.

Spydkast

Som navnet fortæller handler spydkastdisciplinen om at kaste et spyd så langt som muligt. Disciplinen har sin oprindelse i De Antikke Olympiske Lege, og er altså en af de klassiske discipliner. I nutidens Olympiske Lege kastes der med et omkring 2,5 meter langt spyd, og i 2008 formåede norske Andreas Thorkildsen at kaste spyddet 90,57 meter, hvilket indtil videre er det længste kast ved et OL. Ved OL i 2016 vandt tyske Thomas Röhler hos mændene, mens Sara Kolak fra Kroatien var den bedste kvindelige spydkaster.

Tikamp

Mændenes mangekamp består af følgende ti discipliner: 100-meter-løb, 110-meter-hækkeløb, 400-meter-løb, 1500-meter-løb, længespring, stangspring, højdespring, diskoskast, spydkast, kuglestød. Efter at alle disciplinerne er udført, udregnes det gennem pointsystem, hvilken atlet der samlet set har gjort det bedst.

Syvkamp

Kvindernes mangekamp består af følgende syv discipliner: 100-meter-hækkeløb, 200-meter-løb, 800-meter-løb, højdespring, længdespring, spydkast, kuglestød. Efter at alle disciplinerne er udført, udregnes det gennem pointsystem, hvilken atlet der samlet set har gjort det bedst.

Danskerne

Tror du det bliver en guldfest eller medaljefest for danskerne ved OL i Tokyo? Så udbyder LeoVegas odds på dette. Bemærk at det er samlet antal indenfor alle discipliner og ikke kun atletik.

Samlet antal guldmedaljer

Over 1,5 – Odds 1,75 – SPIL HER >>*

Under 1,5 – Odds 1,93 – SPIL HER >>*

Samlet antal medaljer

Over 8,5 – Odds 1,75 – SPIL HER >>*

Under 8,5 – Odds 1,93 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. juni 2021 kl. 14:36.
Odds kan ændre sig.

Sara Slott Petersen

Sara Slott Petersen stiller op i disciplinen 400-meter-hækkeløb, og der er faktisk god mulighed for at hun kan blande sig helt i toppen til det kommende OL. Den danske hækkeløber leverede i 2016 sit hidtil bedste resultat, da hun løb sig til en sølvmedalje ved OL i Rio. Den 34-årige dansker har besluttet sig for at OL i Tokyo bliver hendes sidste stævne, og hun kommer ind til legene i god form. Det er helt sikkert et af medaljehåbene for Danmark.

Sara Slott OL
Foto: Bildbyrån

Ole Hesselbjerg

Ole Hesselbjerg stiller op ved mændenes 3000 meter forhindringsløb. Det er anden gang at Hesselbjerg er med til OL, da han første gang deltog ved Rio i 2016, hvor han desværre ikke kvalificerede sig til finalen. Den 31-årige langdistanceløber fra Charlottenlund er uddannet maskiningeniør, og vil håbe at forbedre sit resultat fra seneste OL. Det kunne meget vel være det sidste OL i karrieren, men det bliver formentligt svært for Hesselbjerg at kvalificere sig til finalen, og medaljechancerne ser små ud.

Abdi Ulad

Abdi Ulad stiller op i maratondisciplinen, selvom han normalt løber kortere distancer. Han plejer at løbe 5.000- 10.000-meter, og har blandt andet vundet to gange DM-guld i 10.000-distancen. Han deltog dog også i maratonløbet ved EM i Rio i 2016, hvor han blev nummer 35 med en tid på 2 timer, 17 minutter og 6 sekunder. Ved det kommende OL i Tokyo har han en ven og konkurrent med fra Danmark, nemlig Thijs Nijhuis, som for første gang har kvalificeret sig til OL. Tiden må vise om det er en fordel for Ulad at han ikke er helt alene i forberedelserne til de Olympiske Lege i 2021.

Thijs Nijhuis

Hollandskfødte Thijs Nijhuis er ganske ny indenfor maratondisciplinen, men har ikke desto mindre formået at kvalificere sig til sit første OL. Den 28-årige løber gennemførte sit første maraton i efteråret 2018, hvor han blev dansk mester, og har kun løbet fire maraton i hans liv. Han prøvede oprindeligt at kvalificere sig til OL på 5000 meter distancen, men skiftede i stedet til maraton, og det har vist sig at være et godt karriereskift. Han har selv udtalt at konkurrencen med den danske kollega Abdi Ulad er godt for hans forberelser til OL-stævnet. Chancerne for en dansk OL-medalje i maraton er dog minimale.

Anna Emilie Møller

23-årige Anna Emilie Møller formåede at kvalificere sig til OL i 2016 efter at have sat ny dansk rekord i hendes blot fjerde løb. Hun blev den yngste danske atletikudøver til at kvalificere sig til OL, og den første danske kvinde til at deltage ved forhindringsløbet. Hun har tidligere været en del af U18-landsholdet i basketball, men hun har også været en af de bedste unge langdistanceløbere i Danmark. Ved OL i Rio viste hun sig flot frem og satte ny dansk rekord, men det var desværre ikke helt nok til at gå videre til finalen. Hun har senere slået rekorden yderligere ved VM i 2019 i Doha, hvor hun i det indledende heat slog 5 sekunder af rekorden – i finalen slog hun den rekord med yderligere 5 sekunder, og endte på en syvendeplads. Det bliver spændende at følge den unge langdistanceløber i hendes jagt på en finaleplads og medalje.

Andre sider til OL